od Tomano79 » čtv úno 03, 2022 7:21 pm
kuli: řešil jsem to samé, lámal jsem si hlavu jak to chladit, vyhřívat, dokonce jsem někde našel i vhodné akvarijní oběhové čerpadlo a průtokový ohřívač, chladič z motorky, ale nakonec jsem se na to vykašlal a udělal jsem dobře. Uvědom si, že ta baterie má v úložišti lázeňský režim, čímkoliv ji zatížíš, tak je to pro ni minimální zátěž oproti výkonům které lítají v autu. Pokud bude v pokojové teplotě (ideál), tak tu plechovou bednu maximálně profouknout větrákem a hotovo, na 35° se nedostaneš. Ano, problém může nastat v malé technické místnosti, kde pojedou tři měniče s regulátory naplno + další technika, otázka je, jestli pak už není lepší chladit celou místnost klimou. Osobně bych to sezónu pozoroval a pak bych se rozhodl co s tím

12 panelů východ + 24 panelů západ poly Amerisolar 285Wp, 18 panelů jih mono Amerisolar 340Wp, Victron Smartsolar 1x150/70 + 2x150/100 -Tr VE.Can, 2x Victron Multiplus I 48/5000, BMV 700, Color Control GX, Baterie Li-Ion 8x Tesla battery pack + SimpBMS, ostrovní režim s možností přepnutí na síť, spuštěno 27.4.2020, Wall box smart EVSE, e-Golf.
-