Migelova elektrárna

Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
Migel
Reputace: 156
Lokalita: Pod Karpatmi

Re: Migelova elektrárna

Nový příspěvek od Migel »

Migel píše: čtv lis 21, 2024 5:21 pm
Tak...displej prisiel, vybalil som ho a nechal ohriat aby ho slak netrafil ked ho zapojim😅 bol studeny...
Ale k veci teda, mozno si pomozu viacery a nemusia skusat rozne varianty a hlavne predrazene veci od victronu.
Teraz sa budeme bavit len o 7 palcovom displeji kedze pre ten som sa rohodol a velkostou je postacujuci aj pre tych co maju velke prsty.
Ked som sa rozhodoval aky displej by bol co najkompatibilnejsi tak som presiel nespocet for, diskusií a neviem co vsetkeho.Nechcel som objednavat a skusat niekolko variant kedze v poslednej dobe bojujem trochu s financiami... no a dosiel som k zaveru ze displeje z rozlisenim 1980x1098 nemusia fungovat respektive by sa muselo prepisat cez ssh prikazovy riadok rozlisenie v cerbe.Ale toto u mna neprichadza do uvahy, nakolko ludia co toto robia tak to robia iba ked maju nahradu za cerbo v podobe rasbery alebo nejake ine pc kde sa clovek nemusi bat ze si zablokuje tento system nejakym zle napisanym prikazom.Na maline alebo pc ide potom pekne zacat od znova, kdez to na cerbe toto neprichadza do uvahy.Tam ked sa clovek pomyli tak je to viete kde v zadu😅..
No, cize victron pouziva pri 7 palcovej verzi rozlisenie 1024x600 a teda aj na forach,co boli displeje tak povacsine boli tieto ktore hned fungovali.Ale pozor!!! Je tam tiez rozdiel.A to taky ze, su displeje ktore maju iba HDMI vstup a jeden micro usb.Na tychto displejoch sa tiez musi nastavovat cez ten ssh prikazovy riadok v cerbe alebo v maline ovladanie dotykom...
No a potom su displeje ktore maju HDMI vstup a dva vstupy micro usb a vyponac zo zadnej strany on/off na vypnutie displeja.Jeden micro usb je na dotyk a druhy micro usb je na napajanie.
Pry tychto konkretnych displejoch staci zapojit vstup HDMI a micto usb na dotyk! Nie na napajanie! Do cerba sa potom zapoji vstup usb bud uplne na kraji alebo v strede z tych troch vstupov usb.Pozor, nesmiete to zapojit do toho ktory je hned pri HDMI.Cize iba na jeden ztych dvoch z kraja, alebo pouzit nejaky rozbocovac usb ak mate tieto porty obsadene...
Po zapojeni ma hned privitala obrazovka victronu so sprievodcom akoby to bol origo displej..
Vsetko fungovalo okrem dotyku..😅😂 presne tak ako som sa docital na nete...nadychol som sa a este som tomu dal sancu tym ze som vymenil napajaci usb kabel za iny!A dotyk zacal fungovat!
Teraz ho caka vyroba nejakeho ochranneho ramiku a montaz na rozvadzac.
No a potom by som chcel este na tomto displeji zobrazovat aj ovladaci panel co mam v dashboarde v nodered ktore je v cerbe takze by to nemal byt problem..uvidime..
Tak som rad (a to doslova!) ze za par korun veeeeela muziky!
Ja som ho objednal na Ali a to konkretne tento: https://www.aliexpress.com/item/1005006329834534.html
Vystihol som akciu toho 11.11. a kupil ho za facku...ale teraz je tam tiez dobra cena a myslym ze podla toho casovaca co tam je ze bude za cca25€...(to len ak by sa niekto rozhodol pre tento konkretny ako ja).
Tak snad to bude na uzitok viacerym..
Dnes mi odisiel displej...respektive prestal fungovat dotyk.Neviem si to vysvetlit co tam mohlo odist, ale ked som pripojil mys na jeden usb port na cerbe tak pekne reagovala a aj sa zobrazila na displeji a aspom to fungovalo takto.skusil som vymenit usb kabel ale to iste-nefunkcny dotyk.Asi za 18€ nema cenu pisat cinanovi reklamak, tak objednam druhy...
Vy co ste objednali z toho linku vam to v pohode funguje?..( viem minimalne o troch clenoch)
JZ-2s5p 3,8kWp >> Epever 8415 AN
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania :repair: (rozširovania)
Soban
Reputace: 260
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Soban »

Restartovat cerebo jsi skusil?

Co skusit to připojit k pc zda se načtou ovladače pro ten dotyk?
3,6kWp ::pv:: | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt*
TomHC
Reputace: 403
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od TomHC »

Alebo to jednoducho pripoj do počítača a uvidíš... HDMI + USB
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 04/2025 = 11 MWh AC