Pračky - modely so vstupom na teplú a studenú vodu
Pračky, mikrovlnky, lednice, myčky na nádobí, mrazáky, rychlovarné konvice, remosky, vysavače ...
-
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Pračky - modely so vstupom na teplú a studenú vodu
Ano, znám to, v nájemním bytě kde jsme bydleli to byl brutus s vodou.
To co máš na ventilu, nebo konvici, to tam mají lidi za měsíc i na kachličkách, jak nemají lesklou glazuru.
Vyřešil jsem to nejdříve filtrováním a pak DZD řešením, pak i u dcery.
Už jsem to tady psal, velice dobrá zkušenost, myslím že lze opravdu potvrdit - o 70% vodního kamene méně.
Fotky bohužel nemám, mezitím jsem měl exitus PC a neměl zálohu...
https://www.dzd.cz/prislusenstvi/ochrana-ohrivace-ips
Teplota vody jen z FV : Bojler 2 a Bojler 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
Porovnání všech 3 stringů : String 1 - String 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
-
- Lokalita: Moravany (Brno)
Kdyby někdo chtěl kupovat tento ventil, tak tato varianta https://vi.aliexpress.com/item/1005006434706884.html má šroubení z eloxovaného hliníku, který nic nevydrží. (Vlastní zkušenost). Brát ty červené, to by měla být mosaz.Mex píše: ↑úte pro 10, 2024 11:24 pmA co udělat kombinaci ruční+automatika.
Na vstup pračky namontovat termostatický ventil. V Číně za 400 Kč.
https://vi.aliexpress.com/item/1005006434706884.html
K tomu 2 elektroventily po stovce, něco jako tohle:
https://vi.aliexpress.com/item/1005001709056668.html
Jeden v provedení Normaly Open, druhý Normaly Closed.
A nějaký jednoduchý časovač. Koupit nebo postavit, je to triviální.
Pouštět teplou vodu má smysl jen na hlavní praní. Na máchání už ne.
Takže při startu praní nastavit teplotu vody a zmáčknout čudlík, který na 3 minuty přepne elektroventily na vstup vody přes ten termoventil.
Pak pustit pračku.
Tohle snad zvládne ovládat i obsluha s IQ houpacího koně.
A je možné to použít i na praní třeba na 30°C, i když voda v bojleru bude mít třeba 80°C.
Celé je to do tisícovky, a připojitelní k jakékoli pračce. A není to omezeno jen na vysokoteplotní programy.
Protože ten ventil na studené je Normaly Open, tak je zajištěno, že i když na to obsluha zapomene nebo se to pokazí, tak pračku bude prát jako před instalací tohoto vylepšení.
-
- Moderátor
- Lokalita: blízko Brna
Mohu potvrdit to DZD řešení. Je sice všude stejný bordel, ale je to prach a ne něco extra pevného. Takže v té sprše, když se sklo setře stěrkou, a občas pošudlají obkladačky, tak to není taková hrůza.
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Ale to my tady přece máme rádi a celá ta FVE je o tom postavit zařízení za tisíce a ušetřit korunu.
Pračka se dá pustit kdykoli. Pokud se ale to zařízení bere jako soustava pračka+manželka, tak už to tak úplně neplatí.
Smysl - diskutujeme ve vlákně od pračkách na teplou vodu. Tak jsem napsal tip, jak se to dá řešit s jakoukoli pračkou.Soban píše: ↑úte pro 10, 2024 11:35 pmA nějak nechápu smysl tohoto řešení?
Pračky s přívodem teplé vody měly smysl kde byl přívod teplé vody z teplárny (paneláky) když ještě nebyly vodoměry na teplou vodu.
U FVE mi to smysl nedává, je přece jedno zda FVE bude nahřívat spirálu v bojleru a z bojleru poteče teplá voda do pračky, a nebo bude FVE nahřívat vodu přímo v pračce?
Když bude FVE nahřívat přímo v pračce tak si pračka sama nastaví správnou teplotu vody, jinak moje si různě dopouští vodu i v průběhu praní takže knoflík a časovač je úplně nahouby.
Já to tak neřeším. Pereme v přefiltrované dešťovce, která je ve venkovní nádrži. Takže v létě má i přes 30°C, v zimě je naopak hodně studená.
Když se mě tuhle naše pračka ptala, co že je to ten vodní kámen, tak jsem jí to ani nebyl schopný vysvětlit. Nechtěla mi věřit, že něco takového opravdu existuje.
Docela by mě zajímalo proč a jak ta tvoje dopouští do pračky vodu. Pračka by snad nejlíp měla vědět kolik vody tam patří, ne? Maximálně v případě pochybností pustím máchání navíc.
A nevím, jak to dopouštění funguje. Otevřít za jízdy to nejde. Žádné tlačítko, které by sepnulo elektroventil a pustilo tam vodu na to nemáme. A lít to tam nějak konvičkou přes šuplík na prášek, tak to ta voda taky může skončit kdoví kde.
Nicméně i tak by to šlo. Prostě před dopuštěním vody (pokud by to bylo ve fázi praní a šlo by to normálním vstupem vody) by zmáčkla i cuplík, který by zase na 3 minuty přesměroval do vstupu teplou vodu.
Já jsem si zahrál na granda a koupil jsem si k bojleru termoventil se 3/4 šroubením.Michal3 píše: ↑stř pro 11, 2024 5:51 pmKdyby někdo chtěl kupovat tento ventil, tak tato varianta https://vi.aliexpress.com/item/1005006434706884.html má šroubení z eloxovaného hliníku, který nic nevydrží. (Vlastní zkušenost). Brát ty červené, to by měla být mosaz.
https://vi.aliexpress.com/item/1005003968938773.html
A je to slušný seriózní výrobek. Pochromovaná mosaz.
Má zpětné klapky, což prý některé ventily nemají a musí se dávat externě.
Takže spokojenost.
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Tak je to jednoduché vyměním pračku? Grrrrrr pardon manželku.Pokud se ale to zařízení bere jako soustava pračka+manželka, tak už to tak úplně neplatí.
Tak to nevím, ale několikrát jsem ji přistihnul že otevřela elektroventil a tekla do ní voda pak ho zavřela a za nějakou chvíli zase.Docela by mě zajímalo proč a jak ta tvoje dopouští do pračky vodu
Asi podle toho jak je prádlo nasákavé tak si připouští, třeba se jí zeptat třeba ti to poví se mnou se nebaví.
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
Hehe, tady jsme se nepochopili. Resp. já jsem to blbě pochopil.
Jak jsem psal v reakci na předchozí post o manželce, tak jsem si to "moje" přeložil jako "manželka".
Pokud jde o dopuštění vody pračkou, tak to se děje i u nás. Ale jen brzo po prvotním napuštění, když voda nasákne do prádla.
Tak není problém místo limitu 3 minuty tam nastavit třeba 5 minut. Později už to nedělá.
A kdyby přece jen ano, tak taky žádná tragédie. Prostě dopustí trochu studené vody.
Kdyby to člověk chtěl mít úplně dokonalé, tak by se dal vytáhnout drát od motoru vypouštěcího čerpadla.
A přehození z teplé na studenou vodu by se událo až když se spustí čerpadlo.
Pak by odpadl i časovač, tak by to nakonec možná bylo ještě jednodušší.
Pokud se s Tebou pračka nebaví, tak jsi jí asi udělal něco nepěkného, ne?
Žes jí byl nevěrný, řeklo ní že je tlustá nebo stará nebo něco takového.
Jinak jsou pračky celkem kamarádské, když se k nim chováš hezky.
Jak jsem psal v reakci na předchozí post o manželce, tak jsem si to "moje" přeložil jako "manželka".
Pokud jde o dopuštění vody pračkou, tak to se děje i u nás. Ale jen brzo po prvotním napuštění, když voda nasákne do prádla.
Tak není problém místo limitu 3 minuty tam nastavit třeba 5 minut. Později už to nedělá.
A kdyby přece jen ano, tak taky žádná tragédie. Prostě dopustí trochu studené vody.
Kdyby to člověk chtěl mít úplně dokonalé, tak by se dal vytáhnout drát od motoru vypouštěcího čerpadla.
A přehození z teplé na studenou vodu by se událo až když se spustí čerpadlo.
Pak by odpadl i časovač, tak by to nakonec možná bylo ještě jednodušší.
Pokud se s Tebou pračka nebaví, tak jsi jí asi udělal něco nepěkného, ne?
Žes jí byl nevěrný, řeklo ní že je tlustá nebo stará nebo něco takového.
Jinak jsou pračky celkem kamarádské, když se k nim chováš hezky.
-
- Lokalita: Považská Bystrica
- Výkon panelů [Wp]: 6000
- Kapacita baterie [kWh]: 14,4
Tato tema ma dost zaujma, sam planujem rozvod dazdovej vody ako uzitkovej v domacnosti (splachovanie, pranie) avsak narazil som trochu na problem filtracie. Vedel by si prosim Ta nacrtnut ako to mas riesene ty? Celkovo zachytavanie necistot od dazdovych zvodov az po filtre ake pouzivas? Nejake foto by bolo este cennejsie.Mex píše: ↑stř pro 11, 2024 9:28 pmJá to tak neřeším. Pereme v přefiltrované dešťovce, která je ve venkovní nádrži. Takže v létě má i přes 30°C, v zimě je naopak hodně studená.
Když se mě tuhle naše pračka ptala, co že je to ten vodní kámen, tak jsem jí to ani nebyl schopný vysvětlit. Nechtěla mi věřit, že něco takového opravdu existuje.
Dufam ze to nebude prilis OT, filtracia dazdovej vody je pre spravnu funkcnost pracky nevyhnutna a vlastne to ako tak aj suvisi s temou.
Ostrov. 6kWp/14,4kWh/2x3,5kW (12xCanadian Solar CS3Y490MS, 4xPylontech US3000C, 2xXTM-4000-48, VS-120)
-
- Lokalita: Hlučín
Díky za tip na to těleso z Dražic ,jdu to hned koupit a instalnout před vodárnu,momentálně v Hornbachu za 2990 modrá varianta s úpravou vody.
16kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / Mono 385, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
-
IPS ProtectX
Pokud by někdo chtěl mám doma přebytečné nové G1/2" a G3/4" modrou i červenou. Modrá 2600Kč, Červená 1800Kč vč. poštovnýho
Byl to jen TIP - již jednou zde velmi zkritizovaný - tak mě to nenapadlo, že by to takhle fofrem někdo i chtěl.
Je to ze zrušeného meziskladu - nové - jen nemám čas to řešit, i když to v plánu je
Pokud by někdo chtěl mám doma přebytečné nové G1/2" a G3/4" modrou i červenou. Modrá 2600Kč, Červená 1800Kč vč. poštovnýho
Byl to jen TIP - již jednou zde velmi zkritizovaný - tak mě to nenapadlo, že by to takhle fofrem někdo i chtěl.
Je to ze zrušeného meziskladu - nové - jen nemám čas to řešit, i když to v plánu je
-
Mám 2 kubíkové IBC nádrže a pak 2 menší po 250 litrech. Teď jsem si koupil ještě 2-kubíkovou nádrž k zakopání, ale zatím jsem ji neosadil a nepoužil.el_salvadore píše: ↑čtv pro 12, 2024 6:01 pmTato tema ma dost zaujma, sam planujem rozvod dazdovej vody ako uzitkovej v domacnosti (splachovanie, pranie) avsak narazil som trochu na problem filtracie. Vedel by si prosim Ta nacrtnut ako to mas riesene ty? Celkovo zachytavanie necistot od dazdovych zvodov az po filtre ake pouzivas?
Do jedné té IBC jde svod ze střechy. Který můžu pustit do ní, nebo tam nasunu kousek rýny a pustím to mimo do záhonu.
Základem je nepustit do nádrže bordel už na vstupu. Filtraci řešit usazováním a následně výstupním filtrem.
Takže na vstupu té nádrže ze střechy mám posazené normální staré drátěné sítko na nudle. Pěkně na to svým průměrem sedne, tak stačí ho tam jenom volně položit.
Dřív jsem ještě používal dodatečný látkový filtr. Původně nohavice ze starého pyžama, dole zašité, takže z toho vznikl takový dlouhý pytel. Později jsem si to samé ušil z nějaké běžné látky. Ale to už prakticky moc nepoužívám, jen občas na jaře, a jedu jen přes to sítko.
Filtraci řeší usazování. Kromě pylu je všechen bordel těžší než voda. Nic velkého tam není, případné listí nebo jehličí odfiltruje to sítko na vstupu. Takže jde jen o prach, který déšť posbíral po cestě jednak ze vzduchu, jednak ze střechy.
Výstup řeším z té druhé nádrže, do které to po usazení přepustím z té první. Neberu vodu ze dna ani z hladiny, ale z prostředka.
Tedy největší část bordelu se usadí na dně v té první nádrži, tu čistím dost často (protáhnu wapkou, akce na 3 minuty). Další menší část pak na dně v té druhé nádrži, tu čistím jen párkrát do roka, když je náhodou prázdná.
Vodu do pračky a na splachování pak řeší maličká domácí vodárna. Koupil jsem použitou v bazaru za necelou tisícovku, tj. cca 40E.
Na sacím koši (opět není na dně ani na hladině, ale saje kousek pod hladinou) mám velmi sofistikovaný filtr.
Mám na něm natažené 2 ponožky. Každou ještě přehnutou a přetažené gumičkou. Takže voda prochází přes minimálně 4 vrstvy látky.
V různých ročních obdobích jsou různé problémy.
Asi nejhorší je to na jaře, i když ne každý rok. To je ve vzduchu spousta pylu, a ten se z vody dostává nejhůř, protože se v nádrži vznáší.
Tak v tomto období nejčastěji řeším ještě to, že když delší dobu neprší a střecha je plná pylu, tak se snažím první vodu napřed pustit mimo nádrž do záhonu a ne do nádrže. Teprve až se opláchne střecha, tak pak to přesměruju do nádrže.
Soused má těsně vedle mého domu vysoké smrky, vyšší než barák. A ty mají průměrně jednou za 4 roky období silného pylu. To je ho fakt hodně. V té době většinou na nějakou dobu raději napouštění úplně vyřadím, pokud teda mám dost vody v zásobě.
V létě už pylu moc není a mělo by to být lepší. Ale v poslední době je kolem mě velký stavební ruch s obrovskými výkopovými pracemi (velká přestavba výstaviště a nemocnice). Tak když bylo dlouho vedro a sucho, tak byla všude spousta prachu a tak i tady jsem často řešil přesměrování napřed do záhonu, aby se ten prach ze střechy napřed umyl. S tím prachem to bylo letos fakt děsné, okna byla úplně žlutá.
V létě a na podzim k tomu ještě přibývá "problém" teplé vody a případných sinic atd. Tohle velice efektivně řeší minimální množství modré skalice. Dávkuju 5g/1m3. V modré skalici je 25% mědi, takže je to cca 1.25g Cu na kubík vody. Měď je biogenní prvek, tj. je součástí lidského organismu. A norma pro pitnou vodu povoluje 1g/1m3. Takže moje voda na praní/splachování/sprchování/zalévání má z toho pohledu skoro parametry pitné vody.
A i v létě je tam voda skoro jak z křišťálové studánky.
Naopak ta teplota je příjemná jednak na praní, kdy pračka na ohřev nespotřebuje prakticky nic.
A je to příjemné i proto, že mám venkovní sprchu, kde se v létě sprchuju několikrát denně a je to v té teplé vodě moc příjemné.
Já se tam ale sprchuju pak i pořád dál (to už jenom jednou denně), až to plynule přejde do otužování. Takže se venku venkovní vodou sprchuju i v zimě, když už občas musím napřed rozmlátit vrstvu ledu na hladině.
Na podzim bývá voda nejčistší a je s ní nejmíň práce.
V zimě přibývá problém mrazu. Pak jednu velkou nádrž odstavím a vyprázdním. Ty 2 malé nastěhuju domů na chodbu ke sklepu. Do velké nádrže (mimo období fakt velkých celodenních mrazů) dál pouštím vodu. Tu pak přetankuju do těch malých nádrží vevnitř.
Na hladině té venkovní nádrže mám 4 plovoucí PETky, zatížené trochou písku jako ochranu před případným protržením.
Sleduju počasí. Když inzerují větší zimu, ale ještě ne fatální, a mám ve venkovní nádrži vodu, tak na noc spouštím topný kabel, který jsem omotal kolem výstupu nádrže (což je nejzranitelnější místo). Ten výstup mám tedy ještě obalený hadrama a tím zaizolovaný.
No a pokud se očekává fakt velký a dlouhodobý mráz, tak s těžkým srdcem vodu z venkovní nádrže vypustím a musím to nějak přežít jen s tou vodou vevnitř. Naštěstí se to v poslední době děje tam maximálně 1-2x za zimu na pár dní.
Mám vodu velmi rád. Jsem bývalý technický potápěč, rád plavu a rád vodu šetřím.
Takže ta starost o nádrže není pro mě práce, ale koníček.
Něco jako taky rádi běháme kolem své FVE, což mnozí civilové občas nechápou.
Moje nádrže i po mnoha letech používání vypadají jako nové. Když u někoho vidím hnusné, zeleně oslizlé nádrže na zahradách, jak je mi z toho smutno. Z těch mých bych neměl problém vodu i pít.
-
- Lokalita: Lašská brána Beskyd
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 20kWh
O využití dešťové měkčí vody uvažuji od začátku budování naší nové "chytré eko" chaty. Máme zakopanou 6ti kubíkovou nádrž na vodu. Máme dokonce udělány i zdvojené rozvody vody. Asi bych se dokázal nějak poprat i s tou čistotou vody. Ale pořád nevím jak zajistit ten pravidelný přísun té vody. Nějak nám to v létě (a občas nejen v létě) nefunguje
@Mex. Díky za tipy s vodou. Na jaře si s tím asi zkusím ještě trochu pohrat
@Mex. Díky za tipy s vodou. Na jaře si s tím asi zkusím ještě trochu pohrat
Naposledy upravil(a) skybor dne sob pro 14, 2024 1:26 am, celkem upraveno 1 x.
SkyFVE 8 kWp (ve výstavbě) na výzkumné "chytré" chatě. 1x MPPT Epever XTRA4415N, 1x MPPT EASun 8048 80A, 2x MPPT EASun 6048 60A, 1x AC Charger WATE 42V/10A, Li-Ion 3x 12s 156Ah (20,6 kWh/44V), SkyPowerBox LF 4810 1kVA, Victron Atlas 48/1600, APC SmartUPS 5kVA + Siemens Logo! + Dell Optiplex 3040 Micro (Proxmox: HA, Node-RED, InfluxDB, Grafana, Mqtt, Zigbee2Mqtt, Samba, Tailscale)
-
Já bych nějakou tu červenou asi bral, ale za nějakou normálnější cenu.
Ty Tvoje ceny jsou vyšší než v obchodě, se zárukou atd.
Možná je to ale nějaké nedorozumění.
Potřebuju malý průtok. Má v tom případě nějakou nevýhodu ten větší model 3/4"? Třeba že se turbínka příliš málo točí nebo tak něco?
Nebo je lepší pro nižší průtoky vzít raději ten menší 1/2" model?
-
- Lokalita: Hlučín
Turbínky jsou pevné a rotuje mezi nimi průtokem voda,červená se stará jen o vápenec a modrá má navíc i antibakteriální účinek.Ty trubice jsou všechny stejné(50x250mm) a liší se jen průměrem závitu k napojení.
16kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / Mono 385, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
-
Návod k obsluze a instalaci IPS ProtectX
Leták IPS ProtectX
Osobně můžu potvrdit, že místo kamene například na konvici je na dně lehký povlak prášku, který jde vypláchnout a lehce i omýt, oproti dříve používaném octu každý týden a skleněná rychlovarná konvice která byla dříve za 2 dny naprosto bílá...
To: MEX cenu jsem střelil podle cen které jsem našel na webu = nepotřebuji se toho zbavit za méně než jsem za to sám dal = nenutím Ti to
Leták IPS ProtectX
Osobně můžu potvrdit, že místo kamene například na konvici je na dně lehký povlak prášku, který jde vypláchnout a lehce i omýt, oproti dříve používaném octu každý týden a skleněná rychlovarná konvice která byla dříve za 2 dny naprosto bílá...
To: MEX cenu jsem střelil podle cen které jsem našel na webu = nepotřebuji se toho zbavit za méně než jsem za to sám dal = nenutím Ti to
-
Já s tím - s dešťovou vodou zatím pár let bojuji = zatím jsem to do domácnosti nepoužil a používáme jen na zahrádku.
Mám 2 x 1000L IBC kontejner + první záchytnou nádobu 300L na svodu ze střechy.
V záchytné nádobě zůstává listí a pyl a prach a vše ostatní, část však stále prochází a první sýtko se umí v době pylů i úplně ,,zabetonovat".
Přečerpávám čerpadlem v dolní půlce 300L nádoby, ale kus ode dna, obvykle od počátku března do listopadu, ale stále to není na to, abych to pustil i do trubek domů.
Nutné bude asi více vody, v zakopané nádrži + filtrace - nejlépe písková podobná jako u bazénu - která bude čistit přes den, napájená z FV - to je zatím můj plán na další sezóny.
Takhle jsem koupil existující komponenty na IBC kontejnery, které toho poměrně hodně zachytí a jdou čistit a na přívodu i částečně bez tlaku těsní.
https://www.amazon.de/gp/product/B01KZL ... =UTF8&th=1
Nádrže mám na sobě, zvednuté 50cm nad zem - proteká jedna do druhé - spodní sýtko jde tak vyčistit jen když je horní nádrž prázdná - dole výstup ve víčku se 3/4" závitem do trubky - nyní zatím jen pro kohout na zahradu, samospádem.
Kdybych docílil použití pro WC a pračku, byl bych spokojený, ale pokud existuje obecní vodovod, asi to ekonomické moc není, spíš jen ekologické
Mám 2 x 1000L IBC kontejner + první záchytnou nádobu 300L na svodu ze střechy.
V záchytné nádobě zůstává listí a pyl a prach a vše ostatní, část však stále prochází a první sýtko se umí v době pylů i úplně ,,zabetonovat".
Přečerpávám čerpadlem v dolní půlce 300L nádoby, ale kus ode dna, obvykle od počátku března do listopadu, ale stále to není na to, abych to pustil i do trubek domů.
Nutné bude asi více vody, v zakopané nádrži + filtrace - nejlépe písková podobná jako u bazénu - která bude čistit přes den, napájená z FV - to je zatím můj plán na další sezóny.
Takhle jsem koupil existující komponenty na IBC kontejnery, které toho poměrně hodně zachytí a jdou čistit a na přívodu i částečně bez tlaku těsní.
https://www.amazon.de/gp/product/B01KZL ... =UTF8&th=1
Nádrže mám na sobě, zvednuté 50cm nad zem - proteká jedna do druhé - spodní sýtko jde tak vyčistit jen když je horní nádrž prázdná - dole výstup ve víčku se 3/4" závitem do trubky - nyní zatím jen pro kohout na zahradu, samospádem.
Kdybych docílil použití pro WC a pračku, byl bych spokojený, ale pokud existuje obecní vodovod, asi to ekonomické moc není, spíš jen ekologické
-
- Lokalita: okolí Mělníka
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Tohle mám taky a jestli to funguje nevím. Bude určitě hodně záležet na složení vody. Me se konvice sviní pořád hodně ale zda se mi, že konzistence kamene je jiná. Je to víc drolive. Před prackou a myčkou mám ještě dosal filtr a to funguje. Pračka je čistá.JirkaE píše: ↑sob pro 14, 2024 8:52 amNávod k obsluze a instalaci IPS ProtectX
Leták IPS ProtectX
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 165 Odpovědi
- 9641 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Nortonko
-
-