JK BMS pomocí BLE na ESP32 bez HA
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují o připojení JK BMS modelu JK-B1A8S10P V15 k ESP32 pomocí Bluetooth Low Energy (BLE) bez využití Home Assistant. Jeden z diskutujících, laik v programování, se snaží pomocí AI naprogramovat ESP32 pro čtení dat z BMS přes BLE, ale naráží na problémy s připojením a čtením dat na sériový port. Další uživatelé doporučují místo BLE využít přímé sériové připojení k BMS a data následně přenášet přes WiFi, protože BLE připojení není snadno dostupné nebo zdokumentované.
- Toul
- Reputace: 3
JK BMS pomocí BLE na ESP32 bez HA
Ahoj, jsem naprostý laik co se týče programování. Pomocí AI jsem dokázal do ESP32 naprogramovat různé teplotní senzory, spínání relé, zobrazení na displeji apod.
Nedaří se mi přes Bluetooth připojit k JK BMS a data vyčítat na serial port. BMS mám JK-B1A8S10P V15
Uměl by mě nekdo prosím pomoct?
Nedaří se mi přes Bluetooth připojit k JK BMS a data vyčítat na serial port. BMS mám JK-B1A8S10P V15
Uměl by mě nekdo prosím pomoct?
-
Pawel
- Reputace: 70
Re: JK BMS pomocí BLE na ESP32 bez HA
Je na telefonu zapnuté také GPS?
-
Soban
- Reputace: 306
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: JK BMS pomocí BLE na ESP32 bez HA
On to chce přes ESP32 přes BT spojení posílat na port toho ESP32, nemá to nic společného s telefonem.
Já jsem nic rozumné nenašel a připojení BT přes BLE jsem taky nedokázal, je teda pravda že jsem to neřešil nějak usilovně.
Podle mě se na to vykašli a pokud ty data chceš připoj se k BMS přes ten seriový port (pokud ho BMS má nekoukal jsem na tu BMS) klidně i tím ESP32 a posílej si pak data přes wifi někam kde je pak spracuješ.
Já jsem nic rozumné nenašel a připojení BT přes BLE jsem taky nedokázal, je teda pravda že jsem to neřešil nějak usilovně.
Podle mě se na to vykašli a pokud ty data chceš připoj se k BMS přes ten seriový port (pokud ho BMS má nekoukal jsem na tu BMS) klidně i tím ESP32 a posílej si pak data přes wifi někam kde je pak spracuješ.
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh