Háky na šikmou střechu
Montáže panelů na střechy, fasády, terasy, balkóny, konstrukce, háky, spojky, šrouby, upevnění, ukotvení, profily, odolnost proti povětrnostním vlivům
-
- Reputace: 0
- Lokalita: Okoli
Háky na šikmou střechu
Zdravím, uvažuju zkušebně o položení pár panelů na tašky, tak se chci zeptat jestli tyhle levný háky jsou dobrý
https://www.akros.cz/nastavitelny-hak-l145-nerez-1-4016 71,- Kč s DPH
Protože třeba u ELKOV stojí podstatně více tenhle hák
https://eshop.elkov.cz/products/vapro-h ... stavitelny
VOC 82,22 CZK bez DPH / KS přijde mi stejný?
A ty profily a další věci to je teda ranec, tak proto vás chci poprosit vo info, kde jste to sehnali nejlevnější
Případně jakou značku nebo kde jste kupovali háky a profily a svorky a na co si dát bacha, případně hoďte link kde si můžu nastudovat zkušenosti…
Tak díky za jakoukoliv užitečnou poznámku, pěkný Zítřejší den! Dneska bylo pod mrakem
Teď jsem koukal na video jak to dělal vidlák asi 14 dní, Dobrý že upozornil na pár failů kterým se vyhnout
https://www.akros.cz/nastavitelny-hak-l145-nerez-1-4016 71,- Kč s DPH
Protože třeba u ELKOV stojí podstatně více tenhle hák
https://eshop.elkov.cz/products/vapro-h ... stavitelny
VOC 82,22 CZK bez DPH / KS přijde mi stejný?
A ty profily a další věci to je teda ranec, tak proto vás chci poprosit vo info, kde jste to sehnali nejlevnější
Případně jakou značku nebo kde jste kupovali háky a profily a svorky a na co si dát bacha, případně hoďte link kde si můžu nastudovat zkušenosti…
Tak díky za jakoukoliv užitečnou poznámku, pěkný Zítřejší den! Dneska bylo pod mrakem

Teď jsem koukal na video jak to dělal vidlák asi 14 dní, Dobrý že upozornil na pár failů kterým se vyhnout
-
Re: Háky na šikmou střechu
Můžu počítat ty háky na rozpon 170 cm (ob 2 krokve), sklon 31° a sníh skoro nic (250 mnm)
Je to stará střecha stará garáž, hokus pokus
Anebo by musely být háky každých 85 cm?? Případně kde najdu doporučení výrobce railu? - ten low codt rail mi doporučte DÍK
Je to stará střecha stará garáž, hokus pokus
Anebo by musely být háky každých 85 cm?? Případně kde najdu doporučení výrobce railu? - ten low codt rail mi doporučte DÍK
-
- Moderátor
- Reputace: 821
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 40+15
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Najdes to v doporuceni vyrobce panelu, jak to ma byt.
Nicmene ob krokev urcite ne.
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40 680 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
1 kW "nabíječka" 24 V
-
- Reputace: 61
Osobně kupuji zde asi i za přijatelnější ceny. https://www.mobler.cz/ Háky za 70 Kč ale nemají. Při té ceně háků 70Kč bych je dal těch 85 cm.
-
To jsem si nevšim v datasheetu, se to neodvíjí od tuhosti railu…?cipis píše: sob zář 06, 2025 9:14 pmNajdes to v doporuceni vyrobce panelu, jak to ma byt.
No a jak jsem to odkryl viz foto, tak nevím jestli tam spíš nepatří háky na tu koprovku, ale cena 130 za kus je podle mne trochu přepal (na mobler) za 130,-/kus
Přikládám foto … panely mají rám 30mm, Tak budu rád za doporučení railu a příchytek
Na fotce je vidět Krokev a loď, a ten spodní plech přechází v plochou střechu Tam mám tak 10 cm dolů pod tu nejlepší spodnější tašku na pokračování panelu… Ale na ten klasický hák mi tam přijde docela málo místa, nejspíš to budou ty tašky bobrovky?
Napíšu to ještě jinak z té nej spodnější řad bude koukat spodní hák … Ale nevím jestli kvůli tomu plechu se to tam vejde??? :-0 Když ten plech viz foto zasahuje cca do poloviny délky tašky
-
- Moderátor
- Reputace: 821
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 40+15
Výrobce panelů má většinou uvedený postup montáže, doporučené uchycení, doporučené profily atd. Samozřejmě také v závislosti na sněhu a větru.
Z té fotky není nic poznat, v datasheetu panelů máš též uvedené, kde mají profily být. Jestli je ten plech konec střechy, tj. je to něco jako okapnička, tak tam rozhodně nebude spodní profil. Nebo chceš, aby ti ty panely čučely nad kraj střechy? Pak je zase bude zvedat vítr.
Dej celkovou situaci, fotky celého, a také jaké plánuješ panely.
Bobrovka to úplně není, máš to trochu profilované, tuhle krytinu jsme kdysi měli na střeše, letělo to pak celé dolů.
Podstatná je výška latě a tašky, tak musí být vysoké to esko na držáku. Ten polohovatelný a štelovatelný držák je od oka vysoký. Potřebuješ mnohem nižší, tj. to na tu bobrovku. V nejhorším je budeš muset podkládat, abys to zvedla do správné výšky. A vůbec nejhorší bude se trefit do té správné drážky na tašce, aby se vlezl hák pod tu v další řadě.
A taková otázka, než tam nacpeš panely a vše ostatní, nechceš to prvně zrekonstruovat? S tímhle se akorát nasereš, půlku tašek rozbiješ jen tím, jak tam polezeš, a druhou půlku, jak se je budeš snažit upravovat.
Celé to strhni, nabouchej desky jako bednění a na to falcovaný plech. A příchytky si dáš přesně kde budeš potřebovat na falc.
Z té fotky není nic poznat, v datasheetu panelů máš též uvedené, kde mají profily být. Jestli je ten plech konec střechy, tj. je to něco jako okapnička, tak tam rozhodně nebude spodní profil. Nebo chceš, aby ti ty panely čučely nad kraj střechy? Pak je zase bude zvedat vítr.
Dej celkovou situaci, fotky celého, a také jaké plánuješ panely.
Bobrovka to úplně není, máš to trochu profilované, tuhle krytinu jsme kdysi měli na střeše, letělo to pak celé dolů.
Podstatná je výška latě a tašky, tak musí být vysoké to esko na držáku. Ten polohovatelný a štelovatelný držák je od oka vysoký. Potřebuješ mnohem nižší, tj. to na tu bobrovku. V nejhorším je budeš muset podkládat, abys to zvedla do správné výšky. A vůbec nejhorší bude se trefit do té správné drážky na tašce, aby se vlezl hák pod tu v další řadě.
A taková otázka, než tam nacpeš panely a vše ostatní, nechceš to prvně zrekonstruovat? S tímhle se akorát nasereš, půlku tašek rozbiješ jen tím, jak tam polezeš, a druhou půlku, jak se je budeš snažit upravovat.
Celé to strhni, nabouchej desky jako bednění a na to falcovaný plech. A příchytky si dáš přesně kde budeš potřebovat na falc.
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
1 kW "nabíječka" 24 V
1 kW "nabíječka" 24 V
-
Uff, díky za informace.
Pojďme otázku lehce změnit, nejdřív pořídím profily a háky budu řešit následně - Zkusím si to vytvarovat s paso viny abych dostal nějaký prototyp rozměrů
1/ tenhle profil bude OK nebo se dá sehnat něco levnějšího?:
HP HLINÍKOVÝ PROFIL 40X45 MM DÉLKA 3600 MM ( V přílohách mají katalog krajiczech ale uvádějí výrobce Alutern?? Pokud jde věřit textu tam uvedenému tak je to 1 kg / metr)
https://eshop.elkov.cz/products/hp-hlin ... ka-3600-mm 495,7 s dph (voc) za délku 3,6m
(138/metr s DPH) - Nějak letmo jsem nic levnějšího bohužel nenašel, neumím posoudit jestli to je dobrá cena za metr? No je to dvojnásobná cena oproti ceně suroviny hliníku… asi to bude profil HNP1 - má taky udávanou hmotnost 6 kg na 6 m lišty, a tyhle 3,6 jsou menší délky nebo odřezky nebo co přesně? Na EK jsem našel i 6m ale metr vyšel na 167 viz otazka 2/
2/ Musím ty profily k sobě spojovat podélně Pokud vyjde hák dost blízko - 15 cm/pevně konci profilu? Záměr byl koupit 3 profily na 5 panelů a kouknout jak to vyjde - Ještě jsem to nepočítal zda by vyšlo - s mezeru pod čtvrtým panelem
Ps: u ELK Jsem to vybral protože hodně poboček,a že doprava na pobočku by měla být zdarma, narozdíl od DEK kde Začíná 1 metr je nad 200 Kč + za dopravu chtějí peníze nebo minimální objednávku… A ještě mě příjemně překvapilo pobočka EK že při objednávce nad 1500 mi to zdarma přivezou z pobočky … Asi jak která pobočka kde to nebude asi standard
Takže otázka je jednoduchá: bude ten profil v pohodě a může být pod panelem mezera?
Protože nevím jestli šestimetrový profil převezu na autě Jak moc se bude prohýbat, asi hodně, 3,6 bude v pohodě to je kratší než auto
Díky za postřehy a jestli jsou otázky nějaký směšný, tak to berte s pochopením
Pojďme otázku lehce změnit, nejdřív pořídím profily a háky budu řešit následně - Zkusím si to vytvarovat s paso viny abych dostal nějaký prototyp rozměrů
1/ tenhle profil bude OK nebo se dá sehnat něco levnějšího?:
HP HLINÍKOVÝ PROFIL 40X45 MM DÉLKA 3600 MM ( V přílohách mají katalog krajiczech ale uvádějí výrobce Alutern?? Pokud jde věřit textu tam uvedenému tak je to 1 kg / metr)
https://eshop.elkov.cz/products/hp-hlin ... ka-3600-mm 495,7 s dph (voc) za délku 3,6m
(138/metr s DPH) - Nějak letmo jsem nic levnějšího bohužel nenašel, neumím posoudit jestli to je dobrá cena za metr? No je to dvojnásobná cena oproti ceně suroviny hliníku… asi to bude profil HNP1 - má taky udávanou hmotnost 6 kg na 6 m lišty, a tyhle 3,6 jsou menší délky nebo odřezky nebo co přesně? Na EK jsem našel i 6m ale metr vyšel na 167 viz otazka 2/
2/ Musím ty profily k sobě spojovat podélně Pokud vyjde hák dost blízko - 15 cm/pevně konci profilu? Záměr byl koupit 3 profily na 5 panelů a kouknout jak to vyjde - Ještě jsem to nepočítal zda by vyšlo - s mezeru pod čtvrtým panelem

Ps: u ELK Jsem to vybral protože hodně poboček,a že doprava na pobočku by měla být zdarma, narozdíl od DEK kde Začíná 1 metr je nad 200 Kč + za dopravu chtějí peníze nebo minimální objednávku… A ještě mě příjemně překvapilo pobočka EK že při objednávce nad 1500 mi to zdarma přivezou z pobočky … Asi jak která pobočka kde to nebude asi standard
Takže otázka je jednoduchá: bude ten profil v pohodě a může být pod panelem mezera?
Protože nevím jestli šestimetrový profil převezu na autě Jak moc se bude prohýbat, asi hodně, 3,6 bude v pohodě to je kratší než auto
Díky za postřehy a jestli jsou otázky nějaký směšný, tak to berte s pochopením
-
- Reputace: 93
- Lokalita: Dobrovicko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9200
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Vezl jsem 6m AL profily fabií combi, ale pod autem. Vpředu lanem přez nárazník, vzadu za úchyty v kufru. Asi 150km, přez Prahu, úplně v pohodě.
-
Tak to muselo vypadat fakt drsně nemáš fotku? Měl jsi tam červený praporky ?
A kolik tě stál 1m profilu?
Ps: Zahrádka má Rozpon 85 cm takže ty přesahy Více jak 2,5 m na každou stranu do ohybu při 6 m to by bylo obrovský, já jsem třeba panely vozil podložený dubovýma se prknama a v pohodě
A kolik tě stál 1m profilu?
Ps: Zahrádka má Rozpon 85 cm takže ty přesahy Více jak 2,5 m na každou stranu do ohybu při 6 m to by bylo obrovský, já jsem třeba panely vozil podložený dubovýma se prknama a v pohodě
-
- Reputace: 792
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
Za referenci si vem cenu od alupy :https://www.ehlinik.cz/
Někteří jsme odebírali od nich. Pokud najdeš lepší cenu, buď spokojený. Občas se dají sehnat i profily co vypadají jako někde roky uložené, ale fungují jako nové.
Někteří jsme odebírali od nich. Pokud najdeš lepší cenu, buď spokojený. Občas se dají sehnat i profily co vypadají jako někde roky uložené, ale fungují jako nové.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
Ok, koukám https://www.ehlinik.cz/al-profil-solar- ... 00101.html vyjde 171,38 / metr a je lehčejší (teda asi slabší, méně materiálu ) o 10%
Takže Takže díky potvrzení mé Konfirmace že jsem našel lepší cenu viz můj odkaz
No a to poslední dilema jestli nemusí být profil spojitý ? :/) To ještě nikdo nevyzkoušel? Vidlák z toho dělá velkou vědu a ještě to má v laku
Takže Takže díky potvrzení mé Konfirmace že jsem našel lepší cenu viz můj odkaz
No a to poslední dilema jestli nemusí být profil spojitý ? :/) To ještě nikdo nevyzkoušel? Vidlák z toho dělá velkou vědu a ještě to má v laku