Jirkova FVE

Souhrn tématu

Jirkova FVE je projekt zaměřený na rozšíření a optimalizaci fotovoltaické elektrárny s využitím baterií a přímého ohřevu vody na DC spirálu. Autor sdílí své zkušenosti, plánuje přidat panely a zlepšit systém řízení pomocí Victron komponentů. Diskutuje také o vhodném způsobu nabíjení baterií ze sítě a řeší technické detaily týkající se měničů a nabíjení elektromobilu.
JirkaE
Reputace:346
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Jirkova FVE

Nový příspěvek od JirkaE »

To je u mě problém 2. Nejdříve zvýšit výkon panelů a pak ještě měničů, abych utáhnul větší nabíječku na 1F i když doma někdo něco zapne.

Teď je to akorát a zvládám těch 10A které jsou rezevní - ale jak bych potřeboval pro nabíjení auta víc, musí to být řízené wallboxem - nebo musím posílit i výkon.
Mám více možností - pokud ale chci zachovat Victron - musel bych to přidat jako DC spotřebu, jako Modrásky, například ten Easun 7kVA který mám jako rezervní - nechat jen pro auto...

AC IN Easun napojit na Victron, do ,,vláčku" baterka už je, AC OUT - jen Wallbox ( a vůbec k tomu nepřipojovat panely )

(FV-Cimra mě začíná být malá 😂😂😂)
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit :D :

DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS

Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test;)
Franta2776
Reputace:603

Re: Jirkova FVE

Nový příspěvek od Franta2776 »

Jj tim jsem si prošel.Aby ten výkon za nĕco stál a.byl spokojený ,musel bych tĕch 5000 multiplusů mít cca 6ks a Mppt další 3ks.To bych musel přistavĕt další zeɗ ke garáži a.10000kč do mĕdi a jištĕni.Uvidime jaká bude spokojenost s tim Deye 15kW.
32540Wp, 90ks vakuové trubice jihozápad, (Lifepo4 17S 520Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85, 150/100
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W