Elektricka / hybridni auta
Elektromobily, hybridy, elektrokola, elektroskůtry, řešení pro karavany, obytné přívěsy, maringotky, obytné automobily, mobilní domy.
-
- Reputace: 12
Re: Elektricka / hybridni auta
Prorazeni nadrze neni az tak pravdepodobne, ale cokoliv trochu vic na cumak hne motorem nebo trubkama a jak je to vysokotlake tak ta mlha se vzduchem teprv dokaze udelat inferno. Takze je potreba to okamzite odpojit a nenechat tlakovat dal. Samotna nafta kdyz vytece z prorazene nadrze tak jen tak jednoduse nezahori.
-
- Reputace: 153
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Proto mají auta nárazový odpojovač. U elektroaut je určitě také něco takového.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací!
-
- Reputace: 202
- Lokalita: Pod Karpatmi
Je tam "manualny odpojovac" ziadny narazovy a podobne..niektore starsie modely beznych spalovakov mali narazovy alebo tzv. Inertny spinac. Ale ked vozidlo nabehlo na nejaku jamu tak sa aktivoval...
Elektricke auta maju normalizovany/zjednoteny spinac pre servisne ukony ale hlavne pre hasicov a zachranarov je to preto rovnake, vacsinou sa nachadza v motorovom priestore, ktory ked sa rozpoji tak sa vypnu hlavne el.casti vozidla
Elektricke auta maju normalizovany/zjednoteny spinac pre servisne ukony ale hlavne pre hasicov a zachranarov je to preto rovnake, vacsinou sa nachadza v motorovom priestore, ktory ked sa rozpoji tak sa vypnu hlavne el.casti vozidla
JZ-2s5p 3,8kWp >> Epever 8415 AN
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania
(rozširovania)
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania

-
- Reputace: 12
Napr. BMW minimalne 25 let pouziva pyro fuse, je to aktivovane z jednotky airbagu a pri urcitem narazu to odpali i tuto patronu a odpoji komplet silove + od baterky. Budou to tak mit resene i ostatni automobilky, mozna jen trochu pozdejsiho data vyroby.
-
- Reputace: 195
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Baterie "v háji" je u elektromobilu podstatná závada. Prodejce o stavu baterií v těch nabízených autech nic nepíše a v inzerátu přímo uvádí "Více info pouze na telefonu". Předpokládám, že pokud jste se o auta z toho konkrétního inzerátu zajímal tak jste tomu prodejci také zavolal. Pokud ano, řekl vám ke stavu baterií v těch nabízených autech něco bližšího? Má k nim udělanou diagnostiku?cuki píše: úte srp 26, 2025 10:13 amTa baterie bude v háji... Koukám na ty auta už nějaký pátek...Valdano píše: úte srp 26, 2025 12:59 amTřeba Smar Fortwo 451 Electric sice zablokované nabíjení a nepojízdné, ale dle popisu lze údajně opět odblokovat a zprovoznit...
Ten kdo by tedy měl případně zájem ať tomu prodejci zavolá a zkusí k tomu získat více informací a než by to kupoval tak by bylo vhodné nechat udělat v servisu aktuální diagnostiku baterky a odhad ceny zprovoznění včetně toho v inzerátu zmíněného odblokování nabíjení u konkrétního kusu auta, o které by byl zájem. Bez diagnostiky baterie, která prokáže její použitelnost, určitě nekupovat. Udělat diagnostiku baterie elektromobilu stojí v servisu obecně okolo 2000 až 2500Kč. Pokud z těch aut chce mít prodejce nějaký "vejvar" tak se musí víc snažit a diagnostiku baterie by měl mít ke každému z nich udělanou. Jinak to od něj asi nikdo nekoupí.
-
- Reputace: 228
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Myslím, že kdyby to bylo tak jednoduché (že by se to dalo v servise snadno "odemknout"), tak už by tam ani jedno auto neměl a všechno by bylo prodané.
Je to za cenu lepšího elektrokola.
Je to za cenu lepšího elektrokola.
-
Třeba je to nějaká nově dovezená várka z Holandských elektrošroťáků.
Inzerát má datum 25.8.2025 tj. je tam teprve třetí den. Koho to zajímá ať neteoretizuje co by kdyby a ať se prostě zeptá prodejce a zjistí si k tomu podrobnosti. Plně funkční Smart ForTwo Electric v perfektním stavu a s malým nájezdem cca 39t km (rok výroby 2020) se dá koupit za 130 litrů i s rychlo nabíječkou AC 22kW a najdou se jistě i další podobné různě po autobazarech.

-
-
Kdo má obavy z toho sám realizovat dovoz ojetého elektromobilu třeba z Německa nebo i z dalších zemí EU, tak se může obrátit s odkazem na zahraniční inzerát na českou firmu, která to udělá za něj za individuálně dohodnutou cenu, a to včetně podrobného prověření vozidla, jeho dovezení i veškerého papírování.
-
- Reputace: 351
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
Takových firem je. Přitom dovézt auto je triviální věc.
- TomHC
- Reputace: 535
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Čo ti ja viem či triviálna? Musíš ísť do cudziny, vedieť reč na úrovni, vedieť aké papiere dostať, vybaviť buď prevozné značky alebo odťah. Potom doma COC, úradný preklad, úrad dopravy... KO a STK je už brnkačka.
A keď už ide von pre auto, tak mať pripravené ešte aspoň 2 ďalšie, ak sa prvé ukáže ako
A keď už ide von pre auto, tak mať pripravené ešte aspoň 2 ďalšie, ak sa prvé ukáže ako
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
-
- Reputace: 351
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
Tuzemská STK a registrace jsou na tom, po zkušenostech se třemi svými auty, která jsem dovážel, zdaleka ta nejhorší část. Než jsem našel STK, která by mi tu dovozovou prohlídku posledně udělala a neříkala něco o termínu za pět týdnů, tak mi to zabralo půl dne ježdění po Praze. Když jsem přivážel teréňáka, tak to bylo ještě zběsilejší, tam si vymýšleli na STK i na magistrátu nesmysly a zabrala až citace příslušné evropské směrnice a hrozba správní žalobou.
Úřední překlad k dokladům vydaným v EU nepotřebuješ. Občas je problém s tím, že techničáky některých zemí mají všechny údaje už uložené na čipu a ty STK to z něj nedokážou vyčíst a tak si je musejí vycucat z prstu, když vydávají TPV. CoC list mít můžeš a nemusíš. Vlastně to jediné, co potřebuješ, je zneplatněný techničák ze země původu a nabývací doklad, tj. většinou faktura. Ano, převozové značky a pojistka, pokud to má přijet po vlastní ose. Slevu proti inzerované ceně třeba v Holandsku moc neukacáš, ale že převozní značka a pojistka k ní půjde za prodávajícím, to ano. Jasně, nějaký jazyk umět to chce, to je fakt, ale ten se hodí i na obrovskou spoustu dalších věcí
Úřední překlad k dokladům vydaným v EU nepotřebuješ. Občas je problém s tím, že techničáky některých zemí mají všechny údaje už uložené na čipu a ty STK to z něj nedokážou vyčíst a tak si je musejí vycucat z prstu, když vydávají TPV. CoC list mít můžeš a nemusíš. Vlastně to jediné, co potřebuješ, je zneplatněný techničák ze země původu a nabývací doklad, tj. většinou faktura. Ano, převozové značky a pojistka, pokud to má přijet po vlastní ose. Slevu proti inzerované ceně třeba v Holandsku moc neukacáš, ale že převozní značka a pojistka k ní půjde za prodávajícím, to ano. Jasně, nějaký jazyk umět to chce, to je fakt, ale ten se hodí i na obrovskou spoustu dalších věcí
-
Samozřejmě pro koho je to triviální ten si to vyřeší všechno sám a žádnou firmu k tomu potřebovat nebude, ale pořád je dost lidí, pro které dovoz i papírování okolo toho triviální není a z nejrůznějších důvodů to třeba ani nechtějí sami řešit a od toho jsou právě podobné firmy, proto jsem to konkrétně zmínil. V zemích jako je Německo nebo Holandsko je obecně lepší výběr ojetin a často i za nižší ceny než u nás.
-
- Reputace: 262
- Lokalita: Praha
Vrchol demence našich úřadů je, že nejsou schopný ten techničák přepsat do systému bez chyb a nenesou za to žádnou odpovědnost. Mě při převodu nezapsali tažný a dopsat vám ho může JENOM úřad, který chybu udělal. Takže nepřepisuj auto 200km od baráku. Strašná debilita.unicast píše: stř srp 27, 2025 11:29 amTuzemská STK a registrace jsou na tom, po zkušenostech se třemi svými auty, která jsem dovážel, zdaleka ta nejhorší část. Než jsem našel STK, která by mi tu dovozovou prohlídku posledně udělala a neříkala něco o termínu za pět týdnů, tak mi to zabralo půl dne ježdění po Praze. Když jsem přivážel teréňáka, tak to bylo ještě zběsilejší, tam si vymýšleli na STK i na magistrátu nesmysly a zabrala až citace příslušné evropské směrnice a hrozba správní žalobou.
Úřední překlad k dokladům vydaným v EU nepotřebuješ. Občas je problém s tím, že techničáky některých zemí mají všechny údaje už uložené na čipu a ty STK to z něj nedokážou vyčíst a tak si je musejí vycucat z prstu, když vydávají TPV. CoC list mít můžeš a nemusíš. Vlastně to jediné, co potřebuješ, je zneplatněný techničák ze země původu a nabývací doklad, tj. většinou faktura. Ano, převozové značky a pojistka, pokud to má přijet po vlastní ose. Slevu proti inzerované ceně třeba v Holandsku moc neukacáš, ale že převozní značka a pojistka k ní půjde za prodávajícím, to ano. Jasně, nějaký jazyk umět to chce, to je fakt, ale ten se hodí i na obrovskou spoustu dalších věcí![]()
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
- Reputace: 153
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
U mne mi dali na vozík jednou 2r technickou, podruhé 4r.
Zajímavost, motor pro elektroauto napájeno přes regulátor pro elektrokolo.
Zajímavost, motor pro elektroauto napájeno přes regulátor pro elektrokolo.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací!