Jirkova FVE
-
- Reputace: 20
- Lokalita: Rožňava, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7700
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Jirkova FVE
Je to jednoduché. Musíš sa zmieriť s tým, že reálne SOC s presnosťou na 1% nikdy neodmeráš. Ja to mám nastavené tak, že 54,4V pri takmer nulovom nabíjacom prúde považujem za 100% nabitie a reálne to nie je ďaleko od pravdy.JirkaE píše: úte říj 14, 2025 4:38 pmDěkuji.Aldron píše: úte říj 14, 2025 4:25 pmJa mám bulk=absorption=float=54,4V a vyťažovanie podľa napätia, takže žiaden z uvedených problémov u mňa nestáva.
Tvé nastavení bohužel nechápu už vůbec. A jaké napětí máš nastavené na Shunt pro baterku ?
A normálně se pravidelně synchronizuje SOC ?
To přece nemůže fungovat, pokud máš baterku 54,4V a bulk=absorption=float=54,4V - pak synchronizace SOC nemůže přece vůbec nastat....
V lete som urobil pokus keď som odpojil panely a išiel z bateriek až na 3% SOC. Nešiel som až na 0%, lebo ku koncu sa už niektoré články začali dosť rozchádzať s napätím.
Baterka vydržala, BMS nezareagovali, takže pre mňa to je OK aj vzhľadom k tomu, že neplánujem ísť pod 10%.
Meranie SOC má podľa mňa význam hlavne pre využitie v automatizáciách a takáto presnosť je viac než dobrá. Určite lepšia ako u BMS na mojich dvoch paralelne spojených packoch.
Polostrov 7,7kWp, 1f menič Daxtromn 10kW, LiFePo4 30kWh, tepelné čerpadlo LG Therma V Monobloc 9kW, ohrev vody z prebytkov, HomeAssistant