3D modely pre potreby postihnutých solaritídou

Souhrn tématu

Diskuze se zaměřuje na 3D modely určené pro potřeby postižených solaritídou, přičemž uživatelé sdílejí zkušenosti s montáží pomocí vrutů a řezáním závitů do plastu. Doporučují se různé techniky, jako použití dutin pro matičky ve výtisku, samorezných šroubů nebo distančních sloupků pro pevné spojení. Zároveň se řeší praktické rady, jak závity řezat pod tekoucí vodou a jaké nástroje použít pro lepší výsledky.
glottis
Reputace: 476
Lokalita: okolí Mělníka
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Re: 3D modely pre potreby postihnutých solaritídou

Nový příspěvek od glottis »

Jde to ale rezat do toho metricke zavity je tak na to ze to nekdo serve nebo se netrefi a serve. Lepsi je pouzit rovnou vruty do plastu.

Treba neco takoveho https://www.aliexpress.com/item/1005008797711765.html

A nebo ja docela rad pouzivam distancni sloupky, ktere maji na jedne strane samorezny zavit a na druhe treba M3

https://www.tme.eu/cz/katalog/distancni ... vitorezny/

Jde to narva jak do treb ahlinikoveho plechu nebo plastu a se spravnou dirou to drzi krasne a jde to pak i vyndat. Pouzivam to tak, ze tim treba do krabicky pridelam desku a viko pak sroubuju uz M3 do sloupku
glottis
Reputace: 476
Lokalita: okolí Mělníka
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Nový příspěvek od glottis »

A kdyz uz budete rezat zavity tak to delejte treba pod tekouci vodou. Musi se to chladit, jinak se to zacne zvejkat
pibi
Reputace: 363
Lokalita: Východně od 3nce
Výkon panelů [Wp]: 16kWp
Kapacita baterie [kWh]: 44kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od pibi »

Zatím jsem řezal M3 do PETG klasickou sadou I, II, III v akušroubováku, špičku vždycky namočím do oleje a jde to v pohodě.
9,2kWp JV 45°, 4,6kWp JZ 45°, 2,3kWp JV 90°, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah + 16x300Ah LiFePO4 + 3xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
kodl69
Reputace: 1042
Lokalita: severně od Brna
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od kodl69 »

Já teda používám obyč vruty 3mm, stačí kryž to drží v 10mm materiálu a na většinu věcí to stačí. Ještě je jedno kouzlo, a to ve výtisku si nechat dutinu na matičku, dát pauzu ve správné vrstvě, uložit matičku/matičky, a je to hotový. Řezání závitů do plastu mi nepřijde jako dobrá zábava. Ale od M6 (ještě líp M8) jde závit s 0.4mm tryskou a vstrvou 0.15mm celkem slušně vytisknout, teda v poloze díra kolmo na podložku. vodorovně to nemá cenu ani zkoušet, když tiskneš stopu 0.45mm tak jak dopadne závit se stoupáním 1mm?
Ostatně tohle je zrovna ukázka tištěnýho závitu: https://www.printables.com/model/744168 ... nc-al-ultr
ani jsem ho neměl čím protáhnout, protože M8x1 závitník nevlastním
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.