Problémy s aktualizací esphome v Home Assistant
Souhrn tématu
Uživatel řeší problém s aktualizací esphome v Home Assistant, kdy integrace nefunguje správně, přestože stejný YAML soubor lze zkompilovat a nahrát z jiného počítače bez problémů. Diskutuje se o možných příčinách, jako jsou zbytky starých buildů nebo konfigurace, a doporučuje se vyzkoušet čistou kompilaci nebo vytvoření nového zařízení s identickou konfigurací. Téma je relevantní pro uživatele, kteří využívají esphome a Home Assistant pro správu zařízení ESP32 a JK-BMS.
-
rva
- Reputace: 860
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Problémy s aktualizací esphome v Home Assistant
Na JK-BMS mám převodník posílající data do HA. Podle návodu https://github.com/syssi/esphome-jk-bms. Funguje to dlouhodobě bez problému, ale poslední dobou nemůžu provést aktualizaci přes esphome v HA. Vyskočí následující hláška:
Ten překrytý kód hláškou je:
Přitom espHome mám nainstalovaný ještě na jiném PC a tam stejný yaml zkompiluji a pošlu do zařízení bez problému. Takže z jiného PC vše funguje, ale z integrace esphome v HA to nejde. Nesetkal se s tím někdo?
Toto téma vzniklo na základě odpovědi z původního vlákna: FVE s podporou z DS.
Kód: Vybrat vše
substitutions:
name: esp32-c3-supermini2
friendly_name: JK BMS 330Ah u elektrárny
device_description: "Baterie 330Ah u elektrárny. Je na ní JK-BMS, který posílá data přes UART-TTL do modulu esp32. Modul esp32 je napájen DC/DC měničem přímo z konektoru JK-BMS. ble se nepoužívá - vedlo k zaseknutí BMS. Nastavování se proto musí dělat přes BT z mobilu"
external_components_source: github://syssi/esphome-jk-bms@main
tx_pin: GPIO21
rx_pin: GPIO20
esphome:
name: ${name}
# name_add_mac_suffix: false
comment: ${device_description}
min_version: 2024.6.0
project:
name: "syssi.esphome-jk-bms"
version: 2.2.0Toto téma vzniklo na základě odpovědi z původního vlákna: FVE s podporou z DS.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
glottis
- Reputace: 437
- Lokalita: okolí Mělníka
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Re: Problémy s aktualizací esphome v Home Assistant
zkus v esphome builderu, na danem sketchy dat clean build files a pak znova build, nekdy tam zustane nejakej bordel a pak to nejde
-
rva
- Reputace: 860
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Pro mě je to černá skříňka a jsem rád, že do ní nemusím vrtat. Ale když zkusím vymazat předchozí zbytky, tak se na mě stejně zamračí:
Je mi jasné, že to je nějaká hloupost, ale protože jsem to nikdy nemusel řešit, tak je to stejné, jako prvovýstup na osmitisícovku.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
glottis
- Reputace: 437
- Lokalita: okolí Mělníka
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
muzes zkusit jen tak cvicne udelat novy device se stejnou konfiguraci, jestli to nebude lepsi