Laboratorny zdroj: diskusia

kodl69
Reputace: 1011
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Laboratorny zdroj: diskusia

Nový příspěvek od kodl69 »

Měl jsem taky čínskej spínanej "laboratorní zdroj" v uvotzovkách, protože to co z toho lezlo nebylo tak úplně DC napětí. Odešel ve chvíli, kdy jsem k vypnutýmu zdroji připojil baterku. Přepolování výstupu jej jistě taky okamžitě odpráskne, vzhledem k principu funkce. Opravit se mi to nepovedlo.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
unicast
Reputace: 373
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 33
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od unicast »

Mně se podařilo LiFePO4 článkem přepólovat výstup toho Owona. Antiparalelně k výstupu má zapojenou ochrannou diodu, tu jsem samozřejmě prorazil, zbytek bez obtíží přežil. Tu novou tam už mám na drátech, aby se dala případně snadněji vyměnit a nemuselo se pájet na desce.
Mex
Reputace: 269
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Nový příspěvek od Mex »

A co LEDkový test?

Vezme se stará LEDka, o kterou případně člověku nejde když odejde.
Napřímo, bez jakéhokoli omezovacího odporu.
Vypne se výstup zdroje, zdroj se nastaví třeba na 30V a proudové omezení na 10mA.

A teď:
- lehčí varianta: připojí se LED a pak se zapne výstup zdroje. LED musí svítit, ne hořet.
- těžší varianta (tou můj zdroj už neprojde): LED se odpojí, výstup se nechá běžet a za chodu se LED připojí.