Victron Multiplus II + Modrasek jako AC coupling
- Amperacek
- Reputace: 0
Victron Multiplus II + Modrasek jako AC coupling
Ahoj Slunickari 
Jaky mate zkusenosti s Victronem a Modraskama v AC couplingu?
Funguji dobre? Reguluji plynule dle frekvence? Nebo jen umi vypnout/zapnout kdyz je frekvencni limit?
Muj plan by byl pro zacatek na 1f 3x Multiplus 3kVA + 1x 2kW Modrasek, a mozna i jeden dalsi 1kW Modrasek pozdeji.
Modrasky zvazuju hlavne proto ze jeden uz mam, a ten kilowatovej bych asi dokoupil protoze jsou na bazosi levny a Victroni MPPTcka nejsou levny
, a to hlavne proto ze teda uz ho mam, a chtel bych vyuzit a druhak pouzil bych ho pro panely daleko od Victronu at nevedu DC daleko. plus planuju hodne ruznych stringu(ruzny smery, ruzny uhly), tedy potrebuju hodne mpptcek, a tak hledam levnou cestu.
Mate nekdo zkusennosti s Modraskama v AC couplingu? Na co si dat bacha, s cim pocitat?
Jaky mate zkusenosti s Victronem a Modraskama v AC couplingu?
Funguji dobre? Reguluji plynule dle frekvence? Nebo jen umi vypnout/zapnout kdyz je frekvencni limit?
Muj plan by byl pro zacatek na 1f 3x Multiplus 3kVA + 1x 2kW Modrasek, a mozna i jeden dalsi 1kW Modrasek pozdeji.
Modrasky zvazuju hlavne proto ze jeden uz mam, a ten kilowatovej bych asi dokoupil protoze jsou na bazosi levny a Victroni MPPTcka nejsou levny
Mate nekdo zkusennosti s Modraskama v AC couplingu? Na co si dat bacha, s cim pocitat?
- JirkaE
- Reputace: 270
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Victron Multiplus II + Modrasek jako AC coupling
Já prošel různé varianty s nafázováním na Easun 7000VA - a nakonec mám 2 x MP II 3000 v paralelním provozu + 3 x Modrásek 2kW - celkem 10,35kW výkon.Amperacek píše: sob pro 06, 2025 12:19 pmJaky mate zkusenosti s Victronem a Modraskama v AC couplingu?
Nafázování Modráska nijak neruší navíc lze ,,pomáhat" dle potřeb jen pro některé spotřebiče - jinak je nechat spát s minimální spotřebou.
Natočil jsem na tom v této sestavě zatím jen 2000kWh - je to v provozu od července - zatím vše v tomto ohledu v pohodě
Modrásci se poměrně zahřívali v létě, doplnil jsem dirkovaným nerezem a místo podložek použil matky, tak mám 6mm mezeru k plechu a 6mm mezeru mezi plechem a Modráskem a s přehříváním je to O.K. i ve 30°C v létě.
Nakonec jsem dal Smart zásuvky ke každému Modrásku, na noc úplně vypínám a tím vzniká i možnost přes aplikaci přifázovat na nějaký konkrétní spotřebič, nebo teploměr, nebo termostat...
Mě se spouští až na větší spotřebiče - malé spotřeby jedou pouze z měničů Victron.
Radar ve svém vlákně přišel a popsal - s velmi zajímavým připojením modráska a spínání přes kabel k proudovému senzoru - vše tady jde dohledat - vše z toho bylo v letošním roce
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
-
Radar
- Reputace: 46
Re: Victron Multiplus II + Modrasek jako AC coupling
Potvrzuji, že Modrásci na AC OUT Multiplusů v AC COUPLINGU fungují naprosto bezvadně.
Samozřejmě CT sonda limiteru JE OSAZENA na vodičích AC OUT z multi, kvůli zamezení zpětného toku.
Pokud dojde k připojení sítě, GTI se odpojí, tedy v systému nejsou (v tom scénáři ostatně ani nejsou potřeba).
Odepínání sondy funguje, ale čistší řešení je galvanické oddělení (stykač před zásuvkami pro ně určenými)
Samozřejmě CT sonda limiteru JE OSAZENA na vodičích AC OUT z multi, kvůli zamezení zpětného toku.
Pokud dojde k připojení sítě, GTI se odpojí, tedy v systému nejsou (v tom scénáři ostatně ani nejsou potřeba).
Odepínání sondy funguje, ale čistší řešení je galvanické oddělení (stykač před zásuvkami pro ně určenými)
poloostrov v módu AC IGNORE
VICTRON system 3F, 3x3000VA + 1F GTI GWL 2000W posila na AC OUT.
6kWp pole 8° západní pultová střecha + MPPT 150/100
3kWP pole 75° jižní fasáda + MPPT 150/45
Baterie LIFEPO4 16S, EEL V4 DIY BOX 280Ah (JK INVERTER BMS)
VICTRON system 3F, 3x3000VA + 1F GTI GWL 2000W posila na AC OUT.
6kWp pole 8° západní pultová střecha + MPPT 150/100
3kWP pole 75° jižní fasáda + MPPT 150/45
Baterie LIFEPO4 16S, EEL V4 DIY BOX 280Ah (JK INVERTER BMS)