Návrhář otopné soustavy

Souhrn tématu

Uživatel sdílí vlastní návrhář otopné soustavy, který vyvinul pro plánování instalace tepelného čerpadla a úpravy rozvodů pitné vody. Nástroj nabízí jednoduché drag&drop ovládání, možnost spojování fitinek a komponent, tvorbu sestav s kusovníkem a ukládání projektů lokálně. Autor je otevřený dalším návrhům a vylepšením, což usnadňuje práci s návrhem otopných systémů.
Antrac1t
Reputace:108
Lokalita: Znojemsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5500
Kapacita baterie [kWh]: 26
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Návrhář otopné soustavy

Nový příspěvek od Antrac1t »

Zdravím pánové. Jelkož letos se chystám na instalaci TČ, přidání AN + celkově předělání rozvodů pitné vody v technické místnosti, tak jsem si začal kreslit možnosti zapojení. Kam co umístit, jak otočit, atd atd, však to znáte. Většinou to býval papír, kde jsem si následně psal potřebné fitinky a celkově potřebný materiál. U této "větší" akce jsem se rozhodl si udělat návrhář pro otopnou soustavu. Hledal jsem něco použitelného + free, ale nic moc jsem nenašel. Takže kdyby se to někomu hodilo, zde je poslední verze, ještě tam něco budu upravovat, stále jsou problémy se spojováním elementů. Každopádně jsem otevřený aji návrhům.

Funguje to jednoduše drag&drop, fitinky a komponenty se dají k sobě spojovat, popřípadě se můžete rozhodnout udělat propoj potrubím. V pravo je jednoduché submenu pro nastavení komponent. Dole v pravo je kusovník celého výkresu, ale není problém si označit komponenty (držet ctrl) a vytvořit si sestavu, která se následně chová jako celek + obsahuje sub BOM. Je tam aji submenu pro pravé kliknutí na smazání/otočení/zrušení spojení sestavy. Shiftem muzete kreslit rovne potrubí. To co si vytvoříte si uložíte lokálně a následně aji nahrajete.

happy drawing :comp:
otopna_soustava_priklad.json
(6.04 KiB) Staženo 12 x

LINK na návrhář:

Návrhář otopné soustavy
string1 - 5.5kwp 2S6P - 460wp | 3x Multiplus ii 3000VA 1F systém | Lifepo4 230AH 48V + Seplos BMS, Lifepo4 310AH 48V + Seplos BMS