Migelova elektrárna

Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
TomHC
Reputace: 514
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Migelova elektrárna

Nový příspěvek od TomHC »

Sweet, 500 - 800€ nechať ležať a plynúť záruku, aby som ušetril za elektrinu z DS. Nehovoriac o cene centrály, riadenia a paliva 😎 na samote mimo siete beriem, ale šťať proti vetru len tak... Každý má iné koníčky 😉
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 08/2025 = 13.5 MWh AC
Valdano
Reputace: 195
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Valdano »

Každý si musí zvážit sám co je pro něj přijatelné a co není. Co je pro někoho přijatelné to pro jiného přijatelné být už nemusí. Nejde jen o samotnou cenu elektřiny, ale i další poplatky, které rostou a ještě porostou. Náklady na DS se tak zvedají a platí se stále zatímco třeba uskladněný měnič pro nouzovou výměnu je jednorázový náklad, který se využije třeba jen jednou za 5 či 10 let nebo i za delší dobu. Náhradní měnič v záloze může být třeba i nějaký jiný a levnější prostě jen nějaká "nouzovka" s tím, že se s tím v případě závady primárního měniče jen pokryje dočasné období než se buď opraví a nebo než se koupí a vymění ten primární měnič. Třeba i za cenu dočasného nuceného snížení spotřeby. Podobně se to dá zvážit i ve vztahu k elektrocentrále koupené třeba levně někde na Alíku (startované třeba jen ručně a provozované bez nějaké extra automatiky) i když to nebude nic moc.
Migel
Reputace: 201
Lokalita: Pod Karpatmi

Nový příspěvek od Migel »

Ako sa to vezme!....mi ktory sme neni zavisly na pc prekonfigurujeme mp2 na single prevadzku a nez zapojime zalozny mp2 tak sme po flase borovicky vysmiaty...😉 :cheers:

Mensii edit:
Peniaze v zivote nie su vsetko ale potrebujeme ich
JZ-2s5p 3,8kWp >> Epever 8415 AN
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania :repair: (rozširovania)