Jirkova FVE

JirkaE
Reputace: 253
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Jirkova FVE

Nový příspěvek od JirkaE »

Snímek obrazovky_22-11-2025_81733_stulln.tmep.cz.jpeg

Dobré ranko,

Dnes poprvé klesla teplota venku víc a tak i teplo v nedodělaný FV-cimře kleslo.

Mám nastaveno / hlavně pro baterky / 7,00 - 17,00 - topení na 6°C zapnutí přímotopu a na 7°C vypnutí.

Jen jsem se chtěl zeptat - je-li to takhle OK / pro baterky /nebo jestli a proč to má někdo nastavené jinak ?

Samozřejmě myslím lidi co mají baterky jinde než doma v teple...

Děkuji :)

PS: dnes bude nádherně, snad se trošku baterka i zas přikrmí :D

Edit : Topení se správně v cca 7,00h pustilo, ale koukám že přes noc tam bylo míň (4,5-4,6°C) , mám to nechat asi raději trvale ?

Trvale - asi proto, že než se ten blok baterek ohřeje nad 5°C asi chvilku i trvá.... :fuuu: abych to nějak neničil....

Později, až to bude dodělané a zateplené celé, už by to takhle klesat ani nemělo a topení bude jen sychr, nebo když tam budu já abych nezmrznul...

Screenshot_20251122-082638_Tuya.jpg
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4

Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Migel
Reputace: 245
Lokalita: Pod Karpatmi

Re: Jirkova FVE

Nový příspěvek od Migel »

Ja som take nieco riesil tiez ohrievacom..ale odkedy som zateplil strechu (a trochu aj stare drevenoplechove dvere) tak v tomto obdobi je teplota celkom stabilna..uvidim co bude ked budu vacsie mrazy.Technicku miestnost mam vedla domu a je tam stare okno a aj stare dvere kadial dost pretahuje.Strecha bola zo zaciatku neizolovana - tzn. iba dosky a plech (po prvom roku pribudol polystyren na zateplenie 10cm)...z pivnice tam je len otvor (povodne okno z pivnice) kde ako tak prejde trochu tepla ked sa kuri...
Ale vyzera to ze to je podobne aj u mna kedze pri vonkajsej teplote -5C mas vo vnutri 6C.
Teplota jednej z bateriii zavretej v kovovej skrine.
Teplota jednej z bateriii zavretej v kovovej skrine.
Teplota regulatora na stene. Ale to je vnutorna teplota regulatora
Teplota regulatora na stene. Ale to je vnutorna teplota regulatora
..ved tam mas aj pracovisko tam nemozes mat zimu 😉
JZ-2s5p 3,8kWp >> Epever 8415 AN
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania :repair: (rozširovania)