❄️🔥 Topení klimatizací v zimě? Ano! Jak přitápím 3kW jednotkou rychleji než TČ!
-
wattman
- Reputace: 12
Re: ❄️🔥 Topení klimatizací v zimě? Ano! Jak přitápím 3kW jednotkou rychleji než TČ!
Pouzivam asi 13 let Mitsubishi split 5kW, hlavne jaro a podzim (120m2, asi 4.5kW ztraty pri -15C). V pokojich defakto neni potreba vubec topit, tam jsou infrapanely a jedou par hodin v roce, jinak je na spani horko. Kdyz uz je hodne pod nulou tak krbovky.
V techto dnech si to vezme tak 7kWh denne a to je jeste k dobru par kWh ze solaru.
V techto dnech si to vezme tak 7kWh denne a to je jeste k dobru par kWh ze solaru.
-
wattman
- Reputace: 12
Re: ❄️🔥 Topení klimatizací v zimě? Ano! Jak přitápím 3kW jednotkou rychleji než TČ!
Na noc vypinam, taky to divne cykluje pri snizene teplote a tolik to tady nevychladne, aby to muselo bezet.Soban píše: pát lis 21, 2025 2:33 pmNa noc pouze snížíme teplotu, ventilátor je stabilně na 2 rychlost, to je přijatelné jak pro hluk tak foukání tepla (zatím).
-
Kajap
- Reputace: -3
- Lokalita: Okoli
-
Soban
- Reputace: 297
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Jasně takže jsem se moc nesek když jsem tvrdil že je to OK do -10°C kdy ještě něco navíc získáváš.....
Uvidíme jaká bude zima, ale pokud do těch -10 až -15°C tak by to mělo být pořád ziskové.....
Je mi jasné že při těch -30°C už to asi moc tepla z venku nemůže přenést......
Uvidíme jaká bude zima, ale pokud do těch -10 až -15°C tak by to mělo být pořád ziskové.....
Je mi jasné že při těch -30°C už to asi moc tepla z venku nemůže přenést......
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh