Komprese baterie pomocí vzduchového měchu
-
- Reputace: 30
Re: Komprese baterie pomocí vzduchového měchu
Bude vhodný kabel AWG 22 silikon na prodloužení balančních kabelů? Nebo jaký používáte. Pojistky asi dávat nebudu.
Díky
Díky
-
Nevím jestli jsem ten fundament nepřehnal
-
- Reputace: 56
No sláva, a odpadlo komplikované dofukování úniků v měchu 
Jinak pěkná práce, akorát si teda mákneš, až tohle bude plný článků, to mě by ruplo v zádech
PS1: Možná jen malý detail, jak se ty články budou nafukovat, tak se pružiny budou smačkávat,
jenomže propojky terminálů ne...teda pokud tam nebude licna.
Tedy doporučuju třeba jednou za rok (v zimní odstávce) povolit všechny terminály,
aby si našly novou polohu bez pnutí a nezapomenout zpátky dotáhnout.
Terminály by měly být nezatížené, může dojít k netěsnostem nebo nedej bože i k utržení.
PS2: Obecně by mě zajímalo jak dopadnou bloky stažené jen závitovka (třeba u mě) a u Vás kolegové co máte pružiny?
Výrobci LFP doporučují pevné stažení s tím, že jak budou články bobtnat, tak tlak na články roste a pak skončí jejich životní cyklus,
protože dle návodu výrobci s narůstajícím tlakem v článcích počítají.
V autech je to podobné, je tam hliníkový blok, který je zalitý, tedy docela tuhej kvádr.
Pokud jsou ale pružiny, tak ta síla bude +/- stejná, ale jaký to bude mít vliv na články, si asi povíme za 10+ let
Třeba se to osvědčí a na novou sadu hodím taky pružiny
Jinak pěkná práce, akorát si teda mákneš, až tohle bude plný článků, to mě by ruplo v zádech
PS1: Možná jen malý detail, jak se ty články budou nafukovat, tak se pružiny budou smačkávat,
jenomže propojky terminálů ne...teda pokud tam nebude licna.
Tedy doporučuju třeba jednou za rok (v zimní odstávce) povolit všechny terminály,
aby si našly novou polohu bez pnutí a nezapomenout zpátky dotáhnout.
Terminály by měly být nezatížené, může dojít k netěsnostem nebo nedej bože i k utržení.
PS2: Obecně by mě zajímalo jak dopadnou bloky stažené jen závitovka (třeba u mě) a u Vás kolegové co máte pružiny?
Výrobci LFP doporučují pevné stažení s tím, že jak budou články bobtnat, tak tlak na články roste a pak skončí jejich životní cyklus,
protože dle návodu výrobci s narůstajícím tlakem v článcích počítají.
V autech je to podobné, je tam hliníkový blok, který je zalitý, tedy docela tuhej kvádr.
Pokud jsou ale pružiny, tak ta síla bude +/- stejná, ale jaký to bude mít vliv na články, si asi povíme za 10+ let
Třeba se to osvědčí a na novou sadu hodím taky pružiny
-
- Reputace: 56
Já mám prodložení kabelů 0,5mm2, balanční proud je ale do 0,25A, takže skoro nic.leoshavla píše: stř zář 17, 2025 10:25 amBude vhodný kabel AWG 22 silikon na prodloužení balančních kabelů? Nebo jaký používáte. Pojistky asi dávat nebudu.
Díky
Taky tam mám trubičkové pojistky 2A, ale asi je vyhodím, protože ten přechodovej odpor mi to zkresuje tak, že v BMS na jednotkymV tomu nemůžu věřit,
ale do +/- 10mV to tak nějak jede...každej spoj navíc je na pendrek, i když mám baterku v suchu a vytápěnou.
Možná tak autopojistku, ale klasický poniklovaný držák trubičkovek zapájený do DPS se neosvědčil :-/
-
Propojky článku jsou pružné, součást dodávky z NKONu.