FVE s podporou z DS

Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
gupa
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: FVE s podporou z DS

Příspěvek od gupa »

Takže tomu pomůže dobudoucna zvednout IP proti kapající vodě? Počítám 9 sepnutí od začátku prvního výboje do konce, potom do 3,5 hodiny do začátku počátku elektrolýzy, 12 hodin do konce po plný zkrat. Jak to dlouho trvalo od začátku instalace měření než k tomuto došlo? Mám stále podezření na stále měnící se teplotu kolíku a kondenzaci díky tomu teplu. Rozhodla by pitva a stav přehřátí drátků na napojeném ohořelém kolíku z druhé strany. Pokud začne "dýchat" takový zařízení vlhký vzduch, po ochlazení a změně tlaku na teplejším plus zchladlém místě (měděnný kontakt) vznikne prostor kde běhá mezi více vody než na neohřívané straně.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
rva
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: FVE s podporou z DS

Příspěvek od rva »

Kolík zástrčky už je v odpadu, po kontrole a vyčištění vše funguje a do fronty jsem zařadil předělání elektroinstalace ve sklepě. Jinak takto to fungovalo bezproblémově přes rok:
Monitorování příkonu čerpadla ve studni.png
Monitoruji tak základní parametry čerpadla. Přece jen je ve vrtu od roku 1995 a dá se očekávat, že začne odcházet:
čerpadlo ve vrtu - sledované parametry.png