Solar Assistant

sindyk
Reputace: 67

Re: Solar Assistant

Nový příspěvek od sindyk »

Když kliknu doslovně na "download update" a místo toho na mě bafne obrazovka, že mám něco zaplatit, i když jsem kupoval doživotní licenci, tak jo, naštve mě to. Pak se teprve pídím dál a zjistím, že někdy v minulém roce si výrobce umanul, že si nechá za update platit. A mají to moc pěkně utopené v jedné větě v nápovědě k provedení updatu, aby se neřeklo, že se to nedá dohledat. Nemají to uvedené ani na eshopu u produktu (nejspíš v nějakém licenčním ujednání to potom k nalezení bude), ani neposlali stávajícím zákazníkům mail, nic. Jsou to drobné, o to nejde. Jde o přístup k zákazníkovi... a vysvětlení smajlíka :)
3800 Wp (10s Elerix 380 Wp) | Deye SUN-8K-SG04LP3-EU | olovo mix 492Ah/48V
Domovské vlákno: FVE Pojizeří, povinná četba: Victron Wiring Unlimited
TomHC
Reputace: 595
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od TomHC »

Ale jasné že to naserie! Posralo sa tak postupne všetko - Adobe produkty, Skylink, Locus map, Mapy.cz a bambilión iných vecí ktoré prešli na predplatné. Kde sa len dá, používam alternatívy.
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
sindyk
Reputace: 67

Nový příspěvek od sindyk »

Na tohle téma by se dalo diskutovat dlouho a znám dobře i pohled z druhé strany (jsem sw dev). Neštve mě ten obchodní model (v některých případech mi dokonce i vyhovuje), ale ta neinformovanost. A konec OT 😎
3800 Wp (10s Elerix 380 Wp) | Deye SUN-8K-SG04LP3-EU | olovo mix 492Ah/48V
Domovské vlákno: FVE Pojizeří, povinná četba: Victron Wiring Unlimited