VVÚ Vitova chatrc
- Tibor889
- Reputace: 41
Re: VVÚ Vitova chatrc
Povoľ stredový šrób na čerpadle, príp. vytoč celý a skontroluj či sa točí hriadeľ. Je bežné že sa cez leto rotor zalepí. Roztoč ho veľkým plochým šrobovakom. Potom šrób daj nazad. Nezlakni sa, poteče trocha vody, zavri si pri tom ventily.
Labák v skúšobnej prevádzke. Na streche 12x285Wp Amerisolar + 18x235Wp repasovaných LDK + na garáži 6x235Wp repasovaných LDK. Celkom 9060 Wp. Pripojené sú momentálne PIP1-3S4P Amerisolary, PIP2- 3S5P LDK, MSB1- 3S1P strecha, MSB2- 3S2P Garáž., 2x PIP5048MK paralelne, , 2xMakeSkyBlue 60A . Aku Li-ion 18650 Skladačka 60P14S + 6x LG 28P7S bloky = 21kWh využívaných cca 16 kWh, 4x ANT BMS 320A. Sledovanie zatiaľ staré miniPC s Watchpowerom.
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=5636
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=5636
-
- Reputace: 157
Ok. Promin, nechtel sem Te urazitVitek píše:Ahoj co je otevřený poznám a foto je ve fázi příprav kdy ventily byly zavřené, tady vidíš taky že to je bez drátů abyste mi zase nepsali že to nejede neboť není čerpadlo nikam zapojene…. je tam celkem na 2 čerpadlech 4 ventily a pak jsou 2 hlavní na každé větvi 4 motýkovly a 2 klasiky...dumi píše:Jsi si jistej? me prijde, ze podle fotek jsou ty ventily ve vodorovny poloze, ale mozna je to jen chyba nizkeho rozliseni.Vitek píše:Vse je OK ventily otevrene smer je u obou dolu.... sipka dle smeru vyrobcedumi píše:Jen takova blbost. Nemas ty cerpadlo obracene? Je na.nich sipka.
A druhy, nemas zavreny to sroubeni u cerpadel? Je tam takovej malej sroubek, kterej ovlada kulovej ventil ve sroubeni, aby sla vymenit obehovka.
Zarez na sroubu musi bejt svisle.
mluvim o tehle: EDIT: tyhle mikroventilky tam budou 4
Jsem si jistej že to je otevřený, navíc několikrát sem čerpadlo vyndavval tak to musíš prvně zavřít abys to mohl vyndat... chyba není ani ve ventilech a ani v klapkách, možná by tam mohl být hydraulický zkrat nebo tak něco...

Dratu sem si nevsiml, sem nejak necekal, ze by to nebylo pod napetim

Rekl bych ze tohle cerpadlo uz stredoveh sroub nema. Bude nutny ho rozdelat cely, ale.to ze je zatuhnuty klidne muze bejt. Pokud delsi dobu stalo, tak.je to casta zavada. Inteligentni systemy i v lete jednou za cas cerpadlo roztoci. To doporucuju do rizeni doplnit

Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
-
- Reputace: 309
Pánové čerpadlo se točí. Pokud se zadře má to kontrolku a indikaci. ty alfy jsou 2 nové a 2 rok staré točí se všechny. včera jsem to komplet rozebral a oběhová kola u všech se točí aj při 230V..
Tady chyba taktéž není Pokud je čerpadlo zaseklé vyskočí hláška na ledkách, a dá se rozluštit že je mechanicky zablokované.
Tady chyba taktéž není Pokud je čerpadlo zaseklé vyskočí hláška na ledkách, a dá se rozluštit že je mechanicky zablokované.
-
- Reputace: 57
- Lokalita: Lounsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8430
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Není problém v odvzdušnění? Když sem zapojoval topení u sebe, tak sem se dost nazlobil - nechtělo se tomu zlikvidovat bublinu před čerpadlem.
Co se mi taky stalo, že jsem měl všechna připojovací šroubení radiátorů zavřená a čerpadla tlačila do zavřené trubky
Co se mi taky stalo, že jsem měl všechna připojovací šroubení radiátorů zavřená a čerpadla tlačila do zavřené trubky

5 kVA Axpert King 1 @ 5,67 kWp [3s6p AUO 315Wp mono] + 5 kVA Axpert King 1 @ 2,76 kWp [2s3p AS 460Wp mono] = paralelní 1F provoz
18 kWh [5x Pylontech US3000] + 13,4 kWh [15x 280 Ah LiFePo4, JK BMS paralelně k Pylontechům]
Rozpracováno:
a) 6x AS 460Wp mono na střeše nezapojeno
b) 2x Fangpusun MPPT 150/70 Tr (asi nepoužiji)
18 kWh [5x Pylontech US3000] + 13,4 kWh [15x 280 Ah LiFePo4, JK BMS paralelně k Pylontechům]
Rozpracováno:
a) 6x AS 460Wp mono na střeše nezapojeno
b) 2x Fangpusun MPPT 150/70 Tr (asi nepoužiji)
-
- Reputace: 38
No vidim tam dvě zpětné klapky,
ale nejsou to gravitační klapky ale na 99% klapky s pružinama(nevhodný, budou hrozně brzdit průtok), myslí si že ty čerpadla je nepřetlačí (budou i zavzdušněná)
Pavel
ale nejsou to gravitační klapky ale na 99% klapky s pružinama(nevhodný, budou hrozně brzdit průtok), myslí si že ty čerpadla je nepřetlačí (budou i zavzdušněná)
Pavel
7,1kWp - 8x3 panely Renesola 240Wp, 2x3x235Wp lightway, 2xTristat TS60, trakční 48V 2x750Ah olovo, 2xměnič Studer XTM 4000, SDS Micro, solární dvouosý tracker se třemi panely
-
Dik za post zde to je pruchozi 100% radiatory jsou pruchozi termohlavice sundane.rikam vloni s tim 1 servem bezproblemu lezos po uprave neni schopno topit.camel1cz píše:Není problém v odvzdušnění? Když sem zapojoval topení u sebe, tak sem se dost nazlobil - nechtělo se tomu zlikvidovat bublinu před čerpadlem.
-
- Reputace: 96
- Lokalita: za Berounem
- Výkon panelů [Wp]: 5000
- Kapacita baterie [kWh]: 12
Na fotce před úpravou máš ten trojcesťák se servem na teplé a teď ho máš na zpátečce do kotle?
Nemáš zavřené připojovací ventily na radiátorech?
Je tam dost vody? Nemáš tam někde vzduchovou bublinu? Na fotce nejsou vidět ty odvzdušňováky. Jestli jsou to ty automatické, tak ty nejsou moc spolehlivé (vlastní zkušenosti).
Je tam dost vody? Nemáš tam někde vzduchovou bublinu? Na fotce nejsou vidět ty odvzdušňováky. Jestli jsou to ty automatické, tak ty nejsou moc spolehlivé (vlastní zkušenosti).
mobilní elektrárna: viewtopic.php?t=4597, 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 12/250VA, Victron charger 20A, Orion 30A
domácí elektrárna: viewtopic.php?t=6898, FV 5kWp, LiFe 48V/120+120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + EPever
domácí elektrárna: viewtopic.php?t=6898, FV 5kWp, LiFe 48V/120+120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + EPever
-
Ahoj dik taky jsem si to myslel. Ale jedna co je u kotle tu bezproblemu pretlaci a ta druha vlevo tam neni tu sem mel na fotce a vcera dal pryc... tzn zpetna klapka taky neni duvod proc to cerpadlo neprostrka...pkougl píše:No vidim tam dvě zpětné klapky,
Pavel
- diablo007
- Reputace: 239
Můžeš mi říct jak chceš dát gravitační klapku na čerpadlo které tlaci z vrchu dule? Já mám alfy se zpětnou klapkou s pružinkou ověřenou na několika místech a vždy bez problémů?pkougl píše:No vidim tam dvě zpětné klapky,
Pavel
-
Ahoj luky jsou to klasika odvzdusnovak rucni dikluky píše:Na fotce před úpravou máš ten trojcesťák se servem na teplé a teď ho máš na zpátečce do kotle?
-
Ted koukam ty obehovky jsou vzhuru nohama....
Nevim jak to ma grundfoss, ale pro Willo je to nepovolena poloha, a musi se otocit motor oproti spodku, tak aby motor byl nahoru. Jdou tam 2 inbus srouby, kteryma oddelis zadni vylisek s trubkama od motoru.
Je dost mozny ze v tomhle rezimu se nedokaze odzvdusnit. V montaznim navodu ttato poloha vubec neni. (v manualu strana 4 obrazek 3 vlevo uprostred.)
https://www.bola.cz/admin/files/e_produ ... 0ALPHA.pdf
Nevim jak to ma grundfoss, ale pro Willo je to nepovolena poloha, a musi se otocit motor oproti spodku, tak aby motor byl nahoru. Jdou tam 2 inbus srouby, kteryma oddelis zadni vylisek s trubkama od motoru.
Je dost mozny ze v tomhle rezimu se nedokaze odzvdusnit. V montaznim navodu ttato poloha vubec neni. (v manualu strana 4 obrazek 3 vlevo uprostred.)
- kybos
- Reputace: 516
- Lokalita: Šternberk
- Výkon panelů [Wp]: 15000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
Na obrázku vidím dvě čerpadla. Jsi schopen rozpoznat (uzavíráním kohoutu za čerpadlem - dle akustického projevu), ve kterém z těchto dvou okruhů není oběh média?
15 kWp JJZ + 3x Tristar MPPT60 + Victron 150/100 + 48V LiFePO 850 Ah + UPS 8kW (MPP-Solar 8048 LC) + 4 x nabíječka 1,2 kW (DELTA) Start: 2012
-
Ahoj Prosímtě viděl jsi motor uvnitř? já včera asi 6 X, je tam 6 cívek a to je vše, zbytek je uvnitř nerezového válečku.dumi píše:Ted koukam ty obehovky jsou vzhuru nohama....
Co je jinak než v manuálu vypadá že by mohlo být obráceně moje šipka ukazuje dolů. a to na obou čerpadlech... no a jedno valí a druhé ee… obě čerpadla tlačí vodu dolů a protže jedno jede a druhé netlačí tak si nejsem si jistý že to je problém...
-
Ano na obrázku jsou 2 čerpadla. ano není oběh média v levém čerpadle - okruh topení.kybos píše:Na obrázku vidím dvě čerpadla. Jsi schopen rozpoznat (uzavíráním kohoutu za čerpadlem - dle akustického projevu), ve kterém z těchto dvou okruhů není oběh média?
- kybos
Zkus zlehka povolit filtr před levým čerpadlem. Zjisti, zda uniká voda nebo vzduch.
15 kWp JJZ + 3x Tristar MPPT60 + Victron 150/100 + 48V LiFePO 850 Ah + UPS 8kW (MPP-Solar 8048 LC) + 4 x nabíječka 1,2 kW (DELTA) Start: 2012
-
Vodakybos píše:Zkus zlehka povolit filtr před levým čerpadlem. Zjisti, zda uniká voda nebo vzduch.

-
Jeste je mozne, ze bude nekde vzduchova kapsa po ceste.
Na to je dobry prohnat tou smyckou radiatoru tlakovou vodu. Takhle se bezne odvzdusnuji podlahovky.
Na to je dobry prohnat tou smyckou radiatoru tlakovou vodu. Takhle se bezne odvzdusnuji podlahovky.
-
Jestli platí tvoje teorie s otočeným tělem čerpadla, hned bych ji neopouštěl.... Prušvih je že jedno jede a druhé ne, obě se točí... možná nainstalovat tu pumpu na vratku z topení v obráceném stavu...dumi píše:Jeste je mozne, ze bude nekde vzduchova kapsa po ceste.
Jen pro upřesnění ve spodní kotelně jsem měl u dakonu tyto 2 alfy a jedna byla vodorovně a druhá svisle a tlačila vratku do kotle uplně stejně jako ted u mě. proplach radiátorů vodou z řádu není jednoduchý jelikož je tak asi 6 barů a v obýváku mi otevře přetlakáč při 2,5 barech...
- kybos
Pokud jsi si jistý, že nikde v okruhu nemáš uzavřeno potrubí, pak bych doporučil kombinaci filtr-čerpadlo-zp.klapka otočit a přesunout o jednu trubku doprava (na zpátečku, kam se obvykle oběhovka montuje).Vitek píše:Vodakybos píše:Zkus zlehka povolit filtr před levým čerpadlem. Zjisti, zda uniká voda nebo vzduch.
-
Co se tyce te polohy, tak zda, ze se tomuhle cerpadlui to je jedn, nedohledal jsem nikde, ze by to byla vylozene zakazana poloha. Byl to jen tip.
nepotrebujes velky tlak, jen proste na vstup pripojis hadici z vodovodu a na vratku hadici do ahradu/kanalu a pustis vodu,
on tam moc velkej tlak nebude, pac voda muze vytekat pryc, jestli tam bude bublina vyfoukne ji to. jen nje potreba vydrzet a prohnat to fakt dlouho. klidne mit treba vzdy jen jeden radiator otevrenej.
nepotrebujes velky tlak, jen proste na vstup pripojis hadici z vodovodu a na vratku hadici do ahradu/kanalu a pustis vodu,
on tam moc velkej tlak nebude, pac voda muze vytekat pryc, jestli tam bude bublina vyfoukne ji to. jen nje potreba vydrzet a prohnat to fakt dlouho. klidne mit treba vzdy jen jeden radiator otevrenej.