Studna za extrémního sucha
Souhrn tématu
Letošní extrémní sucho představuje výzvu pro majitele studní, kteří musí pečlivě sledovat hladinu vody. Diskutuje se zde o použití ponorných snímačů, rozdílech mezi absolutními a relativními tlakovými čidly a praktických zkušenostech s měřením hladiny ve vrtu. Přestože je sucho rekordní, zatím nebyl zaznamenán výrazný pokles hladiny, což je důležité pro zajištění dostatku vody i při intenzivním využívání.
- josse
- Reputace:160
Re: Studna za extrémního sucha
Na tom odkazu je varianta i 20m range a 20m kabel, napiš kolik potřebuješ, nebo jakou studnu máš. Rychle jsem našel až 150m range, teda nevím jestli tomu jde věřit, ale našel.
3,6kWp GWL Poly + 8,82kWp Canadian Mono, 3x PIP4048MS, 5x80P14S = 5600Cells 18650 (~900Ah/47kWh)
Elektrárna: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
TČ: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=21
Elektrárna: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
TČ: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=21
- lzahradil
- Site Admin
- Reputace:417
- Lokalita: blízko Plzně
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5840
- Kapacita baterie [kWh]: 28
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Aha, tak to jsem si nevšiml.
Myslel jsem že ten další údaj je délka kabelu. Ten bych případně nastavil. Koukal jsem na parametry dle modelu z obrázku.
Já mám vrt 30m a šel bych do modbus varianty abych nemusel řešit nějaké úbytky díky dlouhému vedení
Myslel jsem že ten další údaj je délka kabelu. Ten bych případně nastavil. Koukal jsem na parametry dle modelu z obrázku.
Já mám vrt 30m a šel bych do modbus varianty abych nemusel řešit nějaké úbytky díky dlouhému vedení
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
- rva
- Reputace:1006
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 62
Já šel do 4-20 mA kvůli odolnosti rušení a pouhým dvěma drátům. Ale dnes bych bral modbus. Kabel jsem jako správný skrblík nastavoval, protože jsem potřebovat 40m a to by se dost prodražilo.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
- kodl69
- Reputace:1097
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
To mex: Spíš je to o tom, že je to nějaká práce a čas, a ten musím rozdělit mezi mnoho dalších povinností a koníčků...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
- Mex
- Reputace:446
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Ten výfuk jsi taky nastavoval nebo jsi ho ukončil někde po cestě?rva píše: sob srp 15, 2026 6:34 pmJá šel do 4-20 mA kvůli odolnosti rušení a pouhým dvěma drátům. Ale dnes bych bral modbus. Kabel jsem jako správný skrblík nastavoval, protože jsem potřebovat 40m a to by se dost prodražilo.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.
- rva
- Reputace:1006
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 62
Já mám absolutní tlakový snímač. A ten má na druhé straně membrány vakuum a žádný výfuk nepotřebuje. Na druhou stranu musím provádět korekci na barometrický tlak. Ale při objednání člověk vůbec netuší, jestli bude vlastní snímač absolutní nebo relativní - je to takové čínské překvapení. I ten "výfuk" tam mám, ten je asi automaticky dáván ke všemu.Na záznamu je vidět, že bez korekce by se výška hladiny měnila s barometrickým tlakem: Jo a nenastavoval jsem ho. To by ale nebylo potřeba ani u relativního snímače, pokud by místo napojování bylo bezpečně nad hladinou.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
- Mex
- Reputace:446
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Tipnul bych si, že tam ne druhé straně nebude vakuum, ale vzduch pod tlakem, jaký zrovna ve chvíli výroby měli v čínské fabrice. 
Na těch fotkách na Alíkovi to bylo focené s výfukem. Tak jsem myslel, že je to relativní čidlo.
Ukončit někde uprostřed to jistě jde. Ale chtělo by to trochu ošéfovat, aby tam nelezla moc vlhkost, kdyby to ukončení bylo třeba ještě v tom vrtu.
Ale když máš absolutní čidlo, tak je to fuk. Tam je výfuk celkem k ničemu.
Na těch fotkách na Alíkovi to bylo focené s výfukem. Tak jsem myslel, že je to relativní čidlo.
Ukončit někde uprostřed to jistě jde. Ale chtělo by to trochu ošéfovat, aby tam nelezla moc vlhkost, kdyby to ukončení bylo třeba ještě v tom vrtu.
Ale když máš absolutní čidlo, tak je to fuk. Tam je výfuk celkem k ničemu.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.