3D modely pre potreby postihnutých solaritídou
-
MikroCZ
- Reputace: 6
- Lokalita: STredni čechy
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9600
- Kapacita baterie [kWh]: 20
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: 3D modely pre potreby postihnutých solaritídou
Hele to vytiskneš, je to prostě most. Sice přemostěný dlouhé. No a nebo jako vnořená podpěra (to jsem zatím nezkoušel. Vždicky sem to nějak udělal-i za cenu nonperfect povrchu)
-
kodl69
- Reputace: 1021
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
ty dlouhý mosty jsou zespodu hnusný... proto se snažím modelovat tak, aby ten převis měl třeba 60° a to už se dá, to už moje tiskárna dokáže nalepit k sobě bez toho, aby to padalo. Nějaký bambulabky prej umí až 80°, ale to jsem na živo nikdy neviděl. Ostatně tohle je věc, kvůli které bych chtěl tiskárnu se dvěma hlavami, abych mohl dělat podpěty třeba z PLA a výtisk z PETG, prej se ty dva materiály nespojí a vrstva co je na podpoře není tak hnusná jako když je to klasicky položený "na pilce" podpěry, z které to lecky nejde ani pěkně oloupat, hlavně když je to členitý...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
glottis
- Reputace: 432
- Lokalita: okolí Mělníka
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Kdyz to chces mit hezke tak se resi tim, ze udelas postupny nabeh. ja tam mam 45 stupnu.
Kdyz ti tak moc nezalezi na vzhledu ze spodu jde to bridgingem. Tuhle je asi 3cm tak i pres bridge se to da.
Kdyz ti tak moc nezalezi na vzhledu ze spodu jde to bridgingem. Tuhle je asi 3cm tak i pres bridge se to da.
-
kodl69
ok, to jsem si myslel. otázka je jestli to potom ale jde použít jako úchyt, což předpokládám, že je hlavní funkce toho výstupku. Je dobrý si zkusit, co dokážeš u které tiskárny s jakým materiálem. U mě to vypadá dobře do 60, možná 65°, dál už se to začíná kácet. Na rychlej test stačí tohle: https://www.printables.com/model/170727 ... test/files - já si to dycky drobek zvětším, a tisknu to poměrně pomalu, aby se to stačilo uchladit. Ono stačí třeba +5°C na trysce a už to upadává o 10°C dřív. Zase když to tiskneš "nastudeno" tak nalepíš i 80°, ale celej výtisk je pak hrozně křehkej, nedrží vrstvy na sobě...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
glottis
- Reputace: 432
- Lokalita: okolí Mělníka
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
funguje to uplne v pohode. Je to hlavne na to abys to proste dokazal vytahnout a to jde bez nejmensicho problemu. I tech 45 stupnu je uplne v poho
-
Mogul
- Reputace: 39
- Lokalita: Litoměřice
- Výkon panelů [Wp]: 19640
- Kapacita baterie [kWh]: 48k
I se šroubkama po okraj? 
-
kodl69
nebuď protivnej detailista
taky se pochlubím krabičkama: akorát já jsem si je našel tuším na printables, ale byly špatný, byla tam mezera od horního krytu a přesypávalo se to z jednoho do druhýho, tak jsem to přímo ve sliceru zbastlil tak, že jsem dal dva modely na plochu, z jednoho jsem nechal uříznutej horní konec a ten jsem plácl na ten původní sorter. No a nakonec jsem udělal ještě jedno řezání, a to to, že jsem uřízl ten lem a pak ten mělčí vyjde pod druhej mělčí. Potom je jediná nevýhoda, že tam nevidíš, co tam je. Ale zatím se to snažím udržovat v nějakým pořádku a logice, tj pod očkama jsou další očka, jenom jinej rozměr.
P.S: ten úložnej šestihrannej systém na stěnu je pěknej, ale přijde mi to jako plýtvání filamentem. Když už bych tohle řešil, tak si koupím proděrovanej plech a pak možná doladím nějaký specifický úchyty.
taky se pochlubím krabičkama: akorát já jsem si je našel tuším na printables, ale byly špatný, byla tam mezera od horního krytu a přesypávalo se to z jednoho do druhýho, tak jsem to přímo ve sliceru zbastlil tak, že jsem dal dva modely na plochu, z jednoho jsem nechal uříznutej horní konec a ten jsem plácl na ten původní sorter. No a nakonec jsem udělal ještě jedno řezání, a to to, že jsem uřízl ten lem a pak ten mělčí vyjde pod druhej mělčí. Potom je jediná nevýhoda, že tam nevidíš, co tam je. Ale zatím se to snažím udržovat v nějakým pořádku a logice, tj pod očkama jsou další očka, jenom jinej rozměr.
P.S: ten úložnej šestihrannej systém na stěnu je pěknej, ale přijde mi to jako plýtvání filamentem. Když už bych tohle řešil, tak si koupím proděrovanej plech a pak možná doladím nějaký specifický úchyty.