ISolar SMR II 5,5kW ERROR 01
-
- Reputace: 27
- Lokalita: Táborsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 14,2kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 24kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
ISolar SMR II 5,5kW ERROR 01
Zdravím. Na druhém měniči, který provozuju v paralelním spojení, se mi po ránu začala objevovat závada 01 – podle manuálu: Bus voltage is too high (Napětí sběrnice je příliš vysoké). Při tom svítí rudě kontrolka FAULT a bzučák přerušovaně pípá. Měnič je přes noc ve vypnutém stavu a zapíná se pomocí externího spínače až v okamžiku, kdy je na panelech dostatečné napětí. Dokud byl měnič zapnutý nepřetržitě, tahle závada se neprojevila, začalo to až v okamžiku, kdy jsem přepnul na „zimní režim“ a vypínání/zapnutí nechal na tom spínači od panelů. Včera ráno se mi podařilo zřejmě podchytit, co tomu předchází. Měnič pípal nepřetržitě a na displeji se střídavě objevovala hláška závada 01 a pak varovný kód 4 viz foto. Předpokládám, že to je právě ta signalizace vysokého napětí sběrnice. Měnič se podle krátkého zahučení ventilátorů jako by snažil rozjet, ale opakovaně padal do té chyby 01 a zkoušel to stále dokola. Nedalo se to žádným způsobem vypnout, nepomohlo odpojit panely, ani měnič vypnout spínačem. Musel jsem ho odpojit od baterek. Pokud tam pár dní před tím po ránu, svítila trvale pouze ta závada 01 a měnič přerušovaně pípal, stačilo ho krátkodobě vypnout/zapnout a normálně naskočil. Dneska odpoledne jsem měnič zkušebně zapnul a naběhnul opět normálně.
Na první „kouknutí“ jsem zřejmě našel jeden nafouknutý malý kondík. Rozeberu ho komplet a přeměřím všechny, ale chci se optat, nesetkal jste se někdo s takovou závadou?
Na první „kouknutí“ jsem zřejmě našel jeden nafouknutý malý kondík. Rozeberu ho komplet a přeměřím všechny, ale chci se optat, nesetkal jste se někdo s takovou závadou?
-
- Reputace: 287
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Re: ISolar SMR II 5,5kW ERROR 01
Mě se to stalo jednou když jsem s ním blbnul a vypínal ho na dálku a zapínal, musel jsem ho vypnout ode všeho chvíli nechat a znovu zapnout.
Podle mě jak se nevybily kondíky na sběrnici tak se zbláznil ten soft start, ale už to neudělal - taky už s ním tak necvičím.
Při odstávce ho vypínám shodit AC IN a pak vypnout vypínačem - v případě potřeby úplného vypnutí odpojit panely.
Samozřejmě mám jiný typ (MUST)
Jinak co u tvého znamená ta chyba 04?
Podle mě jak se nevybily kondíky na sběrnici tak se zbláznil ten soft start, ale už to neudělal - taky už s ním tak necvičím.
Při odstávce ho vypínám shodit AC IN a pak vypnout vypínačem - v případě potřeby úplného vypnutí odpojit panely.
Samozřejmě mám jiný typ (MUST)
Jinak co u tvého znamená ta chyba 04?
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 

-
- Reputace: 27
- Lokalita: Táborsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 14,2kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 24kWh
Re: ISolar SMR II 5,5kW ERROR 01
Ona ta 4 není podle toho trojúhelníku s vykřičníkem chyba, ale pouze varování a pod tím je tam uváděno Overload (Přetížení). Pokud je to skutečně chyba 04 tak to je popsáno jako: Bus soft start failure (Selhání měkkého startu sběrnice).