úpravna vody pro RD: rozdíl změkčovač vs. odstranění železa a manganu
-
- Reputace: 269
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: úpravna vody pro RD: rozdíl změkčovač vs. odstranění železa a manganu
Fleck jsem měl před 15 lety. Sice ho mám do teď na nezapojené flašce, ale konstrukčně to byla katastrofa. Mám verzi s vertikálním pístem a ten motor to sotva utáhnul. Problémy s podtlakovým sáním ani nezmiňuji. Autotrol je proti tomu úplně jiná liga. Já velkou hlavu koupil u poláku za 860zl. 20tis stojí možná nějaká průmyslová hlava.
Jak píšu, ať si každý koupí co chce, já bych do číny nešel. Proplach mám nastavený co dva dny.
Jak píšu, ať si každý koupí co chce, já bych do číny nešel. Proplach mám nastavený co dva dny.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
- Reputace: 1
- Lokalita: Okolí Plzně
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 20000
- Kapacita baterie [kWh]: 18
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: úpravna vody pro RD: rozdíl změkčovač vs. odstranění železa a manganu
Tak to máme už cca 17 měsíců a ČOVce stále sůl nevadí. Na chvilku se změnila struktura kalu, tak na měsíc dva a pak vše při starém, stejně jako roky před tím. ČOVka má vcelku šikovně vyřešenou regulaci aktivního a kalu a kalojem, tak to třeba tomu pomáhá, nicméně po víc než roce a půl hlásím že vše funguje OK.
zuzi píše: sob kvě 25, 2024 5:21 pmOk, tak zatím ČOV jede, má správné množství aktivního kalu, tak uvidíme za rok.eman píše: pát kvě 24, 2024 7:15 pmTaké špatně. Sůl ČOV zlikviduje. Jednou se naředí, ale opakovaná expozice jí zlikviduje. Sůl je obrovský problém i pro velké průmyslové čistírny. Navíc se nedá nijak odstranit, takže pokud se voda z ČOV vypouští na zahradě, tak se nevratným způsobem ničí půda a biotop. Proto je katastrofa i solení silnic. Něco si o tom nastuduj.
Je to cca 1g soli na 1l odpadní vody, nepřijde mi to víc než z domácnosti.