Zkušenosti s kuželovým štípacím trnem na dřevo s upnutím SDS Max
Souhrn tématu
Uživatelé sdílejí své zkušenosti s kuželovým štípacím trnem na dřevo s upnutím SDS Max, který usnadňuje štípání tvrdé kulatiny. Diskuze ukazuje, že tento nástroj je vhodný spíše na menší množství dřeva a krátké polena, zatímco na větší přípravu je efektivnější klasická sekyra nebo kalač. Někteří doporučují půjčení štípačky na víkend jako lepší řešení než ruční práci s trnem.
- Marek_Kuřim
- Reputace: 22
- Lokalita: Blansko
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Zkušenosti s kuželovým štípacím trnem na dřevo s upnutím SDS Max
Fakt myslíš, že neumím používat Google?
Už 16let bydlím v BK. Vím, že v DEK Trade mají štípačku na 1m polena. Ale je na spalovací motor, jako vozík za auto. Nedostanu se s ní k tomu složenýmu dřevu...
Marek Svoboda
Fyzikální zákony jdou velmi těžko obechcat, zvláště třeba ten Ohmův. Myslete na to, když se hrabete v elektrice.
oblíbená muzika: metal, folk, country
- Marek_Kuřim
- Reputace: 22
- Lokalita: Blansko
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Uáááá, není nad zkušenost od kamaráda. Právě pro mě toto vlákno ztratilo další smysl.MikroCZ píše: čtv úno 26, 2026 1:39 pmZdarec Marku (Zdenda-mikro ModelhobbyMarek_Kuřim píše: stř úno 25, 2026 9:26 pmDěkuji, přesně tohle jsem potřeboval číst.vla píše: stř úno 25, 2026 7:35 pmPodlehl jsem, koupil, zkusil a zahodil. Maximálně oštipovat poleno bez suků po okrajích na třísky na zátop.![]()
O víkendu se asi trochu zapotím s palicí…![]()
)
Já tomu na zkoušku taky podlehl. Ale je to naprd, nejseš pevně opřenej, zápěstí z toho bolí, ruce, jak tě to tahá. Takže na 5 špalků na víkend jo. Ale na přípravu dřeva je to rasovina. Kalač, sekyra udělá více..
zd.
Děkuji Zdenále i všem, kteří četli a přispěli zkušeností.
Mějte se jarně a ať vám svítí...
Marek Svoboda
Fyzikální zákony jdou velmi těžko obechcat, zvláště třeba ten Ohmův. Myslete na to, když se hrabete v elektrice.
oblíbená muzika: metal, folk, country
-
luky
- Reputace: 102
- Lokalita: za Berounem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5000
- Kapacita baterie [kWh]: 12
To ne. Jen jsem chtěl poukázat na to, že pokud to není jeden metr dřeva, tak to půjčení na víkend bude tisíckrát lepší, než se trápit s něčím na dřevěným topůrku.
mobilní elektrárna: viewtopic.php?t=4597, 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 12/250VA, Victron charger 20A, Orion 30A
domácí elektrárna: viewtopic.php?t=6898, FV 5kWp, LiFe 48V/120+120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + EPever
domácí elektrárna: viewtopic.php?t=6898, FV 5kWp, LiFe 48V/120+120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + EPever