Jak si postavit LiFePO4 - Co si myslíte o tomto
Souhrn tématu
Ve fóru se diskutuje o stavbě LiFePO4 baterií, přičemž uživatelé sdílejí zkušenosti s různými články, zejména značkou Cornex. Probírá se kvalita, dostupnost a doporučení koupě novějších článků z EU skladu GobelPower s pětiletou zárukou. Někteří uživatelé také zmiňují dlouhodobé zkušenosti s články z Aliexpressu, které i přes určité vady stále dobře slouží po letech používání.
-
Valdano
- Reputace: 228
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Jak si postavit LiFePO4 - Co si myslíte o tomto
Značka Cornex není moc známá. Ve videu viz níže je zmíněno, že to vyrábí čínský výrobce Gotion High-tech Co., Ltd., který patří mezi top 10 výrobců článků LiFePo4 v Číně. Dle mého názoru to může být do nějaké míry "sázka do loterie", ale nelze ani vyloučit to, že se může jednat o velmi solidní články. Nicméně preferoval bych spíš novější vyrobené kusy než ty starší z NKONu. Mezinárodní prodejce GobelPower nabízí také články Cornex Grade A 3.2V 314Ah s dopravou zdarma z EU skladu, ale mnohem novější dle parametru vyrobené před 6-ti měsíci a dokonce za mírně lepší cenu za kus než u těch starších kusů z NKONu. Přímo v tom odkazovaném eshopu GobelPower se k tomu můžete poptat jaké jsou u těch článků Cornex konkrétní uvedená data výroby.JozefSK píše: ned led 04, 2026 11:38 pmZ NKON-u som uz kupoval... Ten Cornex je tam jediny clanok, ktory akurat ponukaju. V popise je tam uvedeny "Year of production 10-2023", co ma trocha zneistuje ...
Takže když už tak koupit ty novější kusy článků Cornex z EU skladu GobelPower. Navíc GobelPower na ty články poskytuje záruku 5 let.
Níže je video s českou recenzí na články Cornex 314Ah s porovnáním vnitřního odporu vůči EVE MB31 a na videu je zmínka o naměřených kapacitách těch článků Cornex.
-
Franta2776
- Reputace: 505
Já bych v těch bateriich moc rozdíly nehledal.Já mám články z aliexpresu 5 let(litokala) dokonce některé jsem lepil, protože prosakoval elektrolyt.Mají 1000 cyklů a po 5 letech a nehezkém zacházení.(některé se mi nafoukly a dával jsem je do původního tvaru ve svěráku) mají pořád kapacitu 95%. Dneska jsou ty velké články ,už prověřená a blbuvzdorné. Ani tady na foru si nevzpomínám, že by někdo koupil špatné články.
32540Wp, 90ks vakuové trubice jihozápad, (Lifepo4 17S 520Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85, 150/100
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
- JozefSK
- Reputace: 51
Dakujem Valdano za podrobne info.Valdano píše: pon led 05, 2026 12:19 amZnačka Cornex není moc známá. Ve videu viz níže je zmíněno, že to vyrábí čínský výrobce Gotion High-tech Co., Ltd., který patří mezi top 10 výrobců článků LiFePo4 v Číně. Dle mého názoru to může být do nějaké míry "sázka do loterie", ale nelze ani vyloučit to, že se může jednat o velmi solidní články. Nicméně preferoval bych spíš novější vyrobené kusy než ty starší z NKONu. Mezinárodní prodejce GobelPower nabízí také články Cornex Grade A 3.2V 314Ah s dopravou zdarma z EU skladu, ale mnohem novější dle parametru vyrobené před 6-ti měsíci a dokonce za mírně lepší cenu za kus než u těch starších kusů z NKONu. Přímo v tom odkazovaném eshopu GobelPower se k tomu můžete poptat jaké jsou u těch článků Cornex konkrétní uvedená data výroby.JozefSK píše: ned led 04, 2026 11:38 pmZ NKON-u som uz kupoval... Ten Cornex je tam jediny clanok, ktory akurat ponukaju. V popise je tam uvedeny "Year of production 10-2023", co ma trocha zneistuje ...
Takže když už tak koupit ty novější kusy článků Cornex z EU skladu GobelPower. Navíc GobelPower na ty články poskytuje záruku 5 let.
Níže je video s českou recenzí na články Cornex 314Ah s porovnáním vnitřního odporu vůči EVE MB31 a na videu je zmínka o naměřených kapacitách těch článků Cornex.
Pozeral som na tie stranky, nevedel som o nich, a zaujala ma tam ponuka uz hotovej zostavy EU Stock Gobel Power 51.2V LiFePO4 Battery Case DIY Kit s EVE 314Ah clankami za cenu 1,585.80 €. Je tam BMS-ka JK200-ESS. To uz asi skor toto by som zobral.