Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 01, 2021 4:33 pm


PLC Tecomat Foxtrot

Diskuze k Tecomat Foxtrot, nastavení, návody, zkuěnosti, praxe
Předchozí

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod dumi » pon úno 01, 2021 9:31 am

Parada, neni zac, hlavne ze se podarilo :)
Dumiho ostruvek: 4,7kWp, 13,3kWh, 2400W inverter
dumi
 
Příspěvky: 2028
Registrován: stř zář 05, 2018 7:38 pm

Foxtrot 2 - Ch1_uni 2x ?

Příspěvekod marsal64 » pon úno 22, 2021 7:44 am

Takové začátečnické:

Mám ve Foxtrotu 2 jak RS-232, tak Modbus kartu. Každá z karet se mi ale u prvního kanálu nakonfiguruje na CH1_UNI.

Jak ty kanály v programu odliším?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 30x mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 942
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: PLC Tecomat Foxtrot a Studer - licence knihovny?

Příspěvekod redcrown » pon úno 22, 2021 11:08 pm

marsal64 píše:Ještě k jiné licenci... Četl jsem si manuál k StuderLib a našel tuto nepříjemnost:

Library StuderLib requires preprogrammed PLC application profile
TXF 689 17 AP STUDERLIB_LICENCE . This profile is not a standard PLC and must be ordered separately
to each PLC. Without this profile, the library operates only for a limited period of time (4 hours for
testing and debugging purposes). Then block stops communication and returns back profile error indication.
To renew library operation required to switch off PLC and restart (again, for a limited time) or after
programming application profile TXF 689 17 (no time limit).


Tuší o tomto dumi někdo z jiných Teco kolegů více?

Nebo už existuje jiný ověřený způsob připojení Foxtrota ke Studeru?

Díky

ví někdo, co stojí ta TXF 689 17 AP STUDERLIB_LICENCE?
redcrown
 
Příspěvky: 1004
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: PLC Tecomat Foxtrot

Příspěvekod marsal64 » pon úno 22, 2021 11:37 pm

V mém případě nabídka zněla na 1380 Kč + DPH.
To, co píšou v manuálu k té knihovně v mně ale nevzbudilo velké nadšení - popis kryptický, nezdá se mi, že by to bylo moc udržované (unsaved_value_qsp se třeba nezmiňuje), začlenění do nějakého programu mi přijde zbytečně pracné atp.
Takže to řeším tak, že jsem začal právě dnes psát vlastní komunikaci se Studerem ;-). Ten ST jazyk naštěstí umí pointery ;-).
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 30x mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 942
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Foxtrot 2 - Ch1_uni 2x ?

Příspěvekod Postrc » ned úno 28, 2021 11:09 pm

marsal64 píše:Takové začátečnické:

Mám ve Foxtrotu 2 jak RS-232, tak Modbus kartu. Každá z karet se mi ale u prvního kanálu nakonfiguruje na CH1_UNI.

Jak ty kanály v programu odliším?


Typ a číslo kanálu si musíš vydefinovat také. Poklikáním přímo na obrázek komunikační karty se ti rozbalí menu, kde je možné kanál vydefinovat
Postrc
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát říj 23, 2020 6:47 pm

Předchozí

Zpět na PLC Tecomat Foxtrot

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'