Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv čer 01, 2023 4:58 pm
sindyk píše:Mám ho asi měsíc, ve videu v podstatě ukazují vše, co to umí, a víc vlastně ani nepotřebuju.
Super je, že podporuje Victron SmartShunt a nebere SoC data baterie z Axperta, na moje olovo ideální.
ZdZ píše:tak to je docela mizernej program, na to že sedí na plno výstupech a jejich ovládání je o ničem
rikolami píše:Zdravím, používám pro monitoring dvou nezávislých měničů Must PV1800 5,2kW pro Orange pi LTS. Oba měniče jsou připojené kabelem USB-B - USB-A . Jelikož sem tam dochází k výpadkům tak jsem kontaktoval Solar assistant a doporučili mi připojit měniče pomocí portu COM. Připojil jsem je kabelem co přišel s měniči RJ45-DB9 a k tomu jsem dokoupil převodník na USB jak je na obrázku. Nefunguje to. Solarassistant se vyjádřil ať použiju jiný převodník s originálním čipem FTDI , že CH340 nemusí fungovat správně. Použil jsem ještě jiný převodník, ale stejně to nekomunikuje. Dále mi napsali ať vyzkouším kabel se softwarem Solarpower monitor, tento software mi jede jen pouze přes kabel USB-B - USB A, ale nejede přes COM. Originální kabel RJ45-DB9 má jen dva vodiče viz obrázek.
Nevím, kde by mohl být problém.
lux píše:Prosím o odkaz na zmíněné video
rikolami píše:Tady je ještě zapojení pinů na originálním kabelu od Mustu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků