Predam 3x multiplus
Souhrn tématu
Nabízím k prodeji tři pět let staré měniče Victron Multiplus bez záruky, ale s 100% spokojeností z provozu. Měniče jsou zapojeny ve třífázovém systému a prodávám je pouze jako komplet. Cena je 3500 EUR s možností slevy 500 EUR při rychlém jednání. Diskutuje se zde také o životnosti elektrolytických kondenzátorů ve Victron měničích a doporučení výměny pro prodloužení životnosti zařízení.
- rey1992
- Reputace:0
Predam 3x multiplus
predam cca 5 rocne( uz neni nan zaruka) multiplusy 100% spokojnost. momentalne fungovanie v 3F zapojeni dovod predaja je prechod na vaccie Cena 3500E pri rychlom jednani 500E dole (predavam iba spolu) som z NM viem priviest NM-ZA-PP
- kodl69
- Reputace:1081
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Predam 3x multiplus
Měl bych možná zájem, ale za nějakou rozumnou cenu. Za tyhle prachy můžu mít nový kusy, třeba zde: https://www.kvelektro.cz/dc-ac-hybridni ... 0-p1770873 a těch 5 let záruka proti sázce do loterie, jak dlouho ještě vydrží, je podle mě rozdíl.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
- Adrianb
- Reputace:13
- Lokalita: Slovensko, TR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 18kwp
- Kapacita baterie [kWh]: 750Kg LiFe
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
nepredajné tu na fóre za tú cenu 
- rey1992
Kludne nikoho nenutim .. len toto. je Multipluts s poriadnim trafom a elektronikou ktora vazi myslim ze 19 Kg ak sa pletiem opravte ma. ... a. ten. multi II je podstatne. lahsia a aj lacnejsia len tak pre. zvedavost aka by bola. rozumna. cena ?kodl69 píše:Měl bych možná zájem, ale za nějakou rozumnou cenu. Za tyhle prachy můžu mít nový kusy, třeba zde: https://www.kvelektro.cz/dc-ac-hybridni ... 0-p1770873 a těch 5 let záruka proti sázce do loterie, jak dlouho ještě vydrží, je podle mě rozdíl.
- fukuši
- Reputace:12
Planovana zivotnost techto menicu je 8 let.Muzou behat i dele ale z toho se da lehce odvodit rozumna cena.
20,5 kWp FVE +90 Trubic
Drevoplyn cca 70 zatopu za sezonu+aku+primotopy
Drevoplyn cca 70 zatopu za sezonu+aku+primotopy
- kyocera
- Reputace:386
Zdravím,
obecně v měničích Victron se mění pouze kondenzátory - elyty. Měniče Victron mají dobře řešenou ochranu proti
přehřátí. Odhadoval bych životnost cca 20 roků s výměnou kondenzátorů. Prodávajícímu bych doporučil aby
na svoje měniče Victron dal vlastní záruku 3 až 5 roků. Podařilo se mně koupit na analýzu za velmi malou cenu vadné
desky z různých značek měničů vyrobených v Asii .Ale nikdy se mně nepodařilo koupit nějaké vadné měniče od Victron i když jsem po vadných měničích od této značky také pátral. Ale i měniče Victron se dělají v zahraničí, asi v Indii ale prodejce hlídá kontrolami výroby kvalitu své značky.
obecně v měničích Victron se mění pouze kondenzátory - elyty. Měniče Victron mají dobře řešenou ochranu proti
přehřátí. Odhadoval bych životnost cca 20 roků s výměnou kondenzátorů. Prodávajícímu bych doporučil aby
na svoje měniče Victron dal vlastní záruku 3 až 5 roků. Podařilo se mně koupit na analýzu za velmi malou cenu vadné
desky z různých značek měničů vyrobených v Asii .Ale nikdy se mně nepodařilo koupit nějaké vadné měniče od Victron i když jsem po vadných měničích od této značky také pátral. Ale i měniče Victron se dělají v zahraničí, asi v Indii ale prodejce hlídá kontrolami výroby kvalitu své značky.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,LTO 4kWh odkaz na moje domovské vlákno :
viewtopic.php?t=2309
viewtopic.php?t=2309
- FRSO
- Reputace:163
- Lokalita: poblíž Hodonína
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 7200
- Kapacita baterie [kWh]: 9
Které kondenzátory se mění ve Victronech ?, To jsem neslyšel.kyocera píše:Zdravím,
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 27.3.2025 13250kWh
K 22.10.2025 16550kWh
k 27.3.2025 13250kWh
K 22.10.2025 16550kWh
- rey1992
---Predane---
ale tiez by ma zaujimalo ktore kondiky sa menia ? za "maticnou" doskou su dva trafa a medzi nimi su kondiky ??
ale tiez by ma zaujimalo ktore kondiky sa menia ? za "maticnou" doskou su dva trafa a medzi nimi su kondiky ??
- kyocera
- Reputace:386
Zdravím,
v každém měniči jsou nějaké větší elektrolytické kondenzátory označované ve schématu zapojení jako low ESR.
Ty jsou namáhané během provozu a roky dojde ke zhoršení parametrů.
Elyty podle výrobce mají uvedenou nějakou životnost. Měnil jsem i elyty v satelitním přijímači po 5ti letech nebo PC
po 10 letech. Pokud koupím někdy nový spínaný zdroj z číny, tak ihned měním elyty i novém čínském zdroji za
kvalitní, značkové.
v každém měniči jsou nějaké větší elektrolytické kondenzátory označované ve schématu zapojení jako low ESR.
Ty jsou namáhané během provozu a roky dojde ke zhoršení parametrů.
Elyty podle výrobce mají uvedenou nějakou životnost. Měnil jsem i elyty v satelitním přijímači po 5ti letech nebo PC
po 10 letech. Pokud koupím někdy nový spínaný zdroj z číny, tak ihned měním elyty i novém čínském zdroji za
kvalitní, značkové.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
viewtopic.php?t=2309
viewtopic.php?t=2309