Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon zář 21, 2020 9:01 pm


PLC Tecomat Foxtrot

Diskuze k Tecomat Foxtrot, nastavení, návody, zkuěnosti, praxe
Další

PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř črc 03, 2019 9:36 am

Ahoj, je to dostatečně vydatné na založení nového tématu?

Pořídil jsem si Forxtrot CP-1015 a mám potíže s jeho připojením k PC přes RS-232.
Mám nainstalovaný Mosaic na Windows 10, převodník USB - RS-232 z Alzy. Zapojil jsem na DB9 konektor šňůry pouze čtyři dráty, které jsou na Foxtrotu na CH1 (GND, TxD, RxD, RTS) a nechal defaultní nastavení v Mosaicu.
Foxtrot po zapnutí pro CH1 píše: A-0 S-38,4 T-10 CTS-off B-0 8-E-1 interface RS-232
Tušil by někdo, co dělám blbě?

Díky
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 522
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod willcz » stř črc 03, 2019 10:55 am

Sice netusim proc se pripojujes pomoci seriaku a ne ethernetu, ale aby to chodilo tak musi byt spravne zapojen RX a TX, tzn TX z PLC na RX toho prevodniku, atd ...
pak je potreba na tom seriovem kanalu nastavit rezim PC (ne uni), netusim co je tam v defaultu od vyrobce.
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod youda » stř črc 03, 2019 11:07 am

Přesně - připoj se raději přes ethernet, ušetřený sériák se ti bude hodit na RS232 komunikaci s měniči.
IP, bránu i masku lze nastavit přímo na displeji jednotky CP-1015.

Přímo CP-1015 mám také, připojeno právě přes ETH:
viewtopic.php?f=17&t=4415&start=40#p82023
viewtopic.php?f=3&t=4326&p=92028#p92028
viewtopic.php?f=3&t=4326&p=86737#p86737
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2988
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř črc 03, 2019 1:10 pm

To je mi jasné, že přes Ethernet, ovšem defaultně je tam blbě nastavená IP adresa a maska sítě, tu musím změnit tuším právě přes RS 232.
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 522
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod willcz » stř črc 03, 2019 1:25 pm

To sice ano, ale nic nebrani v PC nastavit adresu a masku, tak aby se vesla do rozsahu toho PLC.
vsechno prestavit jak je potreba a pak si na PC vratit puvodni.
Nebo jak rika Youda, melo by to jit I na panelu, tady ale nevim, neznam ta plc co maji display.
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod youda » stř črc 03, 2019 1:36 pm

Normalka to jde zmenit primo na panelu tema cudlikama.
Je to malina.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2988
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod youda » stř črc 03, 2019 2:43 pm

Dokument TXV 004 10.01 , kapitola 5:

konfigurace.PNG

konfigurace2.PNG


Vždyť to říkám - nastavení IP adresy na CP-1015 je malina...
okurek.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2988
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř črc 03, 2019 3:30 pm

Tak díky moc, jojo to je tím, že místo čtení musím zdít a dělat rozvaděč atd. atd.
Sice tačilo naťuknout tou první zprávou ;-), ale bodík si zasloužíš. Jen mi není jasné, co s těmi všemi bodíky budeš dělat ?!
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 522
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod diablo007 » stř črc 03, 2019 3:34 pm

Tož ono se to nikde moc veřejně neříká ale prý až jich bude mít 400 mu je admin smaže aby mohl začít od znova a dal šanci i zbytku osazenstva :lol:
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 2982
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » stř črc 03, 2019 6:49 pm

Myslím, že to adminovi nestojí za námahu, youdovi bude stačit měsíc nebo dva, aby byl zase na svém. A jak se znám, já se tady zas na něco zeptám ;-).
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 522
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod youda » čtv črc 04, 2019 11:08 am

Povzbuzen fenomenálním úspěchem na fóru mypower.cz, jsem se rozhodl zamořit ještě maminkovská fóra emimino.cz a Modrý Koník.

Bohužel, moje pokrokové názory na ideální uspořádání partnerských vztahů a na výchovu dětí se na těchto dvou serverech moc neuchytily. Vůbec nechápu proč :?
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2988
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod diablo007 » čtv črc 04, 2019 12:19 pm

youda píše:Povzbuzen fenomenálním úspěchem na fóru mypower.cz, jsem se rozhodl zamořit ještě maminkovská fóra emimino.cz a Modrý Koník.

Bohužel, moje pokrokové názory na ideální uspořádání partnerských vztahů a na výchovu dětí se na těchto dvou serverech moc neuchytily. Vůbec nechápu proč :?

Já to chápu je to na ně moc pokrokové a věřím že když vydržíš časem jim to dojde
Uživatelský avatar
diablo007
 
Příspěvky: 2982
Registrován: stř lis 28, 2018 7:57 pm
Bydliště: Vyškov

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod youda » čtv črc 04, 2019 12:35 pm

diablo007 píše:
youda píše:Povzbuzen fenomenálním úspěchem na fóru mypower.cz, jsem se rozhodl zamořit ještě maminkovská fóra emimino.cz a Modrý Koník.

Bohužel, moje pokrokové názory na ideální uspořádání partnerských vztahů a na výchovu dětí se na těchto dvou serverech moc neuchytily. Vůbec nechápu proč :?

Já to chápu je to na ně moc pokrokové a věřím že když vydržíš časem jim to dojde


To si nejsem úplně jistý, zatím jsem tam obdržel jen BANána, uznání nikde :|
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: http://youda.mypower.cz
Uživatelský avatar
youda
 
Příspěvky: 2988
Registrován: úte dub 26, 2016 11:12 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod KubisKV » čtv črc 04, 2019 5:45 pm

youda píše:
diablo007 píše:
youda píše:Povzbuzen fenomenálním úspěchem na fóru mypower.cz, jsem se rozhodl zamořit ještě maminkovská fóra emimino.cz a Modrý Koník.

Bohužel, moje pokrokové názory na ideální uspořádání partnerských vztahů a na výchovu dětí se na těchto dvou serverech moc neuchytily. Vůbec nechápu proč :?

Já to chápu je to na ně moc pokrokové a věřím že když vydržíš časem jim to dojde


To si nejsem úplně jistý, zatím jsem tam obdržel jen BANána, uznání nikde :|


Ty jsi zkousel tu vychytávku s kolíčkem na klitorys? Že jsi byl odměněn banem?
KubisKV
 
Příspěvky: 501
Registrován: pon zář 04, 2017 12:06 pm
Bydliště: Chebsko

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » pát črc 05, 2019 7:49 pm

FYI, než mi bylo tady poraděno, že se dá IP adresa nastavit přímo na zařízení, poslal jsem dotaz na RS-232 s relativně rychlou odpovědí:

Zapojení naleznete v příručce pro projektování
https://www.tecomat.cz/modules/Download ... ktovani_cz,
str. 33.

Pokud budete kanál programovat v uživatelském programu PLC, pak na něm
musíte zapnout režim uni a v nastavení uni režimu můžete nastavovat
všechny potřebné parametry, jako je komunikační rychlost, parita atd.
Viz obrázky na straně 47 a 48 příručky o komunikacích
https://www.tecomat.cz/modules/Download ... erial32_cz.
Nastavení mohu upřesnit, pokud budu vědět, jaké zařízení chcete připojovat.
Čistý ostrov bez DS: 10S Jinko 225Wp jih 50°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" -> Axpert VM II 24V 3000W PF1 -> LiFePo 8x Winston 100 Ah + 8x 100 Ah Sinopoly; 6P Jinko 225Wp jih 7°+ 3P2S Jinko 225Wp -> EASUN POWER Solar Inverter 3KVA 24V 220V PWM + MakeSkyBlue 60 -> LiFePo 8x Winston 200Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 522
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod willcz » stř srp 28, 2019 3:29 pm

Na srazu Chudcicich mi jeden ucastnik ukazoval knihovnu na pocasi pro Teco.
Mohl by se mi prosim ozvat, rad bych ji mel taky :-)
willcz
 
Příspěvky: 590
Registrován: úte zář 06, 2016 1:52 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » stř srp 28, 2019 6:19 pm

Mrkni do knihoven v mosaicu. Je tam tysim yahoo
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 1848
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod FCC2 » stř srp 28, 2019 8:59 pm

youda píše:Dokument TXV 004 10.01 , kapitola 5:

konfigurace.PNG

konfigurace2.PNG


Vždyť to říkám - nastavení IP adresy na CP-1015 je malina...
okurek.PNG



IP adresa se nastavuje za pomoci programu SetIp https://www.tecomat.cz/ke-stazeni/software/setplcip/ aktualni IP tecomatu zjistite, tak ze drzite tlaciko mode a vypise se nastaveni ETH1 - 192_168_134_178 to je defautni ip rady CP-1xxx.

Timto programem je moznost nastavit i prihlaseni do tecorouty..

VIT
FCC2
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř srp 28, 2019 6:23 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod FCC2 » stř srp 28, 2019 9:06 pm

marsal64 píše:FYI, než mi bylo tady poraděno, že se dá IP adresa nastavit přímo na zařízení, poslal jsem dotaz na RS-232 s relativně rychlou odpovědí:

Zapojení naleznete v příručce pro projektování
https://www.tecomat.cz/modules/Download ... ktovani_cz,
str. 33.

Pokud budete kanál programovat v uživatelském programu PLC, pak na něm
musíte zapnout režim uni a v nastavení uni režimu můžete nastavovat
všechny potřebné parametry, jako je komunikační rychlost, parita atd.
Viz obrázky na straně 47 a 48 příručky o komunikacích
https://www.tecomat.cz/modules/Download ... erial32_cz.
Nastavení mohu upřesnit, pokud budu vědět, jaké zařízení chcete připojovat.


S tema seriovima kanalama je to trosku divoke. Rady CP-1xxxx maji nas sobe 1x RS232 nebo 1xRS485. Do tecomatu se pripadne dava rozsirujci karta, ktera dava moznosti kanalu CH2-CH4. Podle typu karty a typu jednotky se meni svorkove schema zapojeni komunikacnich kanalu!!! POZOR viz dokumentace v mosaic.

Kazdopadne tecomat jde programtovat pres seriovy kanala protoze je ve vychozim stavu na typ PC, ale je to chobotina.
FCC2
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř srp 28, 2019 6:23 pm

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod FCC2 » stř srp 28, 2019 9:11 pm

marsal64 píše:Ahoj, je to dostatečně vydatné na založení nového tématu?

Pořídil jsem si Forxtrot CP-1015 a mám potíže s jeho připojením k PC přes RS-232.
Mám nainstalovaný Mosaic na Windows 10, převodník USB - RS-232 z Alzy. Zapojil jsem na DB9 konektor šňůry pouze čtyři dráty, které jsou na Foxtrotu na CH1 (GND, TxD, RxD, RTS) a nechal defaultní nastavení v Mosaicu.
Foxtrot po zapnutí pro CH1 píše: A-0 S-38,4 T-10 CTS-off B-0 8-E-1 interface RS-232
Tušil by někdo, co dělám blbě?

Díky


Chyba znamena Ar pp 3804 počet účastníků sítě CIB, RFox překračuje počet řádkůÚdaj o počtu účastníků neodpovídá následujícím údajům v inicializační tabulce.
r - tcl ram
pp - skupina modlu

mas spatne udelany projekt v mosaicu. Tzn mas tam neco co plc nema pripojene. Viz dokumentace v mosaicu >> Programovatelne automaty TECOMAT FOXTROT >> kapitola 6.3
FCC2
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř srp 28, 2019 6:23 pm

Další

Zpět na PLC Tecomat Foxtrot

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'