Mam nejake otazky k zapojeniu (pre vysvetlenie prikladam situacnu schemu). Menic XTM a VT80 mam v garazi, pripojenie k sucasnemu switchoxu je popod chodnik 2x 25mm.
Chcel by som Vas poprosit o nazory, ako pripojit aktualny solarny plot. Novy switchbox mozem umiestnit bud na mieste oznacenom zelenou na konci solarneho plota alebo za studnou (+- je to v jeho polovici).
Otazky:
- Akym sposobom napojit jednotlive stringy do switchboxu? mam tahat 6mm kabel ku kazdemu 3s stringu? Ci spojit aspon 3s2p na jeden 6mm kabel? Ak nie, ako?
- Odpajace riesit na kazdy 3s string, alebo na 3s2p?
- popod chodnik dalsie kable nenatiahnem, ale mozem to nanovo rozkopat (uff) a dat tam nejaku 120mm chranicku kovovu, lebo vidim, ze co 5 rokov to budem rozkopavat

. teoreticky je moznost vytiahnut bateriovu zbernicu 48v ku pristresku a MPPT dat do pristresku alebo do rozvadzaca, ktory bude na konci plotu.
- je mozne solarny kabel 6mm na plote nahradit napr H07 v chranicke? mam iny kabel k brane v chranicke asi 10 rokov bez problemov, preto ma to zaujima. Chranicku mozem aj zakopat, aj ked po plote mi to pride sikovnejsie.
-dalsia moznost je liniova zbernica (25mm?) a pripajat panely cez male switchboxy (napr. kazdych 6 panelov cez 1 switchbox). Mate nejake dobre skusenosti s nejakymi malymi switchbox krabicami? Idealne kovovymi - plastu velmi neverim

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.