3D modely pre potreby postihnutých solaritídou

MikroCZ
Reputace: 6
Lokalita: STredni čechy
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 20
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: 3D modely pre potreby postihnutých solaritídou

Nový příspěvek od MikroCZ »

Hele to vytiskneš, je to prostě most. Sice přemostěný dlouhé. No a nebo jako vnořená podpěra (to jsem zatím nezkoušel. Vždicky sem to nějak udělal-i za cenu nonperfect povrchu)
kodl69
Reputace: 1021
Lokalita: severně od Brna
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh

Nový příspěvek od kodl69 »

ty dlouhý mosty jsou zespodu hnusný... proto se snažím modelovat tak, aby ten převis měl třeba 60° a to už se dá, to už moje tiskárna dokáže nalepit k sobě bez toho, aby to padalo. Nějaký bambulabky prej umí až 80°, ale to jsem na živo nikdy neviděl. Ostatně tohle je věc, kvůli které bych chtěl tiskárnu se dvěma hlavami, abych mohl dělat podpěty třeba z PLA a výtisk z PETG, prej se ty dva materiály nespojí a vrstva co je na podpoře není tak hnusná jako když je to klasicky položený "na pilce" podpěry, z které to lecky nejde ani pěkně oloupat, hlavně když je to členitý...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
glottis
Reputace: 432
Lokalita: okolí Mělníka
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Nový příspěvek od glottis »

Kdyz to chces mit hezke tak se resi tim, ze udelas postupny nabeh. ja tam mam 45 stupnu.
1.png
Kdyz ti tak moc nezalezi na vzhledu ze spodu jde to bridgingem. Tuhle je asi 3cm tak i pres bridge se to da.
kodl69
Reputace: 1021
Lokalita: severně od Brna
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh

Nový příspěvek od kodl69 »

ok, to jsem si myslel. otázka je jestli to potom ale jde použít jako úchyt, což předpokládám, že je hlavní funkce toho výstupku. Je dobrý si zkusit, co dokážeš u které tiskárny s jakým materiálem. U mě to vypadá dobře do 60, možná 65°, dál už se to začíná kácet. Na rychlej test stačí tohle: https://www.printables.com/model/170727 ... test/files - já si to dycky drobek zvětším, a tisknu to poměrně pomalu, aby se to stačilo uchladit. Ono stačí třeba +5°C na trysce a už to upadává o 10°C dřív. Zase když to tiskneš "nastudeno" tak nalepíš i 80°, ale celej výtisk je pak hrozně křehkej, nedrží vrstvy na sobě...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
glottis
Reputace: 432
Lokalita: okolí Mělníka
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Nový příspěvek od glottis »

funguje to uplne v pohode. Je to hlavne na to abys to proste dokazal vytahnout a to jde bez nejmensicho problemu. I tech 45 stupnu je uplne v poho
Mogul
Reputace: 39
Lokalita: Litoměřice
Výkon panelů [Wp]: 19640
Kapacita baterie [kWh]: 48k

Nový příspěvek od Mogul »

I se šroubkama po okraj? 😉