Prevodnik RS232 -> wifi pre cinsky hybridny menic Vevor
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují o možnostech převodníku RS232 na WiFi pro čínský hybridní měnič značky Vevor. Hlavním cílem je nahradit nepohodlné kabelové připojení bezdrátovým řešením, které by umožnilo snadný sběr dat z měniče. Doporučuje se využití modulů ESP32 s firmwarem Tasmota a převodníkem TTL-RS232, což představuje cenově dostupnou a flexibilní variantu.
- gegon
- Reputace:0
- Lokalita: Prievidza
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 2000W
- Kapacita baterie [kWh]: 2,4
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
Prevodnik RS232 -> wifi pre cinsky hybridny menic Vevor
Ahojte priatelia, kazdy vie, ako neramne "dobre" funguje DESS monitor integracia, tak by som rad dostal data z menica cez RS232 port co je v menici, kazdopadne je pre mna dost nepohodlne tahat kabel, chcel by som riesenie cez prevodnik RS232->Wifi avsak je ich na nete take mnozstvo,ze nemam paru o tom ktory by dokazal komunikovat s mojim menicom, dakujem vam za kadzu poskytnutu informaciu v danej problematike
- TomHC
- Reputace:917
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Prevodnik RS232 -> wifi pre cinsky hybridny menic Vevor
Mám pokazenú
, pošli presný model, link na dokumentáciu... potom sa môžme posunúť ďalej 
Hlavný spotrebič: VW ID.4 | 2x MUST PH1800 5.5kW + GWL-SUN2000, 9kWp V+J+Z | 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A | SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT... | HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485).
Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
- Mex
- Reputace:416
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Prevodnik RS232 -> wifi pre cinsky hybridny menic Vevor
Kdyby to bylo moje, tak bych začal s Tasmotou.
Tasmota umí různé transparentní bridge. Třeba WiFi-Modbus, ale taky WiFi-serial.
Takže nejlevnější ESP32-C3 (2 dolary) a k tomu ale ještě převodník TTL serial-RS232. To bude tak další dolar.
Tak to už jsou 3 dolary, ale paní z Lejna nám k tomu přihodí ještě 2x 3 Eura. Takže ne 3, ale 9.
Tasmota umí různé transparentní bridge. Třeba WiFi-Modbus, ale taky WiFi-serial.
Takže nejlevnější ESP32-C3 (2 dolary) a k tomu ale ještě převodník TTL serial-RS232. To bude tak další dolar.
Tak to už jsou 3 dolary, ale paní z Lejna nám k tomu přihodí ještě 2x 3 Eura. Takže ne 3, ale 9.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.