Který 3d modeler pro 3d tisk krabiček?
Nezařaditelné
-
- Lokalita: Velké Popovice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9,3
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Který 3d modeler pro 3d tisk krabiček?
Ahoj,
když jsem dělal Měřič SOC (https://solarforum.cz/viewtopic.php?p=16769#p16769), krabičku jsem pro 3d tisk kreslil v DesignSpark Mechanical 5.0. Hodně mi vyhovoval. Nicméně s přechodem na verzi 6.0 se stalo, že výrobce utužil pravidla pro free verzi a to mi nevyhovuje.
Tak hledám něco jiného. Zcela zásadně chci, aby to bylo offline. Ve finále mi zůstaly dvě alternativy:
- blender
- Freecad
Zdá se mi, že blender "umí všechno", hlavně ty donuty, ale je to celé taková divná sochařina... Nakreslit tam jednoduchý přesný okótovaný technický výkres je vlastně hacking. Zatím se mi tedy zdá, že Freecad.
Má někdo zkušenosti a názor? Rozhodně offline, žádný Tinkercad, díky.
když jsem dělal Měřič SOC (https://solarforum.cz/viewtopic.php?p=16769#p16769), krabičku jsem pro 3d tisk kreslil v DesignSpark Mechanical 5.0. Hodně mi vyhovoval. Nicméně s přechodem na verzi 6.0 se stalo, že výrobce utužil pravidla pro free verzi a to mi nevyhovuje.
Tak hledám něco jiného. Zcela zásadně chci, aby to bylo offline. Ve finále mi zůstaly dvě alternativy:
- blender
- Freecad
Zdá se mi, že blender "umí všechno", hlavně ty donuty, ale je to celé taková divná sochařina... Nakreslit tam jednoduchý přesný okótovaný technický výkres je vlastně hacking. Zatím se mi tedy zdá, že Freecad.
Má někdo zkušenosti a názor? Rozhodně offline, žádný Tinkercad, díky.
-
- Lokalita: okolí Mělníka
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Re: Který 3d modeler pro 3d tisk krabiček?
fusion 360, je to zadara od autodesku pro domaci malovani a nema to chybu.
zkus treb atohle video
https://www.youtube.com/watch?v=lII0ldT5TSk
Z kicadu vytahnes 3d model, nejak to pokonvertis, nahrajes do fusion a udelas krabicku. na prvni dobou bude sedet
zkus treb atohle video
https://www.youtube.com/watch?v=lII0ldT5TSk
Z kicadu vytahnes 3d model, nejak to pokonvertis, nahrajes do fusion a udelas krabicku. na prvni dobou bude sedet
-
-
zadne omezeni nepocituju. 10 aktivnich dokumentu neni problem. Kdy zdosahnu 10, muzu je tam zaarchivovat. Stejne mam rozdelany jeden dva najendou
-
Chápu, Fusion vypadá velmi dobře, díky za tip.glottis píše:zadne omezeni nepocituju. 10 aktivnich dokumentu neni problem. Kdy zdosahnu 10, muzu je tam zaarchivovat. Stejne mam rozdelany jeden dva najendou
Je to možná pocit/paranoia, ale nechci jednou zažít to, co jsem zažil s DesignSpark Mechanical, tedy že se nějaký top manažer podívá na čísla a usoudí, že z té "free" verze je třeba něco vydojit, tj. přinutit aspoň některé free uživatele přejít na placenou verzi (v daném případě omezením instalace na jeden počítač, což mi opravdu nevyhovuje, protože pendluji mezi třemi).
U Freecad jsem měl první dojem že je to divný program pro divné lidi (viděl jsem nějaké dva rychlé tutorialy a ty byly divné, smrkající nastydlý youtuber, druhý snad téměř v záchvatu deprese...). Díky MangoJelly tutorialu se mi ale pomalu začíná zdát, že by to mohlo být pro mně ono, ač to bude možná tak nějak Cimrmanovsky obtížnější cesta. Ale možná ani to ne.
-
freecad jsem zkousel a je to plny bugu. Neco jsem si v tom udelal. Autodesk mi prijde ze tlaci spis jinou cestu a to to otevrit masam, aby videli co se vse da. Me treba je jedno, jeslti mi to jednou zrusi. Modely stejne udelam jendou apak uz na to nesaham a mesh mam ulozeny. Ale zkus si freecad. Hlavne si vyber nejaou verzi co funguje
-
- Lokalita: Tábor
Taky doporučuju Fusion 360. Omezení kutilské verze co je zadarmo, nejsou nějak moc omezující. Doporučuju si k Fusionu ještě stáhnout češtinu, protože to usnadní ovládání - https://fusioncesky.cz/
-
Pokračování zkušeností: po hrdinném boji z FreeCad jsem narazil na Topografic Naming Issue (která vím, že je řešitelná, ale dávat všude navíc ještě planes?!) a neustál to, takže celkem nadšeně zkouším Community verzi SolidEdge .
-
jo freecad je peklo a clovek mus byt asi hodne zapalenej aby nektere veci zkousnul a presel.
solidedge .... maj free verzi jo? tak to se pak podel
solidedge .... maj free verzi jo? tak to se pak podel
-
Zatím se učím a pro mé jednoduché účely hodně dobrý. Ano, mají free verzi pro nekomerční použití. Co jsem početl, tak to, co uděláš ve free verzi, neotevřeš ve full verzi a 2d výkresy maji watermark. Ani jedno mne osobně netrápí a návrh lze exportovat, mj. do .stl
Edit - na Fusion 360 se mi nelíbil ten cloud styl práce. Tady to podle všeho funguje offline.
-
Solid Edge rulezz, doufám, že u něj budu moci zůstat "do konce života".
Obdivuji Mango Jelly a všechny, kteří dělají rutinně s FreeCad, u sebe své pokusy s ním hodnotím jako poněkud masochistickou etapu.
Obdivuji Mango Jelly a všechny, kteří dělají rutinně s FreeCad, u sebe své pokusy s ním hodnotím jako poněkud masochistickou etapu.
-
- Lokalita: Brno
Ahoj! Mám dobré zkušenosti s Freecad. Je skvělý pro technické výkresy a je zcela offline. V kombinaci s jeho návodem na použití si myslím, že by ti mohl skvěle vyhovovat. Nejsou však odfláknuté ani nástroje Blenderu, ale pro tvůj konkrétní účel by Freecad mohl být lepší volbou.
-
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Výkon panelů [Wp]: 5520
- Kapacita baterie [kWh]: 14
Ja som skúsil online www.tinkercad.com , príde mi to také hračkárske, ale na jednoduché modely by to mohlo byť ok. Používate to niekto?
2x MUST PH1800 5.5kW, 8.85kWp 3x 2S3P, V+J+Z, 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 11/2024 = 8.6 MWh AC
-
ano, driv. Na jednoduche modely. Ale ted uz vse delam ve fusion360. I jednoduche veci mam to rychleji. O slozitych uz se neda bavit. Ale chtelo to nejaky ten cas na zacatku. Tinkercad se da pouzit hned. Delam v tom hlavne jakesi nacrty, kde jeste poradne nevim, jak to chci. Treba zahradni domek, kulku, drzaky bojleru A pak to prekreslim do neceho jineho
-
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Výkon panelů [Wp]: 5520
- Kapacita baterie [kWh]: 14
TinkerCAD test
2x MUST PH1800 5.5kW, 8.85kWp 3x 2S3P, V+J+Z, 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 11/2024 = 8.6 MWh AC
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 1069 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od smartyn34