Ostrov v kopcích za Prahou
Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
-
- Reputace: 326
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Ostrov v kopcích za Prahou
Nebo trochu vybít ty nejvíc nabité. Případně to celé rozpojit a nakrmit ty málo nabité z těch hodně nabitých.
Samozřejmě jsem je kdysi balancoval na 3.65V všechny paralelně, ale pak asi rok ležely v té bedně.
To kolísání ovšem na odpojeném článku nepozoruji. Že má měřák nějakou třídu přesnosti (v tomto případě 0.025% + 5) a tohle je lehce pod ní, čili že i měřák v tomhle má právo kecat, to je jasné, ale můj pocit z toho spíše je, že to cyklické kolísání dělá BMS.
Ten pack přes léto nepotřebuju, takže řešení se odkládá na později
Samozřejmě jsem je kdysi balancoval na 3.65V všechny paralelně, ale pak asi rok ležely v té bedně.
To kolísání ovšem na odpojeném článku nepozoruji. Že má měřák nějakou třídu přesnosti (v tomto případě 0.025% + 5) a tohle je lehce pod ní, čili že i měřák v tomhle má právo kecat, to je jasné, ale můj pocit z toho spíše je, že to cyklické kolísání dělá BMS.
Ten pack přes léto nepotřebuju, takže řešení se odkládá na později

-
Člověk míní, život mění. Třetí blok se realizuje před tím druhým a je těsně před dokončením, je to nově budovaná kůlna pro sekačku a další krámy se střechou z 3x 580Wp panelů, sklon cca 45°, orientace JJZ cca 220°. Stavět jsem to začal loni koncem srpna, ve finále teprve teď

-
Milý deníčku
, konečně to všechno běží komplet na JK BMS včetně nejstaršího 120Ah 16S2P batterypacku.
Původní 250A Daly BMS přestala už před delší dobou komunikovat s BT donglem, jiný BT dongle to nevyřešil, resety taky ne. Jinak asi vcelku funguje (správně odpojí pack při podpětí článku), její konstrukce oproti JK působí daleko robustněji a fortelněji. Škoda. Laborovat se mi s ní moc nechce a tak zatím úplně nemám jasno, co s ní dál.
Třetí blok má osazené panely (3S 580Wp JJZ se sklonem 45°), zbývá natahat kabeláž mezi boudou a domem, pořešit zemnění, přepěťovky, jištění, zapojit MPPT a celé to napojit na stávající busbary. Na to bude čas v srpnu a září. Momentálně ale asi bude prioritou spíše příprava druhého bloku (2S2P 600Wp CanadianSolar JJZ s malým sklonem) tak, abych do 31.7. mohl namontovat panely.
Původní 250A Daly BMS přestala už před delší dobou komunikovat s BT donglem, jiný BT dongle to nevyřešil, resety taky ne. Jinak asi vcelku funguje (správně odpojí pack při podpětí článku), její konstrukce oproti JK působí daleko robustněji a fortelněji. Škoda. Laborovat se mi s ní moc nechce a tak zatím úplně nemám jasno, co s ní dál.
Třetí blok má osazené panely (3S 580Wp JJZ se sklonem 45°), zbývá natahat kabeláž mezi boudou a domem, pořešit zemnění, přepěťovky, jištění, zapojit MPPT a celé to napojit na stávající busbary. Na to bude čas v srpnu a září. Momentálně ale asi bude prioritou spíše příprava druhého bloku (2S2P 600Wp CanadianSolar JJZ s malým sklonem) tak, abych do 31.7. mohl namontovat panely.
-
- Moderátor
- Reputace: 792
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 40+15
- Chci prodávat energii: NE
Ještěže jsi nenapsal kterého roku 

13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40 680 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40 680 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
Nojo, základní pravidlo realizace jakéhokoli projektu je, že to vždycky trvá déle a stojí víc 
A teď jdu trápit softstart SSR.

A teď jdu trápit softstart SSR.