Deye hybridný menič
Souhrn tématu
Diskuze se zaměřuje na zkušenosti s hybridním měničem Deye, jeho nastavení a chování v různých režimech provozu. Uživatelé řeší možnosti zapojení baterie, solárního pole a sítě, včetně funkcí jako Time of Use, battery first nebo grid first. Důležitá je také otázka záruky, servisu a kompatibility s evropským trhem. Měnič se chová podobně jako Victron v UPS režimu a nabízí různé možnosti řízení připojení k síti i nabíjení baterie.
- Radar
- Reputace:57
Re: Deye hybridný menič
To je ale 1:1 chování Victrona v základním a bezpřetokovém UPS módu, a to je dobře...
Bez gridu pojede jako UPS, s gridem na AC IN bude passthru a nastaveným proudem případně dobíjet baterii do požadovaného minimálního SOC/napětí.
Jak se to nastaví se nemusí řešit uvnitř menu DEYE (tím myslím to nastavení stykače před AC IN ...)
Prostě se mu ta Victron funkce AC IGNORE musí vnutit externě, tím, že mu tu síť řízeně sebere.
Pokud to lze takto konfigurovat ( já vůbec možnosti DEYE neznám), pak je to dobrá zpráva.
Tuším, že je tam nějaké zatržítko "battery first" anebo "grid first" ... teď nevím
Bez gridu pojede jako UPS, s gridem na AC IN bude passthru a nastaveným proudem případně dobíjet baterii do požadovaného minimálního SOC/napětí.
Jak se to nastaví se nemusí řešit uvnitř menu DEYE (tím myslím to nastavení stykače před AC IN ...)
Prostě se mu ta Victron funkce AC IGNORE musí vnutit externě, tím, že mu tu síť řízeně sebere.
Pokud to lze takto konfigurovat ( já vůbec možnosti DEYE neznám), pak je to dobrá zpráva.
Tuším, že je tam nějaké zatržítko "battery first" anebo "grid first" ... teď nevím
poloostrov v módu AC IGNORE
VICTRON system 3F, 3x3000VA + 1F GTI GWL 2000W posila na AC OUT.
6kWp pole 8° západní pultová střecha + MPPT 150/100
3kWP pole 75° jižní fasáda + MPPT 150/45
Baterie 594Ah: LIFEPO4 16S, 2x EEL V5 DIY BOX 280Ah + 314Ah (JK INVERTER BMS)
VICTRON system 3F, 3x3000VA + 1F GTI GWL 2000W posila na AC OUT.
6kWp pole 8° západní pultová střecha + MPPT 150/100
3kWP pole 75° jižní fasáda + MPPT 150/45
Baterie 594Ah: LIFEPO4 16S, 2x EEL V5 DIY BOX 280Ah + 314Ah (JK INVERTER BMS)
- sindyk
- Reputace:85
- Lokalita: Semily
- Výkon panelů [Wp]: 3800
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Deye hybridný menič
Battery nebo load first je ale zase použitelné v hybridním režimu se zapnutým TOU. Pokud bude SOC baterky pod nastavenou hranicí v TOU, tak kam má jít energie z FV dřív. Jakmile dosáhne SOC té nastavené hodnoty, tak pak jde FV vždy nejdřív na load a až přebytek do baterie.
Deye má nějaký kontakt, kterým by si mohl stykač na grid ovládat sám (používá se to i pro start elektrocentrály), to jsem ještě nezkoušel, cvakám si s tím prozatím ručně (mobilem), on ten grid teď není moc potřeba.
Deye má nějaký kontakt, kterým by si mohl stykač na grid ovládat sám (používá se to i pro start elektrocentrály), to jsem ještě nezkoušel, cvakám si s tím prozatím ručně (mobilem), on ten grid teď není moc potřeba.
3800 Wp (10s Elerix 380 Wp) | Deye SUN-8K-SG04LP3-EU | Wattery Premium UP 16 kWh
Domovské vlákno: FVE Pojizeří, povinná četba: Victron Wiring Unlimited
Domovské vlákno: FVE Pojizeří, povinná četba: Victron Wiring Unlimited