Nevíte někdo, jak je legislativně obtížné přemístit dočasně elektroměr ?
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují o možnostech dočasného přemístění elektroměru během stavebních prací, kdy je potřeba zachovat přístup k elektřině. Sdílejí zkušenosti s instalací dočasného rozvaděče na stojanu a postupy, jak zajistit nový odběr u energetické společnosti. Diskuze pomáhá pochopit legislativní nároky a praktické kroky při přemístění elektroměru.
-
Miyuki
- Reputace: 21
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 7640
- Kapacita baterie [kWh]: 19+Nádrž
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Nevíte někdo, jak je legislativně obtížné přemístit dočasně elektroměr ?
Zdravím,
mám takový problém, mám elektroměr ve stěně domu, přívod je spodem (kousek vedle je sloup, z něho vede kabel do země a pak do domu, na sloupu jsou pojistky), stěna je přístupná z ulice.
Problém je, že bude potřeba tu stěnu přezdít, respektive strhnout a možná posunout rozvaděč jinam.
Ale bylo by blbé nemít k dispozici během stavby připojení k elektrice.
Dá se udělat dočasný rozvaděč s měřením na stojanu? Máte s tím někdo zkušenosti?
mám takový problém, mám elektroměr ve stěně domu, přívod je spodem (kousek vedle je sloup, z něho vede kabel do země a pak do domu, na sloupu jsou pojistky), stěna je přístupná z ulice.
Problém je, že bude potřeba tu stěnu přezdít, respektive strhnout a možná posunout rozvaděč jinam.
Ale bylo by blbé nemít k dispozici během stavby připojení k elektrice.
Dá se udělat dočasný rozvaděč s měřením na stojanu? Máte s tím někdo zkušenosti?
Ostrov založený na Epever IP5000-42-Plus + 2 pole s Tracer5420AN a Tracer6420AN + 18x Envision 305Ah LiFePO4
-
kodl69
- Reputace: 1043
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Nevíte někdo, jak je legislativně obtížné přemístit dočasně elektroměr ?
dá, jako nový dočasný odběr. To co popisuješ je spíš přemístění elektroměru - nachystáš si nový kabel a rozvaděč, a energetická společnost ti to dá do novýho. Samozřejmě dá se taky stávající rozvaděč přidělat nějak provizorně, když nebude ve stěně.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.