účinnost a použití agregátů pro dosažení 100% soběstačnosti
Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
-
Re: účinnost a použití agregátů pro dosažení 100% soběstačnosti
Trvám na tom, že porušit zákon zachování energie se zatím nikomu nepodařilo. V opačném případě prosím o odkaz na příslušnou nobelovu cenu. Případně akceptuji i zapůjčení prototypu, máme v práci slušně vybavenou laboratoř s pravidelně kalibrovanýma přístrojema.
mobilní elektrárna: viewtopic.php?t=4597, 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 12/250VA, Victron charger 20A, Orion 30A
domácí elektrárna: viewtopic.php?t=6898, FV 5kWp, LiFe 48V/120+120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + EPever
domácí elektrárna: viewtopic.php?t=6898, FV 5kWp, LiFe 48V/120+120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + EPever
-
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Youtube ve své politice povolí fake zprávy, fake videa, prostě užitečný idioty bez problémů, ale realitu války s trháním lidských těl zabanuje. Prostě na youtube je realita nezveřejnitelná ale kecy v kleci a jiné šmejdy závislý na příjmu z reklamy mají prostoru kolik hrdlo ráčí.
Proč to nezvedl a asi třikrát to střihl na konci když to otáčí dokola. Lidské okolo je velmi lehko oblbnutelné.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
-
- Lokalita: Praha
[/quote]
Trvám na tom, že porušit zákon zachování energie se zatím nikomu nepodařilo. V opačném případě prosím o odkaz na příslušnou nobelovu cenu. Případně akceptuji i zapůjčení prototypu, máme v práci slušně vybavenou laboratoř s pravidelně kalibrovanýma přístrojema.
[/quote]
Některé přístroje např. p. Tesly Vám zřejmě nikdo nezapůjčí. Potíž zřejmě bude s tím, že ne všechny energie jsou v současnosti prokazatelné a měřitelné.
[/quote]
Některé přístroje např. p. Tesly Vám zřejmě nikdo nezapůjčí. Potíž zřejmě bude s tím, že ne všechny energie jsou v současnosti prokazatelné a měřitelné.
Naposledy upravil(a) SJM1 dne pát lis 22, 2024 8:11 pm, celkem upraveno 2 x.
-
- Lokalita: Praha
[/quote]
Lidské okolo je velmi lehko oblbnutelné.
[/quote]
To nemusí být přímo důkaz, že to nefunguje. A tohle:
Ten třetí užívá zřejmě stejný princip a je též bezmechanických pohybů.
Lidské okolo je velmi lehko oblbnutelné.
[/quote]
To nemusí být přímo důkaz, že to nefunguje. A tohle:
Ten třetí užívá zřejmě stejný princip a je též bezmechanických pohybů.
-
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 13
- Chci/Mám dotaci: NE
Tohle? Tohle je podvod
-
- Lokalita: Berounsko
- Výkon panelů [Wp]: 6,4kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 16kWh
- Chci prodávat energii: NE
To je snad tak hloupý, že to ani není podvod.
Ale musím tedy uznat, že mě překvapuje kam se diskuse může dostat. Původně jsem chtěl co nejvíce zužitkovat obyčejný agregát jako doplňkový zdroj k FV a použít jeho odpadní teplo. Pak se diskuse přenesla na regulérní kogenerační jednotku o které fakt začínám uvažovat. A nakonec jsem se dostali k perpetuum mobile.
Tedy vlastně tu FV ani nepotřebuji, a odteď mi přijde celé tohle vlákno, vlastně celý mypower.cz, za úplně zbytečný
...když řešení je tak jednoduché
No nic jdu z auta vymontovat altík a do sklep pro trochu epoxidu.
Ale musím tedy uznat, že mě překvapuje kam se diskuse může dostat. Původně jsem chtěl co nejvíce zužitkovat obyčejný agregát jako doplňkový zdroj k FV a použít jeho odpadní teplo. Pak se diskuse přenesla na regulérní kogenerační jednotku o které fakt začínám uvažovat. A nakonec jsem se dostali k perpetuum mobile.
Tedy vlastně tu FV ani nepotřebuji, a odteď mi přijde celé tohle vlákno, vlastně celý mypower.cz, za úplně zbytečný
...když řešení je tak jednoduché
No nic jdu z auta vymontovat altík a do sklep pro trochu epoxidu.
Easun 6,2kW, JK-BMS, 16x 295Ah REPT, 6,4kWp 22°na JJV
-
- Lokalita: Lašská brána Beskyd
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 20kWh
Tak to je fakt hustý. Nejsem nějaký velký sledovatel YouTube (a vlastně ani TV), ale musím uznat, že už jsem dlouho neviděl něco tak zajímavého a poutavého. Jsem to shlednul na jeden zátah bez dechu. Tohle natočení videa muselo zabrat neskutečně času. Klobouk dolů ...
Jediné, co jsem asi nepochopil, jak to vlastně funguje. Ale to není vlastně důležité, hlavně, že to funguje Myslím, že na zimu jako doplněk k FVE ideální.
Jediné, co jsem asi nepochopil, jak to vlastně funguje. Ale to není vlastně důležité, hlavně, že to funguje Myslím, že na zimu jako doplněk k FVE ideální.
SkyFVE 8 kWp (ve výstavbě) na výzkumné "chytré" chatě. 1x MPPT Epever XTRA4415N, 1x MPPT EASun 8048 80A, 2x MPPT EASun 6048 60A, 1x AC Charger WATE 42V/10A, Li-Ion 3x 12s 156Ah (20,6 kWh/44V), SkyPowerBox LF 4810 1kVA, Victron Atlas 48/1600, APC SmartUPS 5kVA + Siemens Logo! + Dell Optiplex 3040 Micro (Proxmox: HA, Node-RED, InfluxDB, Grafana, MQTT)
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Však to funguje viz ampérák:
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
A pokud nechcete být sklamán tak se na toto nekoukejte a šiřte bludy o free energy.....
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
- Lokalita: Vsetín
- Výkon panelů [Wp]: 3800
- Kapacita baterie [kWh]: 21
Co vlastně člověk, který věří takovým kravinám, dělá na fóru o využití solární energie? Proč se zdržovat baterkami, měniči a panely, když "fungují" takovéto vynálezy? Je to zajímavé, v práci máme taky takové "odborníky", kteří se od rána do večera ohánějí volnou energií, ale elektřinu kupují od ČEZu
Zatím testovací na pergole: 3800 Wp; 21 kWh Lifepo; 2x Victron Multiplus-II 24/3000; Smartsolar 150/45 + Smartsolar 100/50; Cerbo-S GX
-
- Lokalita: Východně od 3nce
- Výkon panelů [Wp]: 14kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 28kWh
Pro jistotu jsem kouknul do kalendáře, ale do Silvestra a 1.4. je ještě poměrně daleko.
7,5kWp JV, 3,75kWp JZ, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah LiFePO4 + 2xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
-
Definice volné energie? Jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá.
Ozývá se energie když se zavolá? Ano.
Je ta energie o volné energii? Je.
Tak uvažujte, do obvodu proudí proud Alternátorový nebo usměrněný. A on se ozve. O kterém proudu jsou tyto fake videa? O reklamě, o klikatelnosti, o ztraceném času při sledování, o zafšiveným názoru na proudy. Plno energie, plno ozvěn, jen proto, že to porušuje přírodní zákony. Porušuje? Ne. Neporušuje, protože do této problematiky plyne docela velký proud energií. Bohužel si s ní, ale neohřejem zadek. Tedy zase kecám, záleží natom, jak kdo tu energii lži a kamufláže umí vytěžit.
Napadá mne fantastická otázka. Kolik energie a peněz by ušetřila domácnost, kdyby místo AC proudu nakupovala DC proud. Prostě před elektroměrem by byl uměrňovač a filtrace a až potom měření bez problematiky AC proudů a napětí... Tak co, jaká je odpověď v čase DC FVE panelů které si dnes rád každý instaluje, ale používá měnič kvůli jakémusi standardu?...
Tak uvažujte, do obvodu proudí proud Alternátorový nebo usměrněný. A on se ozve. O kterém proudu jsou tyto fake videa? O reklamě, o klikatelnosti, o ztraceném času při sledování, o zafšiveným názoru na proudy. Plno energie, plno ozvěn, jen proto, že to porušuje přírodní zákony. Porušuje? Ne. Neporušuje, protože do této problematiky plyne docela velký proud energií. Bohužel si s ní, ale neohřejem zadek. Tedy zase kecám, záleží natom, jak kdo tu energii lži a kamufláže umí vytěžit.
Napadá mne fantastická otázka. Kolik energie a peněz by ušetřila domácnost, kdyby místo AC proudu nakupovala DC proud. Prostě před elektroměrem by byl uměrňovač a filtrace a až potom měření bez problematiky AC proudů a napětí... Tak co, jaká je odpověď v čase DC FVE panelů které si dnes rád každý instaluje, ale používá měnič kvůli jakémusi standardu?...
-
- Lokalita: Lašská brána Beskyd
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 20kWh
OT: Tohle vše beru jako víceméně neškodná videa k pobavení, ale pokud někdo něco podobného začné legálně prodávat a někdo za to dá peníze, tak už mi to hlava nebere (prý že Homo Sapiens ).
Víz některá zázračná zařízení na úsporu elektřiny jako nedávno na internetu prodávané zařízení Energy Saver EZWattPro.
Kopie již neexistujícíh webových stránek:
A reálný test (rozborka):
Víz některá zázračná zařízení na úsporu elektřiny jako nedávno na internetu prodávané zařízení Energy Saver EZWattPro.
Kopie již neexistujícíh webových stránek:
A reálný test (rozborka):
SkyFVE 8 kWp (ve výstavbě) na výzkumné "chytré" chatě. 1x MPPT Epever XTRA4415N, 1x MPPT EASun 8048 80A, 2x MPPT EASun 6048 60A, 1x AC Charger WATE 42V/10A, Li-Ion 3x 12s 156Ah (20,6 kWh/44V), SkyPowerBox LF 4810 1kVA, Victron Atlas 48/1600, APC SmartUPS 5kVA + Siemens Logo! + Dell Optiplex 3040 Micro (Proxmox: HA, Node-RED, InfluxDB, Grafana, MQTT)
-
- Lokalita: Žabčice
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
neušetříla by nic. elektroměr ať ac nebo dc měří elektrickou práci. Problematika měření ac je vyřešena.gupa píše: ↑sob lis 23, 2024 10:40 amDefinice volné energie? Jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá.
Jen by AC síť před usměrňovačem byla plná harmonických co ten usměrňovač produkuje a ztráty na něm. čěhož řešení by bylo dáno do paušálu a bylo by.
free energy nekomentuju na takový blbiny nemám kdy
-
Jen by AC síť před usměrňovačem byla plná harmonických co ten usměrňovač produkuje a ztráty na něm. čěhož řešení by bylo dáno do paušálu a bylo by.
<
..právě, zatím platí, až přestane zákazník platit, budou se síťaři hodně škrábat za uchem, očem že je toto téma? Zákazník může zaplatit ekonomickou recesi, ale nemusí ji platit pokud může.
<
..právě, zatím platí, až přestane zákazník platit, budou se síťaři hodně škrábat za uchem, očem že je toto téma? Zákazník může zaplatit ekonomickou recesi, ale nemusí ji platit pokud může.
-
o 100% soběstačností? ale to nijak nevyřešíš usměrněním
-
DC má k soběstačnosti blíže než si někdo může myslet. AC je jen standard a síťová výhoda přenosu, tz. že se to netýká 100% soběstačnosti obyvatelstva ale správy toho obyvatelstva. Takže otázka docela vážná. Proč chce být někdo 100-200% soběstačný? (znám jednoho člena tohoto fóra který 200% hravě dá)
Druhá otázka. Co mohu jako síťový manager a majitel DS prolobovat proti DC spotřebě? Zákaz dovozů baterií. A co se v poslední době v tomto směru děje? Zakazuje se elektromobilita která DC proudy používá pro svůj provoz. A třetí otázka. Jak mohu být za použití agregátů soběstačný nad 100% ? Odpověď pokud mám na dosah DC úložistě. Protože AC se jaksi ukládat nedá. A s DC úložistěm se rozvíjí DC spotřebiče, což je prakticky každý spínaný zdroj který se používá všudemožně.
Druhá otázka. Co mohu jako síťový manager a majitel DS prolobovat proti DC spotřebě? Zákaz dovozů baterií. A co se v poslední době v tomto směru děje? Zakazuje se elektromobilita která DC proudy používá pro svůj provoz. A třetí otázka. Jak mohu být za použití agregátů soběstačný nad 100% ? Odpověď pokud mám na dosah DC úložistě. Protože AC se jaksi ukládat nedá. A s DC úložistěm se rozvíjí DC spotřebiče, což je prakticky každý spínaný zdroj který se používá všudemožně.
-
nevím nějak ti vůbec nerozumím a spíš mi připadně že jsi nasranej na celej svět. Já se bavím jen o technické stránce.
samozřejmě že aku jsou na DC, spíš mi připadne že na trhu je hardwaru pro Oze přetlak. Dej mi libovolnou částku zajistím ti dodání kontejnerových baterek.
O zákazu elektromobility jsem teda neslyšel. Velká úložiště se budují poměrně intentizvně. Tento obor se pěkně rozjíždí.
Vůbec není problém dneska úložiště koupit, obousměrný střídač/nebo jen nabíječ a nabíjet ze sítě, a pak to zase do své spotřeby střídat nebo odebírat v DC. Jen mám pochybnosti jestli se to vyplatí.
samozřejmě že aku jsou na DC, spíš mi připadne že na trhu je hardwaru pro Oze přetlak. Dej mi libovolnou částku zajistím ti dodání kontejnerových baterek.
O zákazu elektromobility jsem teda neslyšel. Velká úložiště se budují poměrně intentizvně. Tento obor se pěkně rozjíždí.
Vůbec není problém dneska úložiště koupit, obousměrný střídač/nebo jen nabíječ a nabíjet ze sítě, a pak to zase do své spotřeby střídat nebo odebírat v DC. Jen mám pochybnosti jestli se to vyplatí.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Akumulacni kamna, ucinnost, pouziti na prebytky atd.
od skybor » » v Boilery, ohřev TUV, vytápění, klimatizace
Akumulacni kamna, ucinnost, pouziti na prebytky atd.
- 19 Odpovědi
- 2065 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od cipis
-
-
-
Spuštění bojleru při dosažení CV
od emedium » » v Boilery, ohřev TUV, vytápění, klimatizace
Spuštění bojleru při dosažení CV
- 3 Odpovědi
- 694 Zobrazení