JK BMS pomocí BLE na ESP32 bez HA

Souhrn tématu

Uživatelé diskutují o připojení JK BMS modelu JK-B1A8S10P V15 k ESP32 pomocí Bluetooth Low Energy (BLE) bez využití Home Assistant. Jeden z diskutujících, laik v programování, se snaží pomocí AI naprogramovat ESP32 pro čtení dat z BMS přes BLE, ale naráží na problémy s připojením a čtením dat na sériový port. Další uživatelé doporučují místo BLE využít přímé sériové připojení k BMS a data následně přenášet přes WiFi, protože BLE připojení není snadno dostupné nebo zdokumentované.
Toul
Reputace: 3

JK BMS pomocí BLE na ESP32 bez HA

Nový příspěvek od Toul »

Ahoj, jsem naprostý laik co se týče programování. Pomocí AI jsem dokázal do ESP32 naprogramovat různé teplotní senzory, spínání relé, zobrazení na displeji apod.

Nedaří se mi přes Bluetooth připojit k JK BMS a data vyčítat na serial port. BMS mám JK-B1A8S10P V15
Uměl by mě nekdo prosím pomoct?
Pawel
Reputace: 70

Re: JK BMS pomocí BLE na ESP32 bez HA

Nový příspěvek od Pawel »

Je na telefonu zapnuté také GPS?
Soban
Reputace: 306
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: JK BMS pomocí BLE na ESP32 bez HA

Nový příspěvek od Soban »

On to chce přes ESP32 přes BT spojení posílat na port toho ESP32, nemá to nic společného s telefonem.

Já jsem nic rozumné nenašel a připojení BT přes BLE jsem taky nedokázal, je teda pravda že jsem to neřešil nějak usilovně.

Podle mě se na to vykašli a pokud ty data chceš připoj se k BMS přes ten seriový port (pokud ho BMS má nekoukal jsem na tu BMS) klidně i tím ESP32 a posílej si pak data přes wifi někam kde je pak spracuješ.
3,6kWp ::pv:: | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt*