Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 01, 2021 4:35 pm


Studer informacie

Regulátory Studer
PředchozíDalší

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » ned úno 07, 2021 11:09 am

Díky, myslel jsem si to, ale u takhle složité techniky se člověk raději zeptá.
redcrown
 
Příspěvky: 1004
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

SD karty v případě RCC-02 + Xcom-LAN

Příspěvekod marsal64 » čtv úno 11, 2021 10:36 pm

V případě připojení RCC-02 i Xcom-LAN současně jsem pochopil, že zálohování i logování probíhá na SD kartu v Xcom-LAN. na SD kartě RCC jsem nicméně objevil logy z předcházejících dnů. Ví někdo něco přesnějšího? Jsou vlastně obě SD karty potřebné?
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 30x mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 942
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » čtv úno 11, 2021 10:51 pm

Data se zapisují na SD kartu v RCC.
Karta v Xcom-Lan slouží jak na aktualizaci, když se tam vloží s novým R6... . Tak je na kartě nahrané číslo GUIDE instalace na server. Nic jiného.
milhaus
 
Příspěvky: 184
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » čtv úno 11, 2021 10:53 pm

milhaus píše:Data se zapisují na SD kartu v RCC.
Karta v Xcom-Lan slouží jak na aktualizaci, když se tam vloží s novým R6... . Tak je na kartě nahrané číslo GUIDE instalace na server. Nic jiného.

Zajímavé, u mně zálohy i aktuální logy jsou v Xcom-LAN, nikoli na RCC.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 30x mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 942
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » pát úno 12, 2021 9:44 pm

Drobná rada všem novým uživatelům ať už čínského klonu , nebo měničů ze SecondSolu.
Na tomto odkazu lze najít většinu potřebných základních informací a nastavení :yes: :
https://www.studer-innotec.com/en/faq/

seznam:

-Rychlá konfigurace
-Jak bych mohl přidat Xtender do systému s více jednotkami bez konfliktů?
-Pokud používám lithiové baterie bez komunikace. Jak mohu nakonfigurovat systém Xtender?
-Mám problém s kartou SD, co mám dělat?
-BSP, centrální mozek vašeho Xtender systému
-Zprávy, výkonný zdroj pro řešení potíží
-Uzemnění, konfigurace země
-Mohu nainstalovat více než doporučenou solární energii pro VarioTrack?
-Mohu přistupovat k instalaci Xtenderu prostřednictvím webových služeb?
-Jak nakonfigurujem automatické spuštění generátoru pro zálohování?
-Mohu používat lithiové baterie se zařízeními Studer?
-Je možné do sítě vysát přebytek sluneční energie?
-Mohu se svým Xtenderem použít střídač solární sítě?
-Jak mám nakonfigurovat systém pro maximalizaci vlastní spotřeby?
-Mohu pro komunikaci použít 4G nebo Satelit?
-Můj Xcom-LAN nefunguje
-Jak resetovat systém na tovární nastavení?
-Jak mohu aktualizovat systémový software?
-Jak mohu vytvořit úplnou zálohu systému?
milhaus
 
Příspěvky: 184
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Studer - dotaz na nastavení 1121, 1122 s LiFePo

Příspěvekod marsal64 » sob úno 13, 2021 6:49 am

Mohu se zeptat, jak máte nastaveno 1121 (Battery overvoltage level) a 1122 (Restart voltage level after an battery overvoltage), pokud máte LiFePo4?
Z původních default vysokých hodnot 68.2 a 64.8 jsem je nastavil na 56 a 54.4 a zřejmě to byla příčina takového staccato sóla na bicí relátek XTM v situaci, kdy jsem ukončil pomocí 1125 nabíjení ze sítě (série chyb: 1 Battery too high a 187 Critical overvoltage (fast)). Nebo to mohlo být něčím jiným? Napětí baterie bylo v okamžiku ukončení nabíjení 54.1.
Díky
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 30x mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 942
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » sob úno 13, 2021 7:17 am

1121- 59,99V
1122-58,03V
Ale samozřejmě záleží na jakou hodnotu je nastavena Absor .
Pokud byla spuštěna nová fáze nabíjení v XTM a tam máš 57,6V
milhaus
 
Příspěvky: 184
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » sob úno 13, 2021 8:43 am

milhaus píše:1121- 59,99V
1122-58,03V
Ale samozřejmě záleží na jakou hodnotu je nastavena Absor .
Pokud byla spuštěna nová fáze nabíjení v XTM a tam máš 57,6V

Díky!
Nastavil jsem podle Tvých hodnot a zdá se, že se to chová mravně.
Absorbci mám jinak vypnutou (díky Tvému nakopnutí), jedu na float 54,1V.
Ty mé původní hodnoty zřejmě byly příliš malé na to a reagovaly na nějaké překmity, které se při zákazu nabíječky objevily.
Nejspíš to 1121 slouží spíše ochraně měniče než baterek (ty musí stejně ochránít BMS).
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 30x mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 942
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » sob úno 13, 2021 8:06 pm

Chlapy, když se liší hodnota parametrů sloupců User a QSP, co systém používá? Když koukám u sebe v configu, tak se některé hodnoty liší a nevím, čím vznikla tato odlišnost.
díky
Naposledy upravil redcrown dne sob úno 13, 2021 8:33 pm, celkově upraveno 1
redcrown
 
Příspěvky: 1004
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy


Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » sob úno 13, 2021 8:29 pm

mobilik píše:Hmmm, čo je QSP?



kvalifikovaný servisní partner (QSP)
uživatelská úroveň, něco jako expert , instaler ...
Naposledy upravil milhaus dne sob úno 13, 2021 8:31 pm, celkově upraveno 1
milhaus
 
Příspěvky: 184
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » sob úno 13, 2021 8:29 pm

Qualified Service Partners ???, čtyři sloupce v configu
redcrown
 
Příspěvky: 1004
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: Studer informacie

Příspěvekod milhaus » sob úno 13, 2021 8:42 pm

redcrown píše:Chlapy, když se liší hodnota parametrů sloupců User a QSP, co systém používá? Když koukám u sebe v configu, tak se některé hodnoty liší a nevím, čím vznikla tato odlišnost.
díky


Nastavení se řídí hodnotou -user- sloupec- E
Hodnota QSP min, value, max , je hodnota co může nastavit nejvyšší úroveň správce.
Hodnota value určuje rozsah hodnot co může nastavit např. úroveň expert.
milhaus
 
Příspěvky: 184
Registrován: úte úno 05, 2013 8:32 pm

Studer - nenahrání logů na portál?!

Příspěvekod marsal64 » pon úno 15, 2021 10:01 am

Stává se vám, že to prostě někdy nenahraje na portál logy? Nejsem si vědom nějakého zádrhele typu chybějící sítě nebo SD karty.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 30x mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 942
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod mobilik » pon úno 15, 2021 10:54 am

Nestáva sa to, zatiaľ som si nevšimol.
Väčšinou ak a karta zlyhá, ale to dá vedieť systém.
Log zo 14.2.2021 chýba aj mne cca. od 8:00hod. Asi mali nejakú poruchu. Štve ma to, lebo som včera zhodil menič na preťaženie a chcel som vedieť ako to prebiehalo... A budem vedieť prd....
Katastrofa to meranie. Treba za ním deň čakať a ešte aj vypadne... Studer...
mobilik
 
Příspěvky: 2533
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » úte úno 16, 2021 10:20 am

Tak, mně znovu chybí na portálu log + chyba. SD karta v RCC i XCOM-LAN je. Logicky bych SD vyměnil nebo zformátoval, ale na základě toho, co píše mobilik, dotaz: objevilo se to včera a předevčírem někomu také?

A pokud neobjevilo, mohl by to také prosím někdo tu napsat?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 30x mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 942
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

Re: Studer informacie

Příspěvekod mopadzi » úte úno 16, 2021 11:13 am

no SD card mi dělá jen na secondsol XCOM-LAN. Koupil jsem XCOM-LAN od Fang a tam to nedělá. Zatím jsem neměl čas to nějak řešit. Odložil jsem je na PAK...
kdo si hraje nezlobí

9xRenesola 240W+9x Benq 265, 10xAvancis 125W, 14x Avancis 130W, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%
BMW i3 BEV
mopadzi
 
Příspěvky: 646
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am


Re: Studer informacie

Příspěvekod beethowen » úte úno 16, 2021 12:00 pm

Já to mám v pohodě. Vypadá na problém s SD, případně XCOM. Máš SD kartu v RCC (pokud ho tam máš)? Tam by data mohly být taky. Když se v PC podíváš na data, vydíš na těch kartách ty logy? Jde to na portál i dohrát. Buď zpětně, nebo pokud chceš aktuálnější data na paortálu než k půlnoci.
Portál.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 633
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Studer informacie

Příspěvekod marsal64 » úte úno 16, 2021 12:23 pm

Díky!
Mám ještě jedno podezření, totiž že zdroj 24V, který používám pro XCOM-LAN, nefunguje dobře, protože je to 230V/24V zapojený ("systém kodl") na 48V. Funguje to, ale už 2x jsem musel dát OFF/ON v situaci, kdy se ztratilo spojení, takže... Meanwell DC/DC 48/24 je na cestě, zapojím a uvidím. Čína 48/24 je mimochodem také na cestě, ale jsem netrpělivý a kromě toho nějak postupně ztrácím k těm levným čínským věcem důvěru...
Poustevna - čistý ostrov bez DS: 5kWp = 10S Jinko 225Wp jih 50°+ 2x 2S3P Jinko 225Wp jih 7°+ větrná elektrárna "čínská plechárna" (= placebo); Axpert VM II 24V 3000W PF1 + Victron Inverter Compact 24/2000 + 2x MakeSkyBlue 60; LiFePo 8x Winston 200Ah + 8x Winston 100 Ah + 8x CATL 120Ah; Teco Foxtrot CP-1015 + C-IT-0504S.
Kozlovna - ostrov ve stadiu zkušebního provozu. 3x Studer XTM 4000-48, 2x VT-80, BSP, XCOMy, 30x mono 310Wp GWL/Sunny (9,3 kWp), 200Ah LiFePo4 Catl + 202Ah Lishen, Daly BMS
Uživatelský avatar
marsal64
 
Příspěvky: 942
Registrován: sob čer 16, 2018 12:45 pm
Bydliště: Velké Popovice

PředchozíDalší

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'