Zkušenosti s kuželovým štípacím trnem na dřevo s upnutím SDS Max
Souhrn tématu
Uživatelé sdílejí své zkušenosti s kuželovým štípacím trnem na dřevo, zejména s upnutím SDS Max. Diskuze ukazuje, že tento nástroj může usnadnit štípání tvrdého dřeva, ale není vhodný pro větší množství nebo velké suky. Někteří doporučují tradiční nástroje jako kalač nebo sekyru, jiní zase přidávají tipy na použití setrvačníku či motoru s převodovkou pro lepší výkon a bezpečnost.
- Marek_Kuřim
- Reputace: 22
- Lokalita: Blansko
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Zkušenosti s kuželovým štípacím trnem na dřevo s upnutím SDS Max
Fakt myslíš, že neumím používat Google?
Už 16let bydlím v BK. Vím, že v DEK Trade mají štípačku na 1m polena. Ale je na spalovací motor, jako vozík za auto. Nedostanu se s ní k tomu složenýmu dřevu...
Marek Svoboda
Fyzikální zákony jdou velmi těžko obechcat, zvláště třeba ten Ohmův. Myslete na to, když se hrabete v elektrice.
oblíbená muzika: metal, folk, country
- Marek_Kuřim
- Reputace: 22
- Lokalita: Blansko
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Zkušenosti s kuželovým štípacím trnem na dřevo s upnutím SDS Max
Uáááá, není nad zkušenost od kamaráda. Právě pro mě toto vlákno ztratilo další smysl.MikroCZ píše: čtv úno 26, 2026 1:39 pmZdarec Marku (Zdenda-mikro ModelhobbyMarek_Kuřim píše: stř úno 25, 2026 9:26 pmDěkuji, přesně tohle jsem potřeboval číst.vla píše: stř úno 25, 2026 7:35 pmPodlehl jsem, koupil, zkusil a zahodil. Maximálně oštipovat poleno bez suků po okrajích na třísky na zátop.![]()
O víkendu se asi trochu zapotím s palicí…![]()
)
Já tomu na zkoušku taky podlehl. Ale je to naprd, nejseš pevně opřenej, zápěstí z toho bolí, ruce, jak tě to tahá. Takže na 5 špalků na víkend jo. Ale na přípravu dřeva je to rasovina. Kalač, sekyra udělá více..
zd.
Děkuji Zdenále i všem, kteří četli a přispěli zkušeností.
Mějte se jarně a ať vám svítí...
Marek Svoboda
Fyzikální zákony jdou velmi těžko obechcat, zvláště třeba ten Ohmův. Myslete na to, když se hrabete v elektrice.
oblíbená muzika: metal, folk, country