Adaptér (JBD, JK) BMS UART na RS485 Modbus server

Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
TomHC
Reputace: 355
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5520
Kapacita baterie [kWh]: 14
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Adaptér (JBD, JK) BMS UART na RS485 Modbus server

Nový příspěvek od TomHC »

Ak meníš esphome node (za iný hw napríklad), tak len to staré vymažeš z HA, reštartuješ HA a pridáš nové zariadenie s rovnakým kódom.

HA vytvára device id z názvu - z BMS Total Voltage vznikne sensor.bms_total_voltage, ak by si staré nezmazal, nové by bolo sensor.bms_total_voltage_2.

Funguje to aj tak, keď som zmazal celé esphome zariadenie bms2 a rovnako pomenované senzory som pridal do iného esphome zariadenia.
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 02/2025 = 9.4 MWh AC
FVE18
Reputace: 0
Lokalita: Brno
Výkon panelů [Wp]: 19
Kapacita baterie [kWh]: 10

Nový příspěvek od FVE18 »

Dobrý den.

Zaujal mne Váš projekt převodníku ModBus pro komunikaci s BMS. Mám dvě BMS JBD se kterými komunikuji pomocí aplikace z mobilu a tři měniče Axpert Max. Potřeboval bych pořešit komunikaci na PLC. Ideální by byl Modbus. Komunikace s jednotlivými zařízeními by asi nebyl problém ale potřeboval bych na to pět sériových portů, což to celé dost prodraží. Tenhle převodník by byl ideální. Dělám dost kolem elektroniky, tak není problém si to spájet. Dají se od Vás koupit hotové desky? Jak je to se software? je to veřejné, nebo to nezveřejňujete? Měl bych případně zájem asi o tři desky. Jestli jsou k tomu k dispozici i zdrojové kódy, tak bych si to zkusil upravit pro komunikaci s těmi Axperty.

S.P.
TomHC
Reputace: 355
Lokalita: Hlohovec, SR
Výkon panelů [Wp]: 5520
Kapacita baterie [kWh]: 14
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od TomHC »

Ahoj, zajtra napíšem žiadnu, dohodneme sa.
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 02/2025 = 9.4 MWh AC

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek