1f dc-ac menic pro pole 6x40V=240V

Soban
Reputace: 289
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: 1f dc-ac menic pro pole 6x40V=240V

Nový příspěvek od Soban »

Prostě jak tam máš chatu kde jseš pouze občas tak prostě FVE NEŘEŠ!!!!!!!!!!!!!

Pořiď pouze ohřev vody a hotovo.....

A pokud chceš si hrát tak klidně stará autobaterie mppt regulátor na nabíjení (protože k pwm by jsi musel vybírat panel na 12V) a jeden 500Wp panel no a led pásky na 12V a máš osvětlení, případně nějaký 600W měnič pro drobné spotřebiče (kvalitní 600W sinus měnič carpsa mi v pohodě utáhl PC).

A můžeš si hrát.......
3,6kWp ::pv:: | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt*
Zdenek Vojc
Reputace: 4
Lokalita: ČBudějovice
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 15500
Kapacita baterie [kWh]: 14,5

Nový příspěvek od Zdenek Vojc »

Je to mobilní sinclair AMC-11P. Na ostatní musí odpovědět kolega.
Zdenek Vojc
Reputace: 4
Lokalita: ČBudějovice
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 15500
Kapacita baterie [kWh]: 14,5

Nový příspěvek od Zdenek Vojc »

Soban píše: úte zář 30, 2025 3:38 pm
Prostě jak tam máš chatu kde jseš pouze občas tak prostě FVE NEŘEŠ!!!!!!!!!!!!!

Pořiď pouze ohřev vody a hotovo.....

A pokud chceš si hrát tak klidně stará autobaterie mppt regulátor na nabíjení (protože k pwm by jsi musel vybírat panel na 12V) a jeden 500Wp panel no a led pásky na 12V a máš osvětlení, případně nějaký 600W měnič pro drobné spotřebiče (kvalitní 600W sinus měnič carpsa mi v pohodě utáhl PC).

A můžeš si hrát.......
Taky to tak pomalu vidím, díky.
Kajap
Reputace: 1
Lokalita: Okoli

Nový příspěvek od Kajap »

Možná by sis moh sehnat nějaký 400 V žárovky - trpelný koule a svítit ve dne

Anebo vyviječ těžký vody nebo vodíku z té zásuvky č.2 - tam by taky třeba nevadilo kolísání napětí - kdo ví…

A já na chatce na ohřev vody používám smotanou starou hadici PEHD32x2 která je večer pěkně naplněna 50L horký vody, takže jsem ušetřil za soláry, za bojler na který stejně není místo, i za měnič za 5000,-

Chatka je chatka :-)

Ps: místo klimatizace kup větráky za 200,- na těch 5 dnu v roce by to mělo stačit profouknout pokud nejsi na jihu nebo pod střechou… letos jsem je já osobně použil asi tak dva až 3 dny maximálně, myslím ty větráky, to bude silně individuální
gupa
Reputace: 155
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Nový příspěvek od gupa »

Mám v jedné věci takový kompresor a měniče Victron v 2kVAx3 jakš takš nakopne. Asi bych zapomněl nato, že to(kompersor klimy) nějaké pole bez baterie bude normálně pohánět. 100kWh jako spotřebu chajdy bych neřešil. Vše ostatní by mohlo nějakým malým hybridem. Ohřev vody bych provozoval dlouhodobým ohřevem a s upravenou spirálou okolo 500W. Světla vyměnil za LED, rychlovarku také vyměnil za nízkopříkonovou nebo ohříval vodu plynovou flaškou.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!
Kajap
Reputace: 1
Lokalita: Okoli

Nový příspěvek od Kajap »

Anebo se otužil… kde jste to viděli V volný přírodě aby se savci ráchali v horký vodě😂

Btw kdo chce rychlovarku pomalou? Rychlovarka je o toho aby měla 3 kW a ohřála to rychle :oops:

Pokud ta klimatizace je jak chladnička, tak chladnička (kompresor) dle zkušeností i textů prodejců invertorů, a i dle mých testů, potřebuje na rozběh 10 - 20 násobek !!! svého trvalého příkonu… nevím jak invertorové klimatizace ??? Já mám zatím klimatizaci pevnou, maximální spokojenost, ale používám jí pouze na topení a má SCOP 5.1 - s mobilní klimatizaci nemám zkušenost, podle mě to bude lowcost a problem.

Resumé: Provoz malé FVE se moc neslučuje s user komfortem :-) Člověk začne zjišťovat, S čím vším musí počítat a že to nemusí dávat smysl, pokud musí naučit více lidí se omezovat. A elektrárna kde se nebudete muset omezovat, tak ta je mimo možnosti ať už prostorové nebo finanční nebo znalostní 80% lidí…
JirkaE
Reputace: 219
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38

Nový příspěvek od JirkaE »

Zdenek Vojc píše: úte zář 30, 2025 3:16 pm
Pěkné, Jaké panely k tomu máš připojené?
240V - jako plánuješ Ty ;)

Tohle je pár dní zpět screen - mám to připojený jen na ukázku - ale natočené kWh jsou doopravdy...

Panely jsou teď na MPPT Victron a přepnu si to když potřebuju...

xxx.jpeg
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4

Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ