Horalova FVE
Souhrn tématu
Diskuze popisuje postup instalace a plánování fotovoltaické elektrárny (FVE) na rodinném domě s využitím 36 panelů JA Solar a baterií LiFePO4. Autor sdílí zkušenosti s výběrem komponent, jako jsou Victron střídače a Cerbo, a řeší provozní detaily včetně chlazení a přepínačů. Zmiňuje také plány na budoucí rozšíření a integraci robotické sekačky, přičemž reflektuje aktuální situaci s rostoucími cenami energií.
- pibi
- Reputace:406
- Lokalita: Východně od 3nce
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 16kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 44kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Horalova FVE
Zatím jsou nachystané 2 rezervní chráničky ze sklepa o40mm.
Pozemek mám přes 4000m2, takže něco jako Segway Navimow X450E, Mammotion LUBA 3 AWD 5000, nebo novinka TerraMow X AWD. Letos určitě ne, ale možná příští rok. Je to sice pálka, ale dost ušetřeného času.
Pozemek mám přes 4000m2, takže něco jako Segway Navimow X450E, Mammotion LUBA 3 AWD 5000, nebo novinka TerraMow X AWD. Letos určitě ne, ale možná příští rok. Je to sice pálka, ale dost ušetřeného času.
9,2kWp JV 45°, 4,6kWp JZ 45°, 2,3kWp JV 90°, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah + 16x300Ah LiFePO4 + 3xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
- wacko
- Reputace:8
- Lokalita: Ostravsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7400
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Horalova FVE
Mammotion nebrat, SW aplikaci dělá čína a taky to tak vypadá. Pro někoho s trochou IT cítění je tam hromada nepochopitelných problémů a hlásit to / řešit s podporou je zbytečné, nejdříve se bavíte s tupým Chat botem a poté s mírně chytřejším AI botem (co se tváří jako člověk)