Vysokonapěťáci všech zemí, spojte se.

Souhrn tématu

Toto fórum je určeno všem vysokonapěťovým baterkářům, zejména těm s DIY bateriemi, kteří chtějí sdílet své zkušenosti, rady a řešit problémy. Autor se věnuje vysokonapěťovým protokolům Pylontech a plánuje simulovat nabíjení fiktivní baterie pomocí měniče a infrazářiče. Diskuze je otevřená pro všechny, kdo mají zkušenosti s HV bateriemi, elektromobily nebo komunikací přes MQTT bridge.
Mex
Reputace: 322
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Vysokonapěťáci všech zemí, spojte se.

Nový příspěvek od Mex »

Zdravím všechny vysokonapěťové baterkáře. Ty s DIY baterkou obzvlášť.
Jsou-li zde nějací.

Bylo by fajn pokecat s někým podobně postiženým a předat si vzájemně rozumy, zkušenosti a popisy průserů.

Já jsem se konečně po delších odkladech (daných netechnickými důvody) k tomu taky dostal.
Aktuálně jsem nastudoval vysokonapěťové protokoly a asi to postavím (aspoň v prvním přiblížení) na HV protokolu Pylontech.
Ten je úplně jiný než LV protokol Pylontech.

Kolem toho LV je všude spousta informací a je to i hotové třeba v ESPhome.
Kolem toho HV je těch informací míň, ale myslím, že už mám snad všechno potřebné.

Protože baterku ještě nemám, tak zatím chci zkusit jen poloviční cestu - přinutit komunikací měnič aby nabíjel fiktivní baterku.
Na bateriový výstup měniče připojím infrazářič a měnič napoveluju, aby ho "nabíjel" 200V a nějakým proudem.
Jsem docela zvědavý, jestli to pojede.
A hlavně co on udělá, když mu řeknu aby to nabíjel 200V a 1A, což v praxi musí dopadnout tak, že napětí na tom infrazářiči spadne dolů na nějakých 130-150V. Jestli to tomu měniči bude vadit nebo ne a jak se s tím popasuje.

Pokud tady někdo má s podobnými pokusy nebo simulátory zkušenosti, rád bych dal řeč.
Třeba nějací provozovatelé různých HV baterek z elektromobilů.
Nebo jestli někdo jede přes MQTT bridge a podobně.