Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon led 18, 2021 9:48 pm
Quickyprd píše:Řeším to stejné, mám taky 3,5kW Ingrid. S Multiplusem 5000va může být problém říkal pan Kolařík, teoreticky totiž může poslat do sítě více než 3680W, co je legální maximum. Taky jsem uvažoval, že bych k tomu přidal ještě jeden MPPT regl., tak jak navrhujes ty. HV řešení bych nebral, cena je jinde...mě osobně zatím jako nejmenší nesmysl přijde AC coupling s nabíječem GW za 30tisic či měnič vyměnit za GW3648 S (příplatek za 15tisic za menší orloj a možnost ostrovního chodu) a k tomu cca 3ks US 3000. Můj názor, taky si rád nechám poradit.
marko250 píše: A co se týká panelů,tak zase změnili legislativu a má to být podle max výkonu měniče,nedávno to tady psal >Tomas.
Od 1.1.2021 platí v ČEZ Distribuci PPDS příloha č.4 z roku 2020.
Už se zase pro změnu neposuzuje instalovaný výkon podle panelů, ale zase podle výkonů střídače.
"U výroben připojovaných do sítí nn je při jednofázovém připojení omezen jejich instalovaný výkon v jednom
přípojném bodě na 3,7 kVA/fázi (instalovaný výkon střídače)."
Nevím komu tím neustálým měněním tohoto pravidla prospějí.
marko250 píše:Už se zase pro změnu neposuzuje instalovaný výkon podle panelů, ale zase podle výkonů střídače.
Mikrozdroj
Jednofázový nebo třífázový zdroj (výrobna) včetně jejich souvisejících zařízení pro výrobu elektřiny, určená pro
paralelní provoz s DS nn; se jmenovitým střídavým fázovým proudem do 16 A na fázi včetně a celkovým
maximálním instalovaným výkonem do 10 kW včetně.
mati píše:Quickyprd píše:Řeším to stejné, mám taky 3,5kW Ingrid. S Multiplusem 5000va může být problém říkal pan Kolařík, teoreticky totiž může poslat do sítě více než 3680W, co je legální maximum. Taky jsem uvažoval, že bych k tomu přidal ještě jeden MPPT regl., tak jak navrhujes ty. HV řešení bych nebral, cena je jinde...mě osobně zatím jako nejmenší nesmysl přijde AC coupling s nabíječem GW za 30tisic či měnič vyměnit za GW3648 S (příplatek za 15tisic za menší orloj a možnost ostrovního chodu) a k tomu cca 3ks US 3000. Můj názor, taky si rád nechám poradit.
Mám dotaz : když jsi mluvil s Kolaříkem o max. možném výkonu co Multiplus "dodá" do sítě - copak říkal o možnostech připojení - předpokládám , že plánuješ mikrozdroj. U mikrozdroje s dodávkou do DS je potřeba , aby střídač uměl funkce podpory sítě - TO jIŽ VICTRON UMÍ??
Díky za info..
marko250 píše:Mikrozdroj v ČR nemá povoleno dodávat do DS přece.A co se týká panelů,tak zase změnili legislativu a má to být podle max výkonu měniče,nedávno to tady psal >Tomas.
Od 1.1.2021 platí v ČEZ Distribuci PPDS příloha č.4 z roku 2020.
Už se zase pro změnu neposuzuje instalovaný výkon podle panelů, ale zase podle výkonů střídače.
"U výroben připojovaných do sítí nn je při jednofázovém připojení omezen jejich instalovaný výkon v jednom
přípojném bodě na 3,7 kVA/fázi (instalovaný výkon střídače)."
Nevím komu tím neustálým měněním tohoto pravidla prospějí.
11. ZPĚTNÉ VLIVY NA NAPÁJECÍ SÍŤ
V případě, že je v odběrném místě s výrobnou elektřiny instalováno i zařízení pro spínání spotřeby (např. zařízení typu wattrouter), nesmí být pro zamezení nárůstu hodnoty flikru perioda spínání menší než 10 sekund.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků