Problém s bručícím a zahřívajícím trafem u střídače EASun 11kW v ostrovním režimu

radonek
Reputace: 0

Problém s bručícím a zahřívajícím trafem u střídače EASun 11kW v ostrovním režimu

Nový příspěvek od radonek »

Dobrý den, žádám vás o radu. Letos jsem vyměnil osvědčený střídač za výkonnější EASun 11kW a objevil se mi problém, že při velkém oslunění panelů, začnou bručet a zahřívat se obyčejná železná trafa. Měnič je zapojen v ostrovním režimu, bez připojení k DS. Připojeny jsou dva stringy, každý 10 panelů á 400W. Problém je pouze při velkém výkonů z panelů při nabíjení baterií a malém odběru zátěže 230v. Při nižším výkonu FV se problém zmenšuje a při provozu z baterie mizí. Sinusovka se na osciloskopu hlavně na vrcholcích zvláštně vlní. Myslím si, že tady by mohl být problém. Vyšší harmonické a pod. Prosím, řešil někdo z vás tento problém? Děkuji.
kyocera
Reputace: 377

Re: Problém s bručícím a zahřívajícím trafem u střídače EASun 11kW v ostrovním režimu

Nový příspěvek od kyocera »

O tom problému s EASUN 11kW jsem psal v odkazu níže. A píší tam i další lidé o rušení z kombibeden.
V EASUN 11kW chybí odrušovací filtry na vstupu i výstupu
Já EASUN nemám, ale vím, že z výroby je zařízení ošizené a vy to také potvrzujete.
Dělat takové dodatečné externí filtry není jednoduché . Chce to znalosti, vypočítat potřebné průměry drátů na tlumivky je ten nejmenší
problém, pak správně vybrat jádra kondenzátory atd. Ten EASUN 11kW by se neměl ani prodávat. Kdyby se dostal na zkušebnu byl by vyřazený
při měření EMC. Není to žádná rada na 5 minut. Jedině ten problém začněte teoreticky studovat
viewtopic.php?p=278213#p278213
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4