Stavba FVE - 2x strig 4 400Wp
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
- GHLL
- Reputace: 32
- Lokalita: Kroměříž
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8 800
- Kapacita baterie [kWh]: 14
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Stavba FVE - 2x strig 4 400Wp
Včera večer, se u nás (Zlínský kraj) přehnala bouřka a v cca 21:30 došlo k poškození vysokého vedení. Komplet celá dědina i okolní bez proudu, včetně veřejného osvětlení. Poprvé jsem zažil ten pocit plnohodnotného ostrovana
když jsem vůbec nevšiml že došlo k výpadku elektřiny. .Protože pracuji ve společnosti, která je lokální ISP providerem, tak vidím kdo má v provozu přijímací jednotku na net a tím pádem má domácnost pod proudem, přímo znám sousedy kteří mají FVE z dodací tak mě zajímalo jak jsou jejich systémy připravení na takovou událost. Takže dva sousedi s FVE úplná tma
a jeden měl asi dobře nastavený backup, fungoval až do rána 5:30h. U nás doma sem byl za machra že fšecko hrálo a ráno měla baterka ještě 25% (mám stálí odběr cca 350W - zařízení pro Internet, jinak by baterka nebyla tak vymlácená). Teď je už skoro 11h, a dědina pořád bez proudu...