Háky na šikmou střechu

Montáže panelů na střechy, fasády, terasy, balkóny, konstrukce, háky, spojky, šrouby, upevnění, ukotvení, profily, odolnost proti povětrnostním vlivům
Mogul
Reputace: 34
Lokalita: Litoměřice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 11kWp
Kapacita baterie [kWh]: 48kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Háky na šikmou střechu

Nový příspěvek od Mogul »

Vedu v tom kabely. Vejdou se tam 3.
kodl69
Reputace: 997
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Háky na šikmou střechu

Nový příspěvek od kodl69 »

zkus si ten profil prohlídnout a trochu okometricky srovnat s tím 40x40 solid. Váží skoro stejně, ale ten hnp1 je na horní straně otevřený, tj má podle mě tak poloviční pevnost v krutu. Představ si panel s kusem ledu na sobě a zatěžuje ten profil v jednom bodě na horní straně a na jiným bodě drží dole. Co brání překroucení a roztažení drážky u hnp1 jak nahoře tak dole? jedna stěna hliníku, pravděpodobně tenčí než 2mm. A co u toho solid? jak nahoře tak dole je to uzavřenej +- obdélníkovej profil, kterej je kolem dokola z 2mm hliníku. Samozřejmě neřekl jsem, že se tam ten panel na HNP1 neudrží, párkrát jsem tuhle věc potkal někde na stávající instalaci, a taky jsem viděl, co jsem viděl, třeba ty praskliny od ledu, vymačkaný hrboly od matek zasunutejch v horní drážce, a to všechno po nějakejch pěti letech v nijak extrémích podmínkách, a to mi asi stačilo. Další úskalí je správníá montáž s T šrouby - zcela běžně se stane, že se šroub neotočí tak jak by měl - je na něm zespodu značka, ale na tu fakt není vidět. Pak stačí něco vibrací os větru a přijdeš na instalaci, kde profil drží na každým druhým háku. Klasickej M10 sice musíš zasunout přes půlku délky, ale zase máš jistotu, že nevypadne...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.