Jablotron JA-SOL 2,5
- JirkaE
- Reputace: 258
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Jablotron JA-SOL 2,5
To si myslím stejné není...Kajap píše: pon lis 24, 2025 5:41 pmno to jako já kdybych řekl že chci v Německu na faktuře cenu v českých tak mě pošlou asi do ..
Jsem registrovaný plátce MwSt v DE = firma - a je jasný - že to asi nebude stejný jako když tam zadáváš Ty - platbu kartou
Nakupuji u mnoha českých, slovenských, polských... firem, již mnoho let - opravdu nemusíš reagovat na vše
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
-
Kajap
- Reputace: -3
- Lokalita: Okoli
To jsi nenapsal, že to chceš nakupovat bez DPH. Což kdyby s tím počítali a chtěli, tak by to odečetli už v košíku, …
Každopádně není povinnost Českého daňového subjektu uvádět na fakturu cizí měnu, naopak je povinnost tam uvádět základ daně v CZK, resp. když jsem ty systémy programoval tak to takhle bylo v zákoně o DPH stálo…
Také není povinnost poskytovat eur bank. účet a IBAN si můžeš přepočítat sám na ten jejich český účet. Tak je už tvůj problém aby si správně zajistil, že přijde adekvátní částka na CZK účet, díky kurz. Rozdílu…
Ale chápu že chceš ušetřit každý cent a proto je výhodnější z nich dostat eur účet.
Na to, že se taková věc dát domluvit a vyřídit během jednoho až dvou telefonu, tak ty už to řešíš týden
evidentně po mailech že jo.
Tak předpokládám že nakonec to dobře dopadne, výše uvedené je jen obecná informace pro tebe aby sis nemyslel že je taková povinnost prodejce (vystavit fakturu v eur a bez DPH a mít Eur IBAN) - NENÍ.
Každopádně není povinnost Českého daňového subjektu uvádět na fakturu cizí měnu, naopak je povinnost tam uvádět základ daně v CZK, resp. když jsem ty systémy programoval tak to takhle bylo v zákoně o DPH stálo…
Také není povinnost poskytovat eur bank. účet a IBAN si můžeš přepočítat sám na ten jejich český účet. Tak je už tvůj problém aby si správně zajistil, že přijde adekvátní částka na CZK účet, díky kurz. Rozdílu…
Ale chápu že chceš ušetřit každý cent a proto je výhodnější z nich dostat eur účet.
Na to, že se taková věc dát domluvit a vyřídit během jednoho až dvou telefonu, tak ty už to řešíš týden
Tak předpokládám že nakonec to dobře dopadne, výše uvedené je jen obecná informace pro tebe aby sis nemyslel že je taková povinnost prodejce (vystavit fakturu v eur a bez DPH a mít Eur IBAN) - NENÍ.
-
cipis
- Moderátor
- Reputace: 883
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 40+15
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
OT!
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40 680 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40 680 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.